Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Zastopniki za Generali

Napisal/-a adis To jan 18, 2011 10:31 pm

f.taunus je napisal/-a:
adis je napisal/-a:@f.taunus:

:lol:

boli me kura* za zavarovanja vozil ipd... ok? mene ne zanima kdo kako obravnava škodne dogodke in dokler bom jaz kot stranka obdržal svojo boniteto oz. premijo bom bil tam kjer mi to ponujajo!

če ti kaj ni jasno oz. če imaš kaj za uredit pa mi kar piši na pm.

Glej, očitno te ne boli falus, ker če te res ne bi zanimalo to področje, potem ne bi podal te lažne objave
jaz, ko sem imel cca. 3 nesreče z audijem v 6 mesecih ( samo poškodba pleha) mi je fajn prišel triglav, medtem ko bi pri generaliju še danes plačeval malus.

Lahko kvasiš neumnosti v forumih "Nima veze z avtomobilizmom" in otročajem deli nasvete o supergah in šumečih trenirkah, ne pa se namerno spuščat v neke strokovne debate o katerih nimaš pojma.

ti nisem povedal, da če imaš za urediti oz. kaj vprašati, da to urediš preko pm?

prijatelj moj časi trenerk in vsesplošne neumnosti je daleč mimo, da ne govorim o "šumečih trenerkah" in supergah za katere verjamem, da so jih vsi v svojem obdobju že nosili ne glede na njihove korenine.

ne dvomi v mojo strokovnost, ker nekaj jo premorem. no mogoče ne v zavarovalništvu a jo na drugem sektorju.

in še enkrat, če imaš kaj za povedati oz. vprašati in se to direktno mene tiče vprašaj to na pm.

vem pa, da ti mora biti težko ko moraš stati za generalijem 24h na dan ne glede na to, da jim peša kvaliteta storitev za konkurenco mar ne...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To jan 18, 2011 10:34 pm

@f.taunus: malo nabijaš. Kakšni zakoni neki. Pogoji, popusti, bonusi, malusi niso nobeni zakoni ampak osebna stvar posamezne zavarovalnice :!: :!: :!: :!:

Jaz imam pri zav. Maribor življensko zavarovanje in mi avtomatsko pripada 50% popust pri avtomobilskem zavarovanju (tudi kasko). Popust ostane vedno enak tudi če koristim kupone (seveda je znesek posamezne poškodbe omejen ni pa majhen). Če pa misliš da si pojedel zavarovalniški aneks pa jutri pokliči in se prepričaj ;) ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 18, 2011 10:37 pm

f.taunus je napisal/-a:
ne pa se namerno spuščat v neke strokovne debate o katerih nimaš pojma.

Res da tdi jaz nimam pojma v tej smeri, ampak neboš me pa prepričal, da je generali boljša, glede na to, da mi je agentka dala en kup popustov, ampak končni izračun je še zmeraj prišel višji, kot pri triglavu brez popustov :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jan 18, 2011 10:50 pm

za moj avto pri generaliju pride cena 1.633,11 eur z že vključenim 5% popustom za takojšne plačilo in upoštevajoč, da so vsi premijski razredi nastavljeni na 0 zaradi testa.

pri triglavu pa je cena 1.350,09 eur.

če tej ceni, ki je pri triglavu dodam še zavarovanje hiše, zdravstveno zavarovanje ter še eno dodatno vozilo, ki je zavarovano pri triglavu pa ta popust prinese še nekaj dodatnih €€€ v žep.

@f. taunus:
ne razumi me narobe vsi dajete ene hude dobre popuste, ko pa pride do realizacije posla pa se vse spremeni.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jan 18, 2011 11:01 pm

adis je napisal/-a:ne razumi me narobe vsi dajete ene hude dobre popuste, ko pa pride do realizacije posla pa se vse spremeni.

če bi obiskali kdaj kakšnega odvetnika, ki ima veliko težkih primerov bi se potrdilo točno to... točno se ve katera zavarovalnica v slo najraje zavlačuje in katera hitro kolikor toliko korektno reši situacijo. ni osebnega razloga zakaj bi nek odvetnik reklamiral ali dereklamiral neko zavarovalnico. no lahko je osebni razlog to, da so kakšno njegovo stranko, ki ni bila nič kriva ne dolžna pustili na cedilu, kljub nemogoči življenjski situaciji in ga je to prizadelo..

f.taunus je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:Glej, takšni argumenti so "budalštine". Vse zavarovalnice delajo po istih zakonih. Če bonusa nisi izgubil na Triglavu, ga ne bi tudi na nobeni od drugih zavarovalnic. Zato se malo umiri s takšnimi zavajanji, sploh ker si moderator in zato poskrbi predvsem za korektno podajanje informacij.

Kar se izgube bonusa tiče, je namreč zavarovalnica Triglav edina zavarovalnica na slovenskem trgu, ki svojim zavarovancem ne nudi odkupa prve škode na AO, na kasku pa ga nudi le za PR nižji ali ena 06. Med tem ko ga ostale zavarovalnice nudijo na AO in na AK, ne glede na zavarovančev premijski razred.

in ti meni praviš, da zavajam? si ti namesto mene uveljavljal škodo? si ti urejal papirje pri popravilih in slikah škodo?

enkrat me je zadel kombi v bok ( povzročitelj voznik kombija), enkrat sem se zabil b golfa ( moja napaka) in enkrat sem zadel steber ( moja napak) torej...kje je zavajanje?
aja in če se ne motim je bila še 1x škoda od toče.

vse popravljeno brez kakršnega kompliciranja, brez izgube % pri premijah. vse korektno in hitro urejeno in še nadomestni voz sem imel, ki pa ni bil ravno kaj dober :lol:

in ko se dotaknem generalija pa bog ne daj, da prijaviš škodo na parkingu...

S tem sporočilom si samo dokazal, da si lažnivec in zavajaš. Zadovoljen? Če še sam ne veš, kje zavajaš, pa se malo poduči o zavarovalništvu. Nobene od zgoraj navedenih škodnih dogodkov zavarovalnica Triglav ne obravnava drugače kot ostale zavarovalnice in da boš zadovoljen, nobene od zgornjih škodnih dogodkov tudi zavarovalnica Generali ne obravnava drugače kot ostale zavarovalnice.

sedim pred nekaj let trajajočim primerom, kjer je bil kolesar zbit. pri belem dnevu, trezen, ob robu vozišča.. tožbe si sledijo, po sodiščih se vleče.. človek pa je bil 20 dni na intenzivni, 45dni hospitaliziran, dobil med operacijami tudi mrso in po toliko letih fizioterapij hodi le z berglo.. a ni še nič dobil. ker.. nekdo noče dat! in to je zavarovalnica. zapustil bi ga tudi že odvetnik, če se mu človek nebi smilil in bi bil prepričan v zmago

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jan 18, 2011 11:13 pm

Jerch_ je napisal/-a:
adis je napisal/-a:ne razumi me narobe vsi dajete ene hude dobre popuste, ko pa pride do realizacije posla pa se vse spremeni.

če bi obiskali kdaj kakšnega odvetnika, ki ima veliko težkih primerov bi se potrdilo točno to... točno se ve katera zavarovalnica v slo najraje zavlačuje in katera hitro kolikor toliko korektno reši situacijo. ni osebnega razloga zakaj bi nek odvetnik reklamiral ali dereklamiral neko zavarovalnico. no lahko je osebni razlog to, da so kakšno njegovo stranko, ki ni bila nič kriva ne dolžna pustili na cedilu, kljub nemogoči življenjski situaciji in ga je to prizadelo..

gre se samo za veliki in drobni tisk, ki v veliki meri na koncu prevlada v... pač politika marketinga.

ne kurcam nobene zavarovalnice niti nobenega zavarovalniškega agenta, ker ostajam in bom zvest tisti zavarovalnici, ki bo meni za moj denar ponudila maksimum.

Uporabniški avatar
Aly™
Nov uporabnik

Napisal/-a Aly™ Pe jan 28, 2011 12:56 pm

Lani tak čas sem se zaradi nespluženega vozišča v križišču pri zavijanju v levo "oddrsal" v velik kup snega ob vozišču, nato pa me je odbilo na drugo stran, v na semaforju čakajoč, avtobus - trolo. Prednji voznikov bok je bil dobesedno olupljen, luč počena, odbijač tudi, zabit notranji bok itd.. Junc kakršn sem bil, seveda še nisem imel izkušenj z nesrečami, zato sem pač delal kar sem slišal od drugih. Torej najprej sem plačal škodo LPP-ju (110€ za 15cm2 udarjenega pleha), za svojo škodo pa nisem vedel kako jo bom pokril.. Spomnil sem se (in seveda sem dobil tudi take nasvete), da imam avto zavarovan za škodo na parkirišču, parkiram avto na parkirišče in kličem modrijane, prideta dva in takoj mi povesta da poškodba ni nastala na parkirišču, pa da ne razglabljam o štorijah, na koncu povem policaju kaj je bilo in seveda ko me vpraša kako imam zavarovan avto mu povem da je polni kasko, njegova reakcija je najbrž očitna.. Po njegovi lekciji v smislu "mulc ne se zajebavat" in poduku o zavarovanjih sem poklical na svojo zavarovalnico (Tilia) kjer so mi prijazno razložili da ni nobenega problema (seveda sem zamolčal zgodbo o srečanju z anglei v modrem) in da naj avto pripeljem na cenitev. Avto ves razbit, a v voznem stanju sem pripeljal na zavarovalnico, cenilec je ocenil: menjava boka, menjava luči, menjava odbijača, menjava spojlerja na odbijaču, menjava plastike čez obijač, menjava notranjega boka, menjava pokrova motorja, avto na mizo da se poravna itd... Na polici nisem imel nadomestnega vozila a sem ga vseeno dobil! Plačal sem 1% odbitne franšize v vradnosti prodajne cene avta (108,70€) in po treh tednih avto prevzel pri mehaniku, podpisal papirje in se odpeljal z brezhibnim avtom. Če se ne motim je bil račun okrog 1800€.

Lp

atek
Novinec

Napisal/-a atek Pe jan 28, 2011 5:46 pm

Generali. Nabasal srno. Dvakrat v treh mesecih. Brez problema. Vedno. Ostajam pri Generali.

P.S. Tudi z drugimi dobre izkušnje.
Lp atek

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe jan 28, 2011 10:26 pm

Aly™ je napisal/-a:Na polici nisem imel nadomestnega vozila a sem ga vseeno dobil!

Nadomestno vozilo ti pripada tudi iz polnega kaska (3 dni), za doplačilo delne kombinacije pa si dokupiš do 10dni.

Uporabniški avatar
Aly™
Nov uporabnik

Napisal/-a Aly™ Ne jan 30, 2011 5:05 pm

f.taunus je napisal/-a:
Aly™ je napisal/-a:Na polici nisem imel nadomestnega vozila a sem ga vseeno dobil!

Nadomestno vozilo ti pripada tudi iz polnega kaska (3 dni), za doplačilo delne kombinacije pa si dokupiš do 10dni.

Dobil sem ga za tri tedne - brez kakršnegakoli doplačila in vprašanj.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 30, 2011 5:24 pm

Aly™ je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:

Dobil sem ga za tri tedne - brez kakršnegakoli doplačila in vprašanj.

So ga pa zgleda ravno viška imeli, saj je žena tudi dobila nadomestni avto ko twingotu neki ni pasal, in je šel nazaj v avtohišo na servis.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jan 30, 2011 6:56 pm

Nadomestnega avta ti za toliko časa ni častila zavarovalnica, ampak servis kjer si popravljal ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Aly™
Nov uporabnik

Napisal/-a Aly™ Po jan 31, 2011 12:43 am

eclipse_R je napisal/-a:Nadomestnega avta ti za toliko časa ni častila zavarovalnica, ampak servis kjer si popravljal ;)

lp

Meni je vseeno tudi če je bil dedek mraz. Kar vem je, da me je cenilec na licu mesta cenitve vprašal če imam na zav. polici tudi nadomestno vozilo, nisem ga imel. Vprašal je če bi ga potreboval in ker sem rekel da bi prišel prav, je vzel v roke telefon in poklical nekoga ki mi je čez 20 min. pripeljal nadomestno vozilo. Stvar zavarovalnice, moje police, servisa.. koga briga?! nisem bil upravičen do nadomestnega vozila pa so mi ga vseeno, brez doplačila, priskrbeli da se mi ni bilo treba tri tedne prevažati z avtobusi. Tudi servis je priporočil cenilec in ni bilo nobenih zapletov, avto sem "oddal" kar na parkirišču zavarovalnice kjer je bila opravljena cenitev in ga prevzel v delavnici servisa. Brez kakršnega koli lovljenja s kakimi papirji in obrazci razen podpisa ob prevzemu. Naslednjič ko sem obiskal zavarovalnico je bilo ob podaljšanju zavarovanja čez dobre pol leta.

;)

Lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Po jan 31, 2011 9:15 am

Aly™ je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:Nadomestnega avta ti za toliko časa ni častila zavarovalnica, ampak servis kjer si popravljal ;)

lp

Meni je vseeno tudi če je bil dedek mraz. Kar vem je, da me je cenilec na licu mesta cenitve vprašal če imam na zav. polici tudi nadomestno vozilo, nisem ga imel. Vprašal je če bi ga potreboval in ker sem rekel da bi prišel prav, je vzel v roke telefon in poklical nekoga ki mi je čez 20 min. pripeljal nadomestno vozilo. Stvar zavarovalnice, moje police, servisa.. koga briga?! nisem bil upravičen do nadomestnega vozila pa so mi ga vseeno, brez doplačila, priskrbeli da se mi ni bilo treba tri tedne prevažati z avtobusi. Tudi servis je priporočil cenilec in ni bilo nobenih zapletov, avto sem "oddal" kar na parkirišču zavarovalnice kjer je bila opravljena cenitev in ga prevzel v delavnici servisa. Brez kakršnega koli lovljenja s kakimi papirji in obrazci razen podpisa ob prevzemu. Naslednjič ko sem obiskal zavarovalnico je bilo ob podaljšanju zavarovanja čez dobre pol leta.

;)

Lp

Sorry no, tukaj ti bom še jaz rekel, da malo nakladaš. Nadomestno vozilo so ti pripeljali pred pisarno zavarovalnice, pred pisarno zavarovalnice si pustil poškodovano vozilo, katerega je mehanična delavnica sama prišla prevzela in ga odpeljala v delavnice. Sedaj čakam samo še zgodbo, kako so ti popravljeno vozilo dostavili domov v garažo, prevzeli svoje nadomestno vozilo in ti zaželeli srečno pot. :lol: Preveč sladko, da bi bilo res. ;)

Uporabniški avatar
Aly™
Nov uporabnik

Napisal/-a Aly™ Po jan 31, 2011 11:14 am

Ne rabiš verjet, povedal sem samo o moji dobri izkušnji z zavarovalnico Tilia, nisem pa plačan da bi sladko govoril o njih tako da ne vem zakaj bi si izmišljeval.

1. avto sem razbil
2. plačal sem škodo lpp-ju iz svojega žepa
3. peljal sem ga na celovško na tilio (nasproti LPP-ja)
4. cenilec je ocenil avto
5. dobil sem nadomestno vozilo za tri tedne brez da bi ga imel na zav. polici
6. čez 3 tedne so me poklicali da je avto popravljen in da ga prevzamem v njihovi delavnici v Šmarju-sap
7. tja sem se pripeljal z nadomestnim avtom, plačal 1% odbitne franšize, podpisal prevzemnico za svoj avto in se odpeljal domov

.. kot sem rekel nimam razloga da bi si izmišljeval razne zgodbice, če pa vi nimate nobene dobre izkušnje z zavarovalnicami pa ne rabite govorit čez druge ki jih pač imamo..

Lp

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 31, 2011 4:14 pm

Katera zavarovalnica pa dovoli škodne primere brez izgube bonitetnih razredov? Bi mi prišlo prav, ker bi kolega rad popravil bok na passatu, da ga malo kvrcnem. Pa tudi bom punco prosil, da naj očeta rahlo butne, ker bi določeni deli potrebovali lakiranje. Ni problem življenjsko ali premoženjsko zavarovanje. Nazadnje ko sem si računal, bi me za stanovanje koštalo cca 250€, tako, da je to manj od izgube bonitetnih razredov.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Če mar 03, 2011 4:39 pm

sem v dilemi ali it k generaliju ali ne. Ceneje mam 100 od mb zv. Pa vidim, da se ne morte odločit ali se splača ali ne. :lol:

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Če mar 03, 2011 6:09 pm

ABOARD je napisal/-a:sem v dilemi ali it k generaliju ali ne. Ceneje mam 100 od mb zv. Pa vidim, da se ne morte odločit ali se splača ali ne. :lol:

V takšni dilemi se večinoma znajdejo le na zavarovalnico čustveno navezane stranke. :lol:
Sicer pa teh 100eur boš tak'al'tak zapravil, vprašanje je samo kje ...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če mar 03, 2011 8:13 pm

Odvisno, če gre samo za osnovno zavarovanje, go for it, če pa gre tudi za kasko pa je odvisno od katere zavarovalnice je tok ceneje ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Pe mar 11, 2011 2:07 pm

Js grem pač tja k je najcenejš, pizdarije so pa itak (skor) povsod k morš kšno škodo uveljavlat al pa izplačilo. Simple as that
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov