Glejte: tale G24 je odlična marketinška poteza, ki bo privabila vse voznike starih avtomobilov, katerih se ne splača zavarovati kasko, delni kasko, itd,... AO moraš pač met, pa tudi če je 1.000 strani drobnega tiska in daš zanj samo 1 €, se ga splača vzet, ker itak je važno da imaš polico AO, da lahko sploh registriraš avto. Ko se zgodi nesreča, pa itak oškodovanec terja od tvoje zavarovalnice odškodnino iz naslova AO ki ga imaš sklenjeno ti pri G24, ti nimaš nikoli opravka s to zavarovalnico z izterjavo škode(če imaš samo AO), ampak samo enkrat na leto, ko zavarovanje podaljšaš. Kakšni pogoji so v zavarovalni polici AO od zavarovalnice G24 je njihov problem-ker mora biti urejen po zakonu kot druge zavarovalnice. Glede na to da so tisti, ki zavarujejo kasko malo bolj izbirčni, k kateri zavarovalnici bodo šli, bo pač zavarovalnica G24 pobrala ogromno malih zavarovancev, ki jih bo po moje ogromno, tako da se jim to absolutno splača, tudi če so cene zavarovanj tako nizke, ker bo sklepanje masovno.
Domnevam da AO plus ne krije dnevne odškodnine,... Tako da če pač nočeš imet opravka s to zavarovalnico, pač skleneš zavarovanje AO in pri drugi zavarovalnici nezgodno zavarovanje. Jaz dam recimo 11 € na mesec, za nezgodno zavarovanje: dnevna odškodnina 10 e, smrt zaradi nezgode: 20.000 €, trajna invalidnost: 20.000 €, smrt zaradi bolezni(to ti AOplus ne omogoča) 2.500 € Na leto me tako pride premija 132 €, s tem da mi nezgodno zavarovanje velja vedno in povsod, med tem ko ti AO+ velja samo ko se poškoduješ v avtu pa še takrat moraš bit ti povzročitelj....
Tako da zavarovanje za moj avto me pride 87 €, kar je več kot ugodno-za primerjavo, ker nimam vozniških izkušenj, ne dobim pri nobeni zavarovalnici popusta, tako da me pride zavarovanje s 50 % popustom 174 €.
Razlika je natanko 50 %! 87 €!
Splača se torej vzeti tole zavarovanje, potem pa mesečno plačevati nezgodno zavarovanje ki velja vedno in povsod(no, razen v posebnih okoliščinah). Pa tudi če vzamem tukaj malo večji paket(pri G24) ki vključuje še asistenco, nezgodno zavarovanje sopotnikov in AO+, me pride samo 110 €, tako da sem dvakrat zavarovan. Pa še asistenco dobiš, za katero rcimo plačaš pri AMZSJU 40 € na leto! Poleg tega ti za 40 € na leto, asistenca pri amzsju velja samo v sloveniji, pri g24 pa tudi po celi evropi. Kar se tega tiče, je realno drugi paket, ki malo bolj razširjen od prvega izredno ugoden.
Nezgodno zavarovanje sopotnikov pa je tudi pametno imeti, saj če slučajno ti povzročiš nesrečo, sopotniki pa se poškodujejo, te lahko ti tožijo za odškodnino. In kje boš potem vzel denar? Če imaš to zavarovanje, potem si nekako rešen.
G24 pa je seveda za to tako poceni, ker lahko te police sklenjene preko interneta, rihta samo par ljudi. Če pa ti skleneš polico na kakšni poslovni enoti, mora zavarovalnica njim plačati provizijo. To kar so naredili se mi zdi zelo pošteno-zakaj bi plačeval provizije brez potrebe, če pa lahko skleneš zavarovanje direkt.
Mimogrede: tisti ki še ne veste, si lahko informativni izračun zavarovanja pri nekaterih zavarovalnicah, na hito naredite tukaj:
http://www.amzs.si/izracun_registracije/default.aspx Izračun ne vsebuje morebitnih dodatnih popustov: popust na takojšnje plačilo premije, popust na stalnost, količinski popust itd,...