Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Re: Zakaj imeti "svojega" zavarovalnega agenta?

Napisal/-a eclipse_R Po avg 22, 2011 11:54 am

Jap, tole kar si napisal je total bullsh*t.

15k € sta dobila? Vsak? Zakaj pa? Sta izgubila vsak po eno roko in nogo ali bila opečena po pol telesa? Potem nekako dobiš tolk dnarja ;) Al pa če sta oba umrla (potem naprimer bi tudi dobila nekje 15k €)

Edini primer, da ti "iztožijo" nazaj denar, katerega so ti izplačali je ta, da ti zavarovanje ni veljalo (naprimer če si bil pijan, imel tehnično neizpraven avto itd.) pa še to je omejeno pri fizičnih osebah (včasih je bilo 2 mio SIT, trenutno pa ne najdem kolko je - včas je blo nekaj čez 8k € - torej 2 mio SIT).

Če so iztožili nazaj od pravne osebe so že morali ugotoviti, da je šlo za goljufijo (so si recimo sami požgali zaloge, ker jih niso mogli prodat ;)) Tudi tožbe ne bi mogli dobit drugače.

Tako da prosim nehaj nabijat in širit "šankovske" zgodbice, ki jih slišiš od kolegov šankistov ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po avg 22, 2011 1:16 pm

eclipse_R je napisal/-a:Jap, tole kar si napisal je total bullsh*t.

15k € sta dobila? Vsak? Zakaj pa? Sta izgubila vsak po eno roko in nogo ali bila opečena po pol telesa? Potem nekako dobiš tolk dnarja ;) Al pa če sta oba umrla (potem naprimer bi tudi dobila nekje 15k €)

Edini primer, da ti "iztožijo" nazaj denar, katerega so ti izplačali je ta, da ti zavarovanje ni veljalo (naprimer če si bil pijan, imel tehnično neizpraven avto itd.) pa še to je omejeno pri fizičnih osebah (včasih je bilo 2 mio SIT, trenutno pa ne najdem kolko je - včas je blo nekaj čez 8k € - torej 2 mio SIT).

Če so iztožili nazaj od pravne osebe so že morali ugotoviti, da je šlo za goljufijo (so si recimo sami požgali zaloge, ker jih niso mogli prodat ;)) Tudi tožbe ne bi mogli dobit drugače.

Tako da prosim nehaj nabijat in širit "šankovske" zgodbice, ki jih slišiš od kolegov šankistov ;)

lp

In kaj ima ta primer veze če imaš "svojega" agenta ali pa ga nimaš?

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To sep 06, 2011 8:02 am

Zakaj svojega agenta? Sicer ni glih moj, je v eni večjih podružnic ampak se je zelo potrudil, namreč oni delajo z več zavarovalnicami in mi je naredil izračune, lani sem imel "svojega" agenta od Triglava, kjer me je še s 15% komercialnim popustom polni kasko prišel cca 1050 EUR....letos polni kasko pri drugi zavarovalnici cca . 780 EUR. :D ,druga zavarovanja mi je tudi seveda ponudbil, vendar v čisto nič me pa ni silil...kar mi je bil velik plus.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To sep 06, 2011 8:49 am

Mi imamo svojega agenta, ki ni privatnik ampak je zaposlen na zavarovalnici že dolga leta, pri njemu imamo pa zavarovano hišo + povprečno po 4 avte. Zakaj se nam izplača imet enega agenta? Punca je kupila svoj avto in ker do zdaj še noben ni bil pisan na njo ni imela nobenega popusta. Grem do agenta, mu dam papirje, mu razložim situacijo da vozi že dolgo in to brez nesreč in prekrškov, ter dda je to pač prvi avto ko bo napisan na njo, zato se nej malo izkaže pri popustih. Tip malo pobrklja po računalniku in zamomlja .. 530€ je brez popustov zej bova pa videla kaj se da naredit. Si mislim če bo spravil nekje na 400€ je dober. Tip začne brkljat po računalniku, malo se praska po glavi, malo švica, neki negoduje vmes in me čez dobre 5 min. vpraša ... "A 280€ bo vredu?" Jaz pa samo :D :D :D In tak popust mu je uspelo naračunat brez spreminjanja premijskega razreda, ker tega pa menda res ne smejo več delat.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov