Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

aza
Nov uporabnik

Napisal/-a aza Pe nov 13, 2009 10:52 am

Ker do sedaj nisem imel kaska (razen pred 10-imi leti dve sezoni) in ker imam 4. premijski razred na AO, mi pri Triglavu priznajo za kasko 6. premijski razred. Pri vseh ostalih zavarovalnicah (kjer sem spraševal) pa 4. (isti) premijski razred, kot na AO. Ne razumem zavarovalnice Triglav, da mi ne nudi istih pogojev, saj imam avto pri njih zavarovan že 20 let in v tem obdobju nisem imel nobenega škodnega zahtevka. Do sedaj nisem nikoli razmišljal, da bi šel drugam, saj so razlike pri AO zelo majhne, pa tudi zavarovalnica Triglav se mi je zdela v redu. Res pa je, da nisem imel drugih opravkov, kot le plačevanje vsakoletne zavarvalnine.

Ko sem primerjal izračune za kasko zavarovanje, me pri Triglavu (zaradi 6. premijskega razreda) pride polno zavarovanje dosti dražje, kot pri drugih zavarovalnicah. Razlika je večja kot 100€. Zato sem se odločil, da poiščem drugo zavarovalnico, kar pa ni prav enostavno.

Ne vem pa, kako Triglav gleda na nove zavarovance, mogoče jim pomudijo kaj več. Mogoče bi tudi meni, če bi jim omenil, da bom odšel k drugi zavarovalnici.

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Sr dec 09, 2009 12:32 pm

aza je napisal/-a: Do sedaj nisem nikoli razmišljal, da bi šel drugam, saj so razlike pri AO zelo majhne,

Če se boš odločil za Zavarovalnico Maribor ali Generali, ti lahko jaz naredim izračun. Pa še kakšen popust lahko dobiš. :)
popust

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jun 02, 2010 7:14 pm

mi prosim kdo pove, če je cenilec zavarovlnice Triglav pri Štajerskem avtodomu v Mariboru? je še kje drugje cenitev? Danes se je eden v mene zaletel in ima zavarovano pri Triglavu in moram tja , pa ne vem točno kje ima Triglav vse cenitve. Lahko zahtevam nadomestni avto za čas popravila?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr jun 02, 2010 7:32 pm

Lahko zahtevaš nadomestni avto za čas popravila. Ostalo pa ne vem

lp
Slika

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr jun 02, 2010 7:59 pm

Ummm, ali ni potrebno imeti zavarovanje nadomestnega vozila, AO tega ne krije.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jun 02, 2010 8:07 pm

sej pa nisem jaz povzročitelj nesreče? nima moja zavarovalnica nič tukaj, ampak krije stroške zavarovalnica krivca. da pa bom brez mojega avta zaradi nesreče katero je en drug povzročo meni in ni niti moja krivda, niti moja želja,ne vem zakaj bi moral imeti jaz zavarovano :? vsaj tak si jaz razlagam.

no ja, čene pa pač veselo na kolo, pa gasa :)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jun 02, 2010 10:04 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:sej pa nisem jaz povzročitelj nesreče? nima moja zavarovalnica nič tukaj, ampak krije stroške zavarovalnica krivca. da pa bom brez mojega avta zaradi nesreče katero je en drug povzročo meni in ni niti moja krivda, niti moja želja,ne vem zakaj bi moral imeti jaz zavarovano :? vsaj tak si jaz razlagam.

no ja, čene pa pač veselo na kolo, pa gasa :)

ja sam moraš imeti zavarovano nadomestno vozilo...

iz materialne škode ki je nastala ni to vključeno..

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jun 03, 2010 10:06 am

No da odgovorim. Cenilci so v City-u.

Je pa se samo še potrdilo , da so na Triglavu največji idioti in je najslabša zavarovalnica. Sem imel zelo velike probleme z uveljavljanjem poškodb. Včeraj se je eden vzratno v moj avto zaletel in je bil poškodovan odbijač, pa luči je potisnilo v blatnike in jih je očitno poškodovalo, ker so od včeri naprej rosne, da kaplice not stojijo. In seveda ker ni vidnih poškodb na lučeh jih prasci nebojo krili. Mislim, derhal da večje ni! Nič kriv , na koncu pa bom še imel probleme pri popravilu avta!!!

Pa sem že slišal za več primerov da so idioti pri cenitvi nekorektni, ampak ker sam nisem nikdar imel tukaj zavarovano, sem si sedaj skuso, da so res majmuni.

potem pa mi nekaj govori da so blatniki že bili špricani prej,pa da je že bil avto lakiran. ma kaj to mene briga pm, pa če bi prejšnji tedn se avto popravlal ko nima veze!avto je bil včeraj nabit od druge osebe, katera je tudi takoj krivdo priznala. sami izgovori so tega Triglava. Torej če imaš zavarovano pri triglavu in imaš 1x poškodovan avto, potem ne smeš več nikdar uveljavlat škode. Svašta

škoda besed vglaunem :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jun 03, 2010 10:46 am

patrik, čist vse zavarovalnice so iste...

najbolše prideš skozi ko uveljavljaš svoje zavarovanje, ko pa uveljavljaš od drugega, maš pa samo sranje, sem ravno dal odvetniku, ker bi se radi šli neke poravnave...

adriatic se dela norca z 50% poravnavami..

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Če jun 03, 2010 11:47 am

mene pa nekaj zanima, kakšen je rok da popraviš avto od cenitve avtomobila?

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Če jun 03, 2010 12:19 pm

Kukec je napisal/-a:mene pa nekaj zanima, kakšen je rok da popraviš avto od cenitve avtomobila?

3 leta od nastanka škode. :) Zadnji dan si vzemi za vložitev tožbe, če pri odškodnini nisi zadovoljen. :)
popust

slombi
Nov uporabnik

Napisal/-a slombi To jun 08, 2010 7:04 pm

Zanima me ali ima samo ZM možnost doplačila za odkup prve škode pri obveznem zavarovanju? Jaz sem pri AS drugače.
So kake fintice v temu? Ker tistih 8% doplačila bi bil mačji kašelj pri mojih 170€ stroškov za zavarovanje avta in bi se vozil brez skrbi da se v koga zabijem :-P

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To jun 08, 2010 7:11 pm

AS, Generali, Triglav pa samo na kasko pa če si v PR01

lp
Slika

kurent
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a kurent Sr jun 09, 2010 7:13 am

Za Adriatic in Generali nisem nikjer zasledil odkup prve škode. Triglav pa res samo pri polnem kasku in nekem zelo nizkem PR.

Preletel sem vse zavarovalnice in tiste, ki imajo točo nimajo odkupa prve škode in obratno. :cry:

Ena optimistična: ali je možno pri eni zavarovalnici vzeti samo delni kasko?

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Sr jun 09, 2010 8:44 am

kurent je napisal/-a:Za Adriatic in Generali nisem nikjer zasledil odkup prve škode.

Tale trditev ni točna. Jaz sem zastopnik Zavarovalnice Generali. Pri nas imamo možnost odkupa prve škode tako pri kasku kot pri AO.

Če kdo želi izračun naj pošlje zasebno sporočilo.
popust

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr jun 09, 2010 9:38 am

Generali odkup prve škode imenuje "zavarovanje izgube bonusa pri prvi škodi". Doplačilo je možno na obveznem in kasku, pri katerem koli premijskem razredu. Doplačilo pa se giblje od 8% naprej (odvisno od premijskega razreda).

kurent
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a kurent Če jun 10, 2010 7:33 am

Imasta prav ja, Generali ima odkup prve škode oziroma temu rečejo zavarovanje bonusa pri prvi škodi.

Še vedno pa me zanima moja optimistična ideja, da bi pri eni zavarovalnici vzel samo delni kasko in imel AO pri neki drugi zavarovalnici?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jun 10, 2010 7:42 am

kurent je napisal/-a:Imasta prav ja, Generali ima odkup prve škode oziroma temu rečejo zavarovanje bonusa pri prvi škodi.

Še vedno pa me zanima moja optimistična ideja, da bi pri eni zavarovalnici vzel samo delni kasko in imel AO pri neki drugi zavarovalnici?

Tega ti nobena pametna zavarovalnica ne bo odobrila. Zavarovalnica, kjer imaš AO bi smetano pobirala, druga zavarovalnica pa bi ti škode izplačevala. Ni logike. Zakaj že, ne bi tam naredil delnega kaska, kjer imaš AO?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jun 10, 2010 8:31 am

off:
v financah piše, da je triglav umaknil nekatere popuste in najbolj bodo to opazili tisti, ki so imeli tudi do -50 % popusta.

sedaj je čas ko se bomo morali pogajati za popust pri določenih zavarovalnicah.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če jun 10, 2010 8:44 am

Mogoče zato, ker ima ZM fantastično ponudbo z zavarovanjem pravne zaščite (11,80 plus 6,5% davek na zav. posle) in ker ti v AO zraven podarijo tudi zavarovanje pravne pomoči pri grožnji odvzema izpita ali prepovedi vožnje (ne mešat tega z zavarovanjem izgube vozniškega izpita, ki je poseben produkt). Pravna zaščita ti omogoča zastopanje v primerih kot so recimo s strani policije pripisana deljena krivda, pobegi, nesreča s tujci, medtem ko ti pravna pomoč ponuja pravnike, ki ti v primeru dokazovanja prehitre vožnje, rdeče luči, neprilagojene hitrosti in podobno kar se policija lahko izmisli, ponudi pravno zaščito da ne izgubljaš točk ali celo dobiš prepoved vožnje. In to so vse produkti zavarovalnice ARAG, prikljopljeni na police ZM.

Po drugi strani pa ima Generali super požarno zavarovanje (prav tako ga imenujejo), ki krije vse temeljne rizike prenešene iz nepremičninskih zavarovanj in po neki čudni logiki (ki pa nam lastnikom vozil še kako odgovarja) so priključili tudi zavarovanje v primeru toče - in zadeva je presenetljivo poceni in reši se brez kompliciranja.

Idealna kombinacija bi torej bila ZM AO in Generali delni kasko. Ker pa ne živimo v idealnem svetu, sem se sam odločil za ZM, prilključil pa sem polni kasko z odbitno franšizo 8% za primer poškodovanja vozila, vendar pa mi vremenske ujme, toče požari (se pravi temeljni riziki), kjer je moja krivda izključena, ne povzročajo izgube bonusa in udeležbo pri škodi. Prišlo je dobrih 20 € dražje kot ponudba Generalija, z pod črto bistveno boljšo ponudbo. In čeprav imam 1500€ udeležbe pri povzročitvi prometne nesreče, mi ostane še vsaj 1000€ v primeru totalke. Glede na ceno in obseg zavarovanj gre moj glas zopet za ZM. In še zadnji bombonček, zavarovanje izgube bonusa (odkup prve škode, kakorkoli že hočete temu rečt) ni vezano na PR in ga lahko dokupujete od PR14 navzdol, tako za kasko kot AO, in ima povsem konkurenčno ceno.

Čeprav lahko delam tako Generali kot ZM, lahko brez slabe vesti vedno priporočim ZM, Generali ostane samo za tiste, ki ga izrecno želijo. Ko se bo kaj spremenilo, nemudoma poročam in spremenim stališče. do takrat pa...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov