Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Re: Avto na parkingu "totalka" svetovanje !

Napisal/-a ales66 Če mar 17, 2011 10:20 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Drugače pa upam da nimaš avto zavarovan pri Triglavu ker te boš lahko srečen,da boš dobil za sendvič s pršutom, kumarce so pa že vprašljive.

Pa saj ni važno kje ima on kot oškodovanec avto zavarovan, če bo šla škoda iz police povzročitelja.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Če mar 17, 2011 10:29 pm

dobi se nekje okrog 50-60% vrednosti avta, tako da če je avto vreden cel npr. 10000e bi zanj dobil nekje 5-6000e. veliko je spet odvisno od predračuna, ampak načeloma se ti poškodovani avti tako prodajo (verjetno se airbagi niso odprli) tako da boš še stem nekaj dobil in je celoten znesek nekje takšen kod bi cel avto prodal.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 17, 2011 10:47 pm

Ceno vrednosti vozila se dviguje z ohranjenostjo kilometri (manj ko jih je bolje je),če je bil pred kratkim kak večji vložek v avto (priložiš račune) in tako dviguješ vrednost vozila in s tem vrednost totalke,malo se še buniš da se ti avtomobili prodajajo za recimo 3 jurje več kot ti ga cenijo po eurotaxu (če se??) in potem dobiš max. kar si lahko iztržil,ker avto je bil prej zate še vedno odličen in nisi ti kriv da je sedaj tak.fajn je met kakega odvetnika pa da se on malo pravda na koncu pa še razbitino prodaš in je to to kar si lahko pobasal.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe mar 18, 2011 10:55 am

NoFear85 je napisal/-a:potem pa mi sploh ni jasno, tam se nekoliko spusti cesta, je pa kr ravno, tu je blo se kaj drugega kot samo voda. se kr precej vozim mimo pa nikoli nic nenavadnega dozivel

lahko da je samo z enim koleson zapeljal v luzo in ga je potegnilo. ce ma 20 let in ce ni ravno spreten za volanom, pol cisto mozno da ga je tko odfuk...
turbo inside

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Kraj: Okolica Kopra

Napisal/-a Mdriver Pe mar 18, 2011 6:21 pm

čare je napisal/-a:Ceno vrednosti vozila se dviguje z ohranjenostjo kilometri (manj ko jih je bolje je),če je bil pred kratkim kak večji vložek v avto (priložiš račune) in tako dviguješ vrednost vozila in s tem vrednost totalke,malo se še buniš da se ti avtomobili prodajajo za recimo 3 jurje več kot ti ga cenijo po eurotaxu (če se??) in potem dobiš max. kar si lahko iztržil,ker avto je bil prej zate še vedno odličen in nisi ti kriv da je sedaj tak.fajn je met kakega odvetnika pa da se on malo pravda na koncu pa še razbitino prodaš in je to to kar si lahko pobasal.

Avto je 2006 letnik velik servis upravljen pri 112.000km trenutno ma 140.000km nove letne gume pravkar zamenjal pred mesecom dni avto je bil v odličnem stanju......skratka ga je res škoda saj imam še kredit katerega plačujem še zdaj vozila pa ga je slabo leto dni.....

ales66 je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:Drugače pa upam da nimaš avto zavarovan pri Triglavu ker te boš lahko srečen,da boš dobil za sendvič s pršutom, kumarce so pa že vprašljive.

Pa saj ni važno kje ima on kot oškodovanec avto zavarovan, če bo šla škoda iz police povzročitelja.

Oba sva zavarovana na Adriatic Slovenica stem da on ima kasko in jaz ne .

_furby_ je napisal/-a:
NoFear85 je napisal/-a:potem pa mi sploh ni jasno, tam se nekoliko spusti cesta, je pa kr ravno, tu je blo se kaj drugega kot samo voda. se kr precej vozim mimo pa nikoli nic nenavadnega dozivel

lahko da je samo z enim koleson zapeljal v luzo in ga je potegnilo. ce ma 20 let in ce ni ravno spreten za volanom, pol cisto mozno da ga je tko odfuk...

Res da je tam ravna cesta ampak tisto jutro se je tam nabrala velika luža 5m za 5m globina pa sigurno 30+ cm tako da ni zgledalo tako nedolžno je pa res če je recimo prletu okrog 100 - 130 km/h je dobesedno zasankal kot gliser in če takrat je zaviral pa ročno dvigoval kot mi je vsaj meni omenjal ter ga obrnilo 4x za 360 stopinj ni čudno toliko ne ??

fantom je napisal/-a:dobi se nekje okrog 50-60% vrednosti avta, tako da če je avto vreden cel npr. 10000e bi zanj dobil nekje 5-6000e. veliko je spet odvisno od predračuna, ampak načeloma se ti poškodovani avti tako prodajo (verjetno se airbagi niso odprli) tako da boš še stem nekaj dobil in je celoten znesek nekje takšen kod bi cel avto prodal.

Ja točno tako je airbagi so vstali vsi celi saj avto je bil ugasnjen oz. parkiran in zaklenjen na parkingu in airbegi niso bili aktivirani....drugač je pa vlih tukaj dobro ker so zelo dragi !
Priponke
IMG320.jpg
My Audi A3 1.8T (180HP) !

http://www.youtube.com/watch?v=P0K9b78X ... re=related

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe mar 18, 2011 7:56 pm

čare je napisal/-a:Ceno vrednosti vozila se dviguje z ohranjenostjo kilometri (manj ko jih je bolje je),če je bil pred kratkim kak večji vložek v avto (priložiš račune) in tako dviguješ vrednost vozila in s tem vrednost totalke,malo se še buniš da se ti avtomobili prodajajo za recimo 3 jurje več kot ti ga cenijo po eurotaxu (če se??) in potem dobiš max. kar si lahko iztržil,ker avto je bil prej zate še vedno odličen in nisi ti kriv da je sedaj tak.fajn je met kakega odvetnika pa da se on malo pravda na koncu pa še razbitino prodaš in je to to kar si lahko pobasal.

Ja pa kaj še, najbolje je, da reče, da ima še poln rezeruar goriva, pa bo še malo več dobil :har
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver Pe mar 18, 2011 8:00 pm

lancia hf je napisal/-a:

Ja pa kaj še, najbolje je, da reče, da ima še poln rezeruar goriva, pa bo še malo več dobil :har

Mislim ,da ima čez polovico v dobrem !!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Pe mar 18, 2011 8:50 pm

fak kako je avto odprlo :shock: tle bi blo dober it skor že do odvetnika! ti bi mel kej svetvat. velik sreče!...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe mar 18, 2011 9:02 pm

207sport je napisal/-a:fak kako je avto odprlo :shock:

Saj ga ni, predvsem renoji so tako narejeni, da mu samo odbijač in luči dol snameš, pa že več kot pol prednjega konca manjka

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Pe mar 18, 2011 9:21 pm

Ne skrbi preveč, od zavarovalnice boš dobil izplačano totalko, za razliko ali pa še kak € več boš pa potem še to "razbitino" prodal. Taki avti gredo kot vroče žemljice, zato kar lepo pogumno nastavi ceno tako da boš pokiril vse svoje stroške pa boš vseeno v roku parih dni avto prodal. ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe mar 18, 2011 11:40 pm

lancia hf je napisal/-a:

Si spet brihten?? Na firmi smo na podlagi novega motorja in menjalnika in na podlagi pred kratkim karoserijsko obnovljenega busa uspešno rešili 2 totalki,poznam pa še primer Golfa II Rallye ki so mu ga hotli cenit kot JX-a pa jih je že tam spekel,potem pa so mu hotli neke mile pare nakazat za totalko pa jih je še enkrat spekel ko jim je pokazal par odličnih primerkov ki so se prodajali za cca. 10000€ in zmagal (je sicer redko vozilo) tko da če maš voljo in čas lahko marsikaj dosežeš in ravno tako boš lahko barantal ti z svojo lancio,če bo narejena tako kot se spodobi za tak avto.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So mar 19, 2011 12:08 am

čare: Kaj vse smo pri nas na komunali rešili....... in vem kaj vse se da, ampak to le preko firme, če je pa državna, pa še toliko lažje. ;) Ti se postavi v kozo državljana ;) Če ti je uspelo je to zelo uredu, saj jaz sem vedno za to, da oberi zavarovalnico kolikor se le da, ker čene bo ona tebe. :D samo primeri so zelo redki. Nemoreš pa ti Golf II Rallye in Delte HF primerjat z senikom Saj so HF Delte tudi verjetno drugače in dosti dražje ocenjene kot pa navadne Delte prve serije. Golf II Rallye in Golf II imata tudi verjetno čisto druge cene eurotakse. Tako da po eni strani ti dam prou, samo treba je pa tudi gledati za kero vozilo gre.
Zadnjič spremenil lancia hf, dne So mar 19, 2011 12:51 am, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So mar 19, 2011 12:48 am

Saj vem,saj vem ampak to sem pač napisal zato ker je avto pač reno in je podvržen ribanju motorja in kaj veš lahko je bil prejšni teden montiran nov,al pa da ma res male kilometre pa te fore...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So mar 19, 2011 2:36 am

Jaz sem dobil cca 70% vrednosti nepoškodovanega avtomobila po Eurotaxu in obdržal razbitino.
Razbitino sem potem prodal za 1800€ in nakoncu dobil vse skupaj več kot bi dobil za avto če bi ga prodajal nepoškodovanega. Pa še hitreje sem ga prodal :lol:

Je pa res da se išče.. sploh Reno pa sploh ker imaš airbage notri ! Jaz sem imel vse zunaj.

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver Ne mar 20, 2011 4:31 pm

B|ind je napisal/-a:Jaz sem dobil cca 70% vrednosti nepoškodovanega avtomobila po Eurotaxu in obdržal razbitino.
Razbitino sem potem prodal za 1800€ in nakoncu dobil vse skupaj več kot bi dobil za avto če bi ga prodajal nepoškodovanega. Pa še hitreje sem ga prodal :lol:

Je pa res da se išče.. sploh Reno pa sploh ker imaš airbage notri ! Jaz sem imel vse zunaj.

Tukaj je kar dosti pomembnih kosov ,ki so zelo dragi in sicer 4x airbegi cca 3.500 eur kot sem tudi že omenil ,motor je cel (1.9 dci ??? eur) ,ni počil blok - glava al podobno pa niti olja itd...pol imam turbino še intaktno in sam katalizator ,ki je FAP samočistilni je cca. 1200 eur nov ! + karoserija (zadek ,desni bok ,streha ravna ,podvozje razen sprednjega levega kolesa (zamik)....

Po vašem mnenju koliko bi bilo to vozilo trenutno vredno ???

Kar se tiče cenilca in zavarovalnice še zmeraj čakam na cenitev in ponudbo....če bo recimo ponudba preniska 40% 50% ali 60% po eurotaksu imam pripravljenega odvetnika prav na tem področju !

L.p.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 20, 2011 4:42 pm

Kot so ti že drugi napisali boš razbitino najverjetneje prodal zlahka in to za dobro ceno, pri zavarovalnici pa nikoli ne podpisi prve ponudbe, ker je vedno mizerna.

Off topic..ti nimaš preveč rad svoje žene, da ji na senika take gume natikaš?

pa tele jebene corse C so pomoje iz tankovskega pleha delane, glede na nesreče, ki sem jih že videl s tem avtom ( tudi s svojo bivso, ki je po naletu v rit na polno s strani enga kretena v mondeu ostala praktično cela, čeprav je cel avto kljub stisnjeni zavori odneslo daleč naprej )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver Po mar 21, 2011 6:51 pm

speedfreak je napisal/-a:Kot so ti že drugi napisali boš razbitino najverjetneje prodal zlahka in to za dobro ceno, pri zavarovalnici pa nikoli ne podpisi prve ponudbe, ker je vedno mizerna.

pa tele jebene corse C so pomoje iz tankovskega pleha delane, glede na nesreče, ki sem jih že videl s tem avtom ( tudi s svojo bivso, ki je po naletu v rit na polno s strani enga kretena v mondeu ostala praktično cela, čeprav je cel avto kljub stisnjeni zavori odneslo daleč naprej )

še zmeraj čakam na ponudbo zavarovalnice ,ter oceno cenilca.....

Bolje nova manj znana guma kot stara michelinka ampak sej pravim žena vozi itak kot po jajcih tako da ženo obožujem :mrgreen:

On ima samo srečo da se je zaletel v mojega scenica ,ker se ob trku zloži kot puding in da je ublažil udarec trka in da je fant ostal živ ,ker če bi trčil v isto opelco al pa v mojega audi-ja mislim da bi vstal kar v avtu....raje da se avto pri trku zmečka - zloži kot da se ne.. saj tukaj rešuje sunek trka in varuje ljudi v njem.....moje mnenje. ;)

L.p.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To mar 22, 2011 11:35 am

Js bi ti samo še to svetovou, da za karkol maš račun k si delu na avtu (servisi, gume,...) jim to use pred nos dej, ker vse to vpliva na končno ponudbo. Sicer se bojo oni uperal ampak tko je. Če se nebo dal nč z njimi zment, ti pa edino ostane da pičiš do advokata. Sicer pa mislm da bi mogu kr dobr pridt čez, pomoje več dobiš kokr pa če bi celega prodaju.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To mar 22, 2011 5:39 pm

Mdriver je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Kot so ti že drugi napisali boš razbitino najverjetneje prodal zlahka in to za dobro ceno, pri zavarovalnici pa nikoli ne podpisi prve ponudbe, ker je vedno mizerna.

še zmeraj čakam na ponudbo zavarovalnice ,ter oceno cenilca.....

Bolje nova manj znana guma kot stara michelinka ampak sej pravim žena vozi itak kot po jajcih tako da ženo obožujem :mrgreen:

On ima samo srečo da se je zaletel v mojega scenica ,ker se ob trku zloži kot puding in da je ublažil udarec trka in da je fant ostal živ ,ker če bi trčil v isto opelco al pa v mojega audi-ja mislim da bi vstal kar v avtu....raje da se avto pri trku zmečka - zloži kot da se ne.. saj tukaj rešuje sunek trka in varuje ljudi v njem.....moje mnenje. ;)

L.p.

to glede trka se pa popolnoma strinjam s tabo.

Če boš imel pa kake težave pa kar do odvetnika, ne se pustit barabam zavarovalniškim...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov