Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Re: Katera zavarovalnica se najbolj splaca?

Napisal/-a Komarček Pe nov 02, 2012 12:06 pm

MasTTer je napisal/-a:Ni splošnih pogojev na njihovi spletni strani, kar pomeni, da očitno veljajo pogoji od Generalija z neko dodatno klavzulo, kar pomeni, da sam ne boš nikoli gor prišel kje je tista finta, zakaj je zavarovanje cenejše. Verjemi, da je zaradi dobrega razloga cenejše zavarovanje, ker so pač slabši zavarovalni pogoji.
Najbolj enostavno je, da jih pokličeš in vprašaš glede kakršne koli odbitne franšize oz. soudeležbe pri škodi v primeru, da komu povzročiš škodo in si ti kriv. Recimo WIZ ima menda 500€ škode pri kakršni koli škodi, zato je pač dosti cenejše zavarovanje, nima pa možnosti dodatnih zavarovanj oz. zelo ozka izbira le teh.

Pa še to, tvoj edini kontakt bo ena brezplačna telefonska številka :D

Prokarjon: No to je pa zdaj ena nova informacija... :)

Ma ja sej me je kar minilo že. Sem poklical na tisto cifro in je res malo para malo muzike.

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Pe nov 02, 2012 4:46 pm

daj napiši malo več. Predvsem me zanima podrobnosti oz. odbitne franšize.. Za ti dve, wiz in g24.. namreč imam 12 let stari avto, in že če ga razbijem me ceneje pridejo deli ki jih kupim sam, kot zavarovanje. Torej mi je popolnoma brezvezno plačevati 250€ zavarovanja za nič. Zato mi je zavarovanje nujno zlo, katerega tarifo bi rad čimbolj znižal, in po preračunih bi me prišlo pri g24 zavarovanje malo več kot 100€ podobno tudi na wiz-u kar mi je pa super.

Lahko kdo pove kaj več o odbitkih in podobnem ob primeru krivde itd...?

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe nov 02, 2012 10:48 pm

Caby je napisal/-a:daj napiši malo več. Predvsem me zanima podrobnosti oz. odbitne franšize.. Za ti dve, wiz in g24.. namreč imam 12 let stari avto, in že če ga razbijem me ceneje pridejo deli ki jih kupim sam, kot zavarovanje. Torej mi je popolnoma brezvezno plačevati 250€ zavarovanja za nič. Zato mi je zavarovanje nujno zlo, katerega tarifo bi rad čimbolj znižal, in po preračunih bi me prišlo pri g24 zavarovanje malo več kot 100€ podobno tudi na wiz-u kar mi je pa super.

Lahko kdo pove kaj več o odbitkih in podobnem ob primeru krivde itd...?

Tu ni kaj dosti za povedat. Pri WIZ zavarovanju, če narediš recimo karambol in si kriv, moreš sam plačati točno 500€, ostalo plača zavarovalnica. Če je znesek škode manjši od 500€, seveda plačaš iz lastnega žepa, se ti niti ne splača uveljavljat zavarovanje. To je to.

Vsakomur je zavarovanje za vozilo nujno zlo, AMPAK če oz. ko se ti bo kaj zgodilo, boš pa vesel, da si imel dobro zavarovanje, in verjemi, da prej ali slej se ti BO kaj zgodilo. Če ne drugo naletiš na kako poledico in te odnese z ceste. To razmišljanje je podobno kot če bi rekel, da ti ne potrebuješ dodatnega zdravstvenega zavarovanja (okoli 28,50€ na mesec). Bognedaj, da se ti zgodi kakršna koli nesreča, pa da sploh nisi sam kriv, boš dobil račun z bolnice, in takrat lahko pričakuješ infarkt, ki bi bil dobrodošel...malo črnega humorja... ;)

Poznam kar nekaj "pacientov", ki so govorili, da 15let niso naredili nobene nesreče, nato pa izsilil prednost in je bilo škode za skoraj 100.000€. Izsilil prednost pomeni, da je spregledal vozilo, z desne strani, ki se je mimo pripeljalo, vozilo se prevrnilo in zagorelo...to se zgodi v sekundi z komer koli.

Vsako zavarovanje sklenjeno preko interneta je poceni z razlogom in najdite ta razlog. Seveda vam noben ne bo povedal kaj je ta razlog, kajti večina jih nebi sklenila če bi to vedela. Če ti pa odgovarja pač ta rizik 500€ franšize pri škodi, in ne rabiš dodatnih kritij, pa mirne duše skleni zavarovanje, ker je res poceni. Če si pa tak, da plačaš rajši 40€ več in nimaš teh 500€ franšize pa se podaj h kakemu zastopniku. Vsak more najt svojo pot.

Kot rečeno G24 ne poznam. WIZ poznam zato, ker je to v bistvu online sklepanje za AS in so nam povedali določene stvari, ki jih moremo vedeti. Je pa čisto drugačen princip kot navadna zavarovanja, ki nimajo teh franšiz pri škodi na obveznem zavarovanju, le na polnem kasku in nekatere zavarovalnice tudi na delnih kritjih.

Če ti pa pride podobna cena na g24 in na WIZ, more princip bit podoben, verjemi, da zavarovalnica nebo dala tako ceno za isti rizik tveganja, kot pri dražjih zavarovanjih.

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby So nov 03, 2012 5:24 pm

No, tako razlago sem potreboval. Hvala, torej ostanem pri agentu :)
Zadnjič spremenil Caby, dne Sr nov 14, 2012 11:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Ne nov 04, 2012 10:51 pm

Hehe res, ni šanse potem ta g24. So agenti še zmeraj majka!

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Sr nov 14, 2012 11:20 am

Verjetno se zgoraj nisem najbolje izrazil. Res je, mi je zavarovalnica nujno zlo in želim plačati čim manj, vendar vedno izbiram opcijo AO+, ta pomemben podatek sem zgoraj pozabil dodati.
Torej v čem je "catch" potem če ni potrebno nič plačati povzročitleju? Se poveča tarifa po povzročitvi? Sprašujem ob opciji AO+.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Sr nov 14, 2012 1:38 pm

WIZ zavarovanje: Aha, bom jaz še malo vprašal, ker sem ali jaz drugače razumel ali so pa nam drugače povedal, ko so nas seznanjali.

Bi pa še dodal, da tudi delnih kritij (stekla, živali, žarometi, parkirišče...) pa res ni možno sklenit brez franšize. Torej če se ti polomi steklo ali poškoduje vozilo na parkirišču se ti v večini primerov ne splača prijavit škodo, ker le ta ne presega 300€.

Caby je napisal/-a:Verjetno se zgoraj nisem najbolje izrazil. Res je, mi je zavarovalnica nujno zlo in želim plačati čim manj, vendar vedno izbiram opcijo AO+, ta pomemben podatek sem zgoraj pozabil dodati.
Torej v čem je "catch" potem če ni potrebno nič plačati povzročitleju? Se poveča tarifa po povzročitvi? Sprašujem ob opciji AO+.

AO+ pokriva le škodo, ki jo voznik utrpi kot povzročitelj škode, torej se izplača škoda, samo če je sam kriv. Te iz kombinacije tretja oseba nikoli ne more nič dobit izplačano. Tudi voznik, ki je naredil nesrečo ne bo iz tega nič dobil izplačano, če je drug krivec, ker v tistem primeru pokiva vso škodo krivčeva polica, tako materialne kot nematerialne škode.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr nov 14, 2012 1:44 pm

Fantje moji, AO je AO, pa se vi na glavo postavte. Kaj imaš tukaj finte. Če si kriv plačaš stroške sam, če nisi ne plačaš nič...
Ne zdej zavajat, lepo prosim, če nismo doktorji fizike še ne pomeni, da smo neumni...

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Če nov 15, 2012 8:30 am

hippo je napisal/-a:Fantje moji, AO je AO, pa se vi na glavo postavte. Kaj imaš tukaj finte. Če si kriv plačaš stroške sam, če nisi ne plačaš nič...
Ne zdej zavajat, lepo prosim, če nismo doktorji fizike še ne pomeni, da smo neumni...

??

Točno ne vem kaj si mislil, vendar AO pomeni Avtomobilsko obvezno zavarovanje, AO+ pa pomeni Zavarovanje voznika oz. šoferja in to sta čisto ločeni zavarovanji.

AO moreš po zakonu imeti in pokriva vse tvoje "napake" oz. karambole, ki jih narediš tretjim osebam. Tako materialne kot nematerialne. Tudi če si vinjen in narediš škodo, je zavarovalnica dolžna izplačati škodo oškodovancu in nato ta znesek terja od tebe po vseh mogočih poteh in na koncu vedno izterja.

AO+ pa pomeni, da ti TVOJA zavarovalnica izplača škodo, ki jo kot voznik vozila utrpiš, če si SAM bil krivec. V primeru, da sam NISI bil krivec iz tega zavarovanja ne moreš popolnoma nič dobit, pa jih lahko tožiš z vsemi odvetniki na tem planetu. To zavarovanje ni obvezno, vendar ker je voznik logično vedno v vozilu bi to morali skoraj vsi imeti, razen, če imaš že kako dobro nezgodno zavarovanje, vendar iz tega AO+ lahko še več dobiš, ker je tu fiksni znesek 51.000€ za telesne poškodbe.

Drugače logično da AO ne pokriva nobene škode na tvojem vozilu, ker tisto pokriva le AK (kasko kritja).

Vse jasno? :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če nov 15, 2012 11:18 am

MasTTer je napisal/-a:Bi pa še dodal, da tudi delnih kritij (stekla, živali, žarometi, parkirišče...) pa res ni možno sklenit brez franšize. Torej če se ti polomi steklo ali poškoduje vozilo na parkirišču se ti v večini primerov ne splača prijavit škodo, ker le ta ne presega 300€.
To govoriš samo o WIZ? Ker pri večjih zavarovalnicah je finta delnih kaskov ravno to, da nimaš franšize in/ali znižanja bonusa.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če nov 15, 2012 12:10 pm

MasTTer je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:Fantje moji, AO je AO, pa se vi na glavo postavte. Kaj imaš tukaj finte. Če si kriv plačaš stroške sam, če nisi ne plačaš nič...

??

Točno ne vem kaj si mislil, vendar AO pomeni Avtomobilsko obvezno zavarovanje, AO+ pa pomeni Zavarovanje voznika oz. šoferja in to sta čisto ločeni zavarovanji.

AO moreš po zakonu imeti in pokriva vse tvoje "napake" oz. karambole, ki jih narediš tretjim osebam. Tako materialne kot nematerialne. Tudi če si vinjen in narediš škodo, je zavarovalnica dolžna izplačati škodo oškodovancu in nato ta znesek terja od tebe po vseh mogočih poteh in na koncu vedno izterja.

AO+ pa pomeni, da ti TVOJA zavarovalnica izplača škodo, ki jo kot voznik vozila utrpiš, če si SAM bil krivec. V primeru, da sam NISI bil krivec iz tega zavarovanja ne moreš popolnoma nič dobit, pa jih lahko tožiš z vsemi odvetniki na tem planetu. To zavarovanje ni obvezno, vendar ker je voznik logično vedno v vozilu bi to morali skoraj vsi imeti, razen, če imaš že kako dobro nezgodno zavarovanje, vendar iz tega AO+ lahko še več dobiš, ker je tu fiksni znesek 51.000€ za telesne poškodbe.

Drugače logično da AO ne pokriva nobene škode na tvojem vozilu, ker tisto pokriva le AK (kasko kritja).

Bodimo natančni:
AO+ pokriva škodo ZDRAVLJENJA, ne pa škodo tvojem na avtomobilu, če si bil sam kriv.
AO je pa zakonsko določen in pri tem ne moreš telovadit.

Finta: G24 ima mnogo cenejša AO in AO+ zavarovaja od drugih zavarovalnic.
Bistvo kar sem hotel povedati: imajo cenejša zavarovanja tam, kjer nimaš fint in hakelcev, torej je čisto vseeno al imajo 080 številko ali ne. Sicer pa imajo tudi ostale zavarovalnice 080 številke, mar ne?
Men je važno, da dobim polico in da je v SLO veljavna in da bodo res naredili to za kar so se zavezali. Naredili pa bojo, ker gre za Generali, stvar je samo v trženju zavarovanja.

Vse jasno? ;)

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Če nov 15, 2012 2:29 pm

Energetik81 je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:Bi pa še dodal, da tudi delnih kritij (stekla, živali, žarometi, parkirišče...) pa res ni možno sklenit brez franšize. Torej če se ti polomi steklo ali poškoduje vozilo na parkirišču se ti v večini primerov ne splača prijavit škodo, ker le ta ne presega 300€.
To govoriš samo o WIZ? Ker pri večjih zavarovalnicah je finta delnih kaskov ravno to, da nimaš franšize in/ali znižanja bonusa.

Ja, to je pri WIZ in mogoče še pri kaki "online" zavarovalnici. Sicer to obstaja tudi pri klasiščnih zavarovalnicah, da lahko skleneš delna kritja z franšizo. AS tega nima, ene zavarovalnice pa imajo. Mislim da ima Mariborska, Generali pa še kaka..vendar se lahko odločiš brez ali z franšizo, zato je tudi cena popolnoma drugačna.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Če nov 15, 2012 2:40 pm

hippo je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:

??

Bodimo natančni:
AO+ pokriva škodo ZDRAVLJENJA, ne pa škodo tvojem na avtomobilu, če si bil sam kriv.

Bistvo kar sem hotel povedati: imajo cenejša zavarovanja tam, kjer nimaš fint in hakelcev, torej je čisto vseeno al imajo 080 številko ali ne. Sicer pa imajo tudi ostale zavarovalnice 080 številke, mar ne?
Men je važno, da dobim polico in da je v SLO veljavna in da bodo res naredili to za kar so se zavezali. Naredili pa bojo, ker gre za Generali, stvar je samo v trženju zavarovanja.

Vse jasno? ;)

Hehe...očitno nisi počasi prebral ali nisi razumel, citiram še enkrat kar sem napisal: AO+ pa pomeni, da ti TVOJA zavarovalnica izplača škodo, ki jo kot voznik vozila utrpiš, če si SAM bil krivec.
Torej iz tega izhaja, da so to poškodbe voznika in ne vozila.

Da bo bolj razumljivo, AO+ je nezgodno zavarovanje voznika, ki utrpi telesne poškodbe med upravljanjem z vozilom in je sam kriv za to. Torej če se kdo zaleti v tebe iz tega AO+ ne moreš nič dobit. Če se pa recimo ti zaletiš v žival ti pa to krije, ker si sam kriv, da si povozil žival, čeprav nisi...no ampak tako je :)

AO je pa čisto obvezno zavarovanje ki se sklepa, da zavarovalnica plača škodo, ki jo ti povzročiš tretji osebi pri upravljanju svojega motornega vozila.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če nov 15, 2012 3:08 pm

MasTTer je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:

??

Bodimo natančni:

Vse jasno? ;)

Hehe...očitno nisi počasi prebral ali nisi razumel, citiram še enkrat kar sem napisal: AO+ pa pomeni, da ti TVOJA zavarovalnica izplača škodo, ki jo kot voznik vozila utrpiš, če si SAM bil krivec.
Torej iz tega izhaja, da so to poškodbe voznika in ne vozila.

Da bo bolj razumljivo, AO+ je nezgodno zavarovanje voznika, ki utrpi telesne poškodbe med upravljanjem z vozilom in je sam kriv za to. Torej če se kdo zaleti v tebe iz tega AO+ ne moreš nič dobit. Če se pa recimo ti zaletiš v žival ti pa to krije, ker si sam kriv, da si povozil žival, čeprav nisi...no ampak tako je :)

AO je pa čisto obvezno zavarovanje ki se sklepa, da zavarovalnica plača škodo, ki jo ti povzročiš tretji osebi pri upravljanju svojega motornega vozila.

Veš ti dobro, kaj sem hotel povedat... :roll:
Ne delaj majmuna iz mene. :evil:

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Pe nov 16, 2012 8:52 am

Naj bo po tvoje :)

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So nov 17, 2012 6:50 pm

Iz AO plusa nebos izvlekel veliko... ni vec kot ekrat... ko te je bolel malo vrat si dobil kar cifro...

jaz ga nikoli ne bom placal...
Slika

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Po nov 19, 2012 1:41 pm

Doc_ je napisal/-a:Iz AO plusa nebos izvlekel veliko... ni vec kot ekrat... ko te je bolel malo vrat si dobil kar cifro...

jaz ga nikoli ne bom placal...

To je pa res. Včasih si šel k zdravniku, ki je napisal, da imaš bolečine v vratu in si dobil denar. Sedaj je tako, da moreš imeti vretenca premaknjena za določen milimeter, kar je razvidno z rentgenske slike in šele nato dobiš. Tudi razni manjši strahovi oz. psihične težave so brisane z AO+ zavarovanja, medtem, ko pa AO pokriva vse to.

Aja če se pa splača ali ne? Če imaš dobro nezgodno zavarovanje posebej, kar jih večina sploh nima se splača to vzeti. Če imaš maksimalni bonus je cena le tega tudi manjša, ker se premija računa isto kot obvezno zavarovanje in velja bonus/malus na to. Sepravi, če imaš več stvari zavarovanih imaš več popustov, in če imaš več popustov je cena oz. razlika če vzameš AO+ ali ga ne vzameš v dosti primerih pri navadnem avtu tam ene 25-40€.

Konkretno AO+ pri 66KW avtu je u 0% bonusom 83€, z 55% bonusom pa 37€. Če vzameš še kako drugo zavarovanje, recimo stekla živali, žaromete, dobiš popust 19€ in te pride AO+ realno samo 18€, kar ti pokriva telesne poškodbe voznika do 51.000.

To se pa že splača vzeti :)

Ps.: Večina zavarovalnic je gor prišlo, da je bil AO+ v veliki večini primerov izkoriščen in zato so morali prilagodit pogoje, kar je tudi prav. Vedno pravim, da bi država morala vzglet vzeti po zavarovalnicah.

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Sr nov 21, 2012 6:16 am

Glejte: tale G24 je odlična marketinška poteza, ki bo privabila vse voznike starih avtomobilov, katerih se ne splača zavarovati kasko, delni kasko, itd,... AO moraš pač met, pa tudi če je 1.000 strani drobnega tiska in daš zanj samo 1 €, se ga splača vzet, ker itak je važno da imaš polico AO, da lahko sploh registriraš avto. Ko se zgodi nesreča, pa itak oškodovanec terja od tvoje zavarovalnice odškodnino iz naslova AO ki ga imaš sklenjeno ti pri G24, ti nimaš nikoli opravka s to zavarovalnico z izterjavo škode(če imaš samo AO), ampak samo enkrat na leto, ko zavarovanje podaljšaš. Kakšni pogoji so v zavarovalni polici AO od zavarovalnice G24 je njihov problem-ker mora biti urejen po zakonu kot druge zavarovalnice. Glede na to da so tisti, ki zavarujejo kasko malo bolj izbirčni, k kateri zavarovalnici bodo šli, bo pač zavarovalnica G24 pobrala ogromno malih zavarovancev, ki jih bo po moje ogromno, tako da se jim to absolutno splača, tudi če so cene zavarovanj tako nizke, ker bo sklepanje masovno.

Domnevam da AO plus ne krije dnevne odškodnine,... Tako da če pač nočeš imet opravka s to zavarovalnico, pač skleneš zavarovanje AO in pri drugi zavarovalnici nezgodno zavarovanje. Jaz dam recimo 11 € na mesec, za nezgodno zavarovanje: dnevna odškodnina 10 e, smrt zaradi nezgode: 20.000 €, trajna invalidnost: 20.000 €, smrt zaradi bolezni(to ti AOplus ne omogoča) 2.500 € Na leto me tako pride premija 132 €, s tem da mi nezgodno zavarovanje velja vedno in povsod, med tem ko ti AO+ velja samo ko se poškoduješ v avtu pa še takrat moraš bit ti povzročitelj....

Tako da zavarovanje za moj avto me pride 87 €, kar je več kot ugodno-za primerjavo, ker nimam vozniških izkušenj, ne dobim pri nobeni zavarovalnici popusta, tako da me pride zavarovanje s 50 % popustom 174 €.

Razlika je natanko 50 %! 87 €!

Splača se torej vzeti tole zavarovanje, potem pa mesečno plačevati nezgodno zavarovanje ki velja vedno in povsod(no, razen v posebnih okoliščinah). Pa tudi če vzamem tukaj malo večji paket(pri G24) ki vključuje še asistenco, nezgodno zavarovanje sopotnikov in AO+, me pride samo 110 €, tako da sem dvakrat zavarovan. Pa še asistenco dobiš, za katero rcimo plačaš pri AMZSJU 40 € na leto! Poleg tega ti za 40 € na leto, asistenca pri amzsju velja samo v sloveniji, pri g24 pa tudi po celi evropi. Kar se tega tiče, je realno drugi paket, ki malo bolj razširjen od prvega izredno ugoden.

Nezgodno zavarovanje sopotnikov pa je tudi pametno imeti, saj če slučajno ti povzročiš nesrečo, sopotniki pa se poškodujejo, te lahko ti tožijo za odškodnino. In kje boš potem vzel denar? Če imaš to zavarovanje, potem si nekako rešen.

G24 pa je seveda za to tako poceni, ker lahko te police sklenjene preko interneta, rihta samo par ljudi. Če pa ti skleneš polico na kakšni poslovni enoti, mora zavarovalnica njim plačati provizijo. To kar so naredili se mi zdi zelo pošteno-zakaj bi plačeval provizije brez potrebe, če pa lahko skleneš zavarovanje direkt.

Mimogrede: tisti ki še ne veste, si lahko informativni izračun zavarovanja pri nekaterih zavarovalnicah, na hito naredite tukaj: http://www.amzs.si/izracun_registracije/default.aspx Izračun ne vsebuje morebitnih dodatnih popustov: popust na takojšnje plačilo premije, popust na stalnost, količinski popust itd,...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr nov 21, 2012 1:17 pm

mc123 je napisal bistvo... :)

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Sr nov 21, 2012 2:33 pm

mc123: Malo bi dopolnil tvoj zadnji post :)

Pri AO je dejanko tako, kot si napisal, da ti opravka z njimi nimaš in če imaš samo to zavarovanje, se ti splača vzeti tam, kjer je najceneje. Če ni nobene soudeležbe (franšize) pri škodi, kar naj nebi bilo, se splača to vzeti.
Drugače sam menim, da obogatet vsekakor ne morejo z temi zavarovanji, kajti online sklepajo le mladi in mlajši, vendar jih večina ima še dodatne stvari, tako da prevelikega navala ne pričakujem. Starejši pa tak niti ne vedo internet uporabljat, ne da bi znali to sklenit ;)

Pri AO+ je pa tako, da imaš ponavadi vsoto 51.000€ in iz te vsote se ti izplača dnevno nadomestilo, trajna invalidnost smrt in vse, odvisno od poškodbe.

Glede na to, da ti daš 11€ mesečno za zavarovanje, je to letno 132€ in imaš 10€ dnevno odkškodnino lahko zatrdim, da imaš 100% karenco, kar pomeni, da ti izplačajo dnevno nadomestilo za poškodbe daljše ponavadi od nekje 7 ali 10dni. Torej če si 11dni na bolniškem, dobiš izplačilo za 4 ali 1 dan, torej realno 40 ali 10€. Za poškodbe pod 1 teden ne dobiš nič. Preveri v pogojih, tam je to zapisano, ker taka zavarovanja z 10€ dnevne odškodnine BREZ karence so občutno dražja.
Najcenejša nezgodna zavarovanja so kolektivna, nato pa člani gospodinjstva. Individualna zavarovanja so pa definitivno predraga in se ne splačajo. Recimo nezgodna zavarovanja zraven raznih življenskih polic so na 1. pogled tudi ugodna, vendar ko začneš primerjati pogoje z drugimi hitro vidiš zakaj je cenejše. Recimo tudi to ni zanemarljiv podatek, če ti dnevna odškodnina pripada za največ 100 ali 250dni poškodbe...take finte so ponavadi.

Bonus pri večini zavarovalnic je 55%, nato ugodnost za brezškodno dogajanje recimo okoli 8%, nato recimo 8% popust na izkušnje oz. leta zavarovanca recimo od 28let dalje pri nas itd...

Glede AO+ sem že izračunal... tisti kateri ima samo AO in dobro nezgodno, naj ne vzame AO+ če samo on vozi ta avta. Tisti, kateri pa ima AO, AO+ ter kakšen delni kasko, pa AO+ stane v bistvu 20€? To pa ni tak denar po moje.

Za nezgodno zavarovanje potnikov pa ni potrebno skrbeti, kajti obvezno zavarovanje njih pokriva, ker so vzeti kot tretja oseba oz. popolnoma isto, kot vozniki v drugih vozilih. Je pa res, da le se tu kaj prijavi ima vpliv na bonus torej se zgubi 3 premijske razrede, ampak ponavadi se to splača uveljavit, ker so tu večje škode.

Glede provizije imaš popolnoma prav...prej ali slej bodo tudi avte v revozu sestavljali roboti, tako da je potrebno vedno manj delovne sile...svet se spreminja...počasi vendar sigurno... :)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost