Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

ajkamajka
Nov uporabnik

Re: Zastopniki za Generali

Napisal/-a ajkamajka Če sep 08, 2011 9:48 pm

Samo Generali zavarovalnice ne izberite.V mojem primeru so totalno zatajili pri izplačilu odškodninskega zahtevka!Še več z izplačno premijo so se dobesedno norca delali iz mene!Takoj sem prekinil vsa sodelovanja znjimi(3 police-življensko,nezgodno,stanovanjsko).Totalno neresni in vam jih res ne priporočam....samo za informacijo Triglav mi je za isto polico izplačal 4x več in to samo v treh dneh.Generali pa je za podvig nategovanja potreboval več kot mesec dni.GENERALI-NE HVALA
Damijan Hočevar
Postojna

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če sep 08, 2011 10:38 pm

ajkamajka je napisal/-a:Samo Generali zavarovalnice ne izberite.V mojem primeru so totalno zatajili pri izplačilu odškodninskega zahtevka!Še več z izplačno premijo so se dobesedno norca delali iz mene!Takoj sem prekinil vsa sodelovanja znjimi(3 police-življensko,nezgodno,stanovanjsko).Totalno neresni in vam jih res ne priporočam....samo za informacijo Triglav mi je za isto polico izplačal 4x več in to samo v treh dneh.Generali pa je za podvig nategovanja potreboval več kot mesec dni.GENERALI-NE HVALA
Damijan Hočevar
Postojna

ok, po toči zvoniti je prepozno ampak vseeno obstaja pravilo branja splošnih pogojev, ki se navezuje na pogodbo. vsaka zavarovalna polica, ki nima veljavnih splošnih pogojev kateri se nanašajo na zavarovanje je nična.

Uporabniški avatar
Di4b|o^
Novinec

Kraj: Maribor [ okolica ]

Napisal/-a Di4b|o^ Pe sep 09, 2011 5:30 pm

ajkamajka je napisal/-a:Samo Generali zavarovalnice ne izberite.V mojem primeru so totalno zatajili pri izplačilu odškodninskega zahtevka!Še več z izplačno premijo so se dobesedno norca delali iz mene!Takoj sem prekinil vsa sodelovanja znjimi(3 police-življensko,nezgodno,stanovanjsko).Totalno neresni in vam jih res ne priporočam....samo za informacijo Triglav mi je za isto polico izplačal 4x več in to samo v treh dneh.Generali pa je za podvig nategovanja potreboval več kot mesec dni.GENERALI-NE HVALA
Damijan Hočevar
Postojna

Tebi pa se prav da nakladat kako je x zavarovalnica najslabša ? Si to napisal že na http://forum.bmwslo.com/showpost.php?p= ... tcount=107 :D Morda pa si zastopnik za Triglav :DDD

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe sep 09, 2011 8:07 pm

Di4b|o^ je napisal/-a:
Damijan Hočevar
Postojna

Tebi pa se prav da nakladat kako je x zavarovalnica najslabša ? Si to napisal že na http://forum.bmwslo.com/showpost.php?p= ... tcount=107 :D Morda pa si zastopnik za Triglav :DDD

bi bilo zanimivo videti, če je res zastopnik kajti v tem primeru lahko izgubi tako on licenco kot družba za katero dela in to je huda kršitev zakona o zavarovalništvu.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Pe sep 09, 2011 8:24 pm

adis je napisal/-a:
Di4b|o^ je napisal/-a:
Damijan Hočevar
Postojna

bi bilo zanimivo videti, če je res zastopnik kajti v tem primeru lahko izgubi tako on licenco kot družba za katero dela in to je huda kršitev zakona o zavarovalništvu.

Ja bi rabil tisto tablico, z kredibilnostjo izjav se men zdi :)....pa tu na avtomobilizem je napisal postojna, na bmwslo pa mu piše mb :D tak da pomoje je res nek zastopinik :)

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Pe sep 09, 2011 8:46 pm

no ja... sej mu piše tam postojna avto pa mb.. da nebo rekel da mu delamo krivico... :P
Drugače pa ja... kot kaže ima nekaj z triglavom...
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa Sr nov 30, 2011 7:40 am

Pozdravljeni

Kot so že nekateri pred menoj okarali Generali, ga moram tudi sam, in sicer glede izračunov premije, da ne bo kdo mislil, da govorim o kakšnih škodnih dogodkih. Prvi dve leti (z novim avtomobilom) sem bil pri Generaliju, ker so reklamirali hude popuste na to in 'ono'. Ok, sem se odločil za njih. Po prvem izračunu bi bila premija za takojšnje plačilo 1215€. Ok si rečem, vredu, nakar kupim avtomobil in pridem do agenta, in mi slednji naračuna 1670€. Se začudim, ga debelo pogledam, in mi začne nakladat, ja veste, tukaj not je dodatno zavarovano še: biksenonski žarometi, park senzorji, 17" litke, usnjen multifunkcijski volan, pa ne vem kaj še vse. Ga vprašam, kaj in kako, pa mi reče, da je pri Generaliju to vse pod dodatno opremo, in ker pri njihovem kasku kraja vozila ni zajeta, jo je potrebno vključiti kot opcijo (še dodatnih 150€). Tako, da tisti njihov kasko, nima kaj pametnega vključenega. Šlo pa se je za AO, AO+, polni kasko, odkup prve škode, stekla, ogledala, žarometi, divjad in domače živali in kraja. Nakar mu omenim da imamo nezgodno zavarovanje še pri njih, zavarovanje hiše pri njih, in da mislim plačat z gotovino, in sem z vsemi temi popusti za vse predhodno našteto ostal na 1670€ z 40% bonusa (letos sem imel že 50% bonus). Ok si rečem, če mora tak bit pa naj bo, in plačam. In tako je bilo dve leti. Letos se odločim, da pa grem od zav. do zavarovalnice in zberem ponudbe, in glej ga zlomka, vse ponudbe razen generalija so bile v rangu od 900€ pa do 1150€. Na koncu še malo handlam z agentom Tilie, in dobim ponudbo za paket popolnega kaska (tatvina, parkirišče, toča, požar, poplava, padci neznanih predmetov, snega, ledenih sveč, divje, domače živali, itd.), AO, AO+, odkup prve škode, AXA asistenca, pravna asistenca, 1% odbitna franšiza, in pod dodatno opremo samo električno pomično strešno okno (skratka full paket) za 871€. Res pa je, da sem dobil en bonusni razred gratis, vse možne popuste, in še popust regijskega direktorja. Razlika pa je tudi v tem, da imam pri tiliji na polici navedeno vrednost novega vozila 36.000€ (za kar se obračuna kasko, pa je nižja premija), pri Generaliju pa 34.000€ (z vso 'po njihovem dodatno opremo'), in je bila višja premija (meni osebno nelogično). Kaj je poanta te zgodbe. Da sem pri Tiliji dobil dejansko popuste, za razliko od Generalija, kjer so popusti po mojem mnenju navedeni kot farsa za zavajanje strank. Ko sem poklical agenta od Generali, mi je dejal, da mi je dal tako vse možne popuste in nižje ne more. Sem se mu lepo zahvalil in odšel tja, kjer je ceneje. Avtomobil je sedaj zavarovan pri Tiliji z vsemi opcijami kar obstajajo pri njih za nižjo ceno, kot sem imel pri Generaliju, kjer sem samo čakal, da mi še zadnji brisalec zavede pod dodatno opremo. Tukaj gre zgolj za mojo izkušnjo, iz katere sem se veliko naučil (sem bil pač osel, ki je šel dvakrat na led) :) Pa da ne bo pomote, šlo je za agenta Generali iz našega kraja (pozanega), ki nam je delal vsa ostala zavarovanja, za hišo, ostale avtomobile itd.

Nakar me matra firbec in povprašam sedajšnjega agenta pri Tiliji še za ponudbo popolnega kaska, AO, AO+, AXA in pravna zaščita, odkup prve škode, brez odbitne franšize, za mamin avtomobil, in poglej ponovno zlomka. Ponudba za takojšnje plačilo za mamin avto znaša 399€ (zgolj popust na takojšnje plačilo in upoštevan 50% bonus), pri Generaliju sicer isto, ampak z vsemi možnimi popusti (za varne voznike, za 20+ let vozniških izkušenj, popust na zavarovanje hiše, nezgodno zavarovanje, takojšnje plačilo, itd.). Pri Tilji so ji mirne volje rekli, da lahko dajo še 4% popust na članstvo v PGD, 4% ker imam že jaz pri njih zavarovan avtomobil itd. Očitno je veliko odvisno tudi od 'požrešnosti' agenta, in v takih primerih tud Generali ni najugodnejši za varne voznike.

Da pa ne bom samo karal 'Generali' pa lahko iz mamine izkušnje (enkrat vetrobransko steklo, in enkrat zadnje steklo, ko je zaradi nepazljivosti pri košnji s 'silkarco' priletel kamenček, in jo razbil), in očetove (zbil psa, in poškodoval odbijač in spodnjo zaščitno plastiko pod motorjem) povem, da ni bilo v teh dveh primerih nobenih komplikacij. So bili korektni, krili poravilo brez obotavljanja in podobnega. Niti jih ni zanimalo, da je zadnje steklo bilo razbito po naši krivdi. Tako da iz tega področja pa iz naše strani, samo pohvalno.

Lp
Saša
Zadnjič spremenil Sasqa, dne Sr nov 30, 2011 9:38 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr nov 30, 2011 8:49 am

Se začudim, ga debelo pogledam, in mi začne nakladat, ja veste, tukaj not je dodatno zavarovano še: biksenonski žarometi, park senzorji, 17" litke, usnjen multifunkcijski volan, pa ne vem kaj še vse. Ga vprašam, kaj in kako, pa mi reče, da je pri Generaliju to vse pod dodatno opremo, in ker pri njihovem kasku kraja vozila ni zajeta, jo je potrebno vključiti kot opcijo (še dodatnih 150€). Tako, da tisti njihov kasko, nima kaj pametnega vključenega.

Ne boš verjel, ampak tukaj so zavarovalnice skoraj enake. Prav nobena nima v kasku nič več in nič manj vključeno. Dodatno opremo je potrebno zavarovati čisto povsod, ker sicer pač ni zavarovana. Glede kraje prav pri vseh zavarovalnicah je lahko vključena/izključena. Triglav ima še to posebnost, da v samem osnovnem kasku niso vključene naravne in elementarne nesreče.

Glede cene pa nima smisla razpravljate, nekje je ceneje, nekje je dražje, odvisno od ciljne skupine strank, ki si jih zavarovalnica želi. Ti lahko pokažem par polic Tilie, kjer je bil Generali precej cenejši pri istih kritjih.
Pri Generaliju cena ni niti malo odvisna od požrešnosti agenta, ker nimamo čisto nobenih komercialnih popustov. Cena je odvisna od starosti voznika, vozniških izkušenj, starosti vozila, vrednosti vozila. In cene lahko zelo poskočijo, ko padeš v neko rizično skupino. Tilia ima precej raznoraznih popustov, je pa včasih fora, da jih kak zastopnik dodeljuje neupravičeno (brez osnove), pa si lahko na spletni strani Tilie prebereš kaj pomeni to potem pri izplačilu odškodnine, če je bil dodeljen kak neupravičeni popust (ne strašim, le izkušnja stranke je bila takšna).

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Sr nov 30, 2011 9:24 am

Pozdravljeni

No kakorkoli, hotel sem povedati, da je od vse dodatne opreme po seznamu Tile na seznamu samo električno pomično strešno okno, vse ostalo je standard oprema (od litih platišč, žarometov itd.), kar pri Generaliju ni bilo (zakaj ne, nimam pojma, in me to tudi ne zanima). Tudi, ko sem iz pooblaščenca prišel s seznamom, da je od moje opreme zgolj električno pomično okno na spisku dodatne opreme za moj tip in izvedenko vozila, so mi gladko odvrnili da za luči mi lahko popravijo na naslednji polici, ker res niso dodatna oprema, ostalo pa je pri njih vse dodatna oprema. Kaj hočem, to je bila moja izkušnja z Generali, in če pač imajo strategijo ciljanja na specifično skupino, jo naj imajo (me niso, in me ne bodo več prepričali, kljub vsem možnim popustom). Iz naše družine so že izgubili dva člana (mene in ženo), pa dva še bodo (mamo in očeta), zavarovanje hiše sem tudi sklenil drugje po ugodnejši ceni, nezgodno zavarovanje pa sem preklopil na Triglav. Kako dolgo se jim bo to izplačalo se jim bo, slej ko prej, pa bo po mojem mnenju potrebno stopiti v korak s konkurenco. Kar se pa tiče mojih zdajšnjih popustov, so pa vsi upravičeni, tako da brez skrbi... :) In še enkrat, če bi hotel imeti polni kasko pri Generaliju, kot ga imam sedaj pri zdajšnji zavarovalnici, bi lahko tam pripravil slaba dva tisočaka (kljub višji nabavni vrednosti novega vozila pri zdajšnji zavarovalnici). Veseli me pa tudi dejstvo, da lahko sam določim servis, kjer bodo avto servisirali v primeru poškodb, in ga ne preferira oz. forsira zavarovalnica (upam, da jih sploh ne bi bilo, tako kot do sedaj), in da se avto servisira izključno z original deli, za kar je tudi plačano zavarovanje. In če sam nisem ciljna skupina (letošnje leto sem imel 50% bonusa) z 10+ vozniških izkušenj in 10+ let kot lastnik vozila, brez škodnih dogodkov, brez kazenskih točk in brez prometne nesreče, potem ne vem kdo je (pa obrnemo kakorkoli). Enako velja za svojo mamo in očeta. Potemtakem, vidim samo cilj agenta skleniti čimvečjo vsoto na zavarovalni polici, od katere dobi stimulacijo (moja razlaga, druge ne vidim, in bo kdo, ki se s tem ukvarja več povedal).

Vsak pa se bo sam odločil, ali mu pomeni čustvena navezanost na posamezno zavarovalnico več, kot pa lepi prihranek v žepu (moje mnenje), in kot še enkrat poudarjam, gre za mojo izkušnjo (kar je dobro vedno pohvalim in tudi sem, kar je pa slabo pa vedno zgrajam).

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Sr nov 30, 2011 11:35 am

No kakorkoli, hotel sem povedati, da je od vse dodatne opreme po seznamu Tile na seznamu samo električno pomično strešno okno, vse ostalo je standard oprema (od litih platišč, žarometov itd.), kar pri Generaliju ni bilo (zakaj ne, nimam pojma, in me to tudi ne zanima).

To niso ne Generalijevi seznami, niti Tilijini, ampak so eurotax seznami, ki jih uporabljajo ne samo vse zavarovalnice, ampak tudi servisi, prodajalci. Glede na opisano, je pač očitno da vozilo ni bilo pravilno izbrano po eurotaxu.
Cena pa je takšna kot pač je, ampak odvisno pač, kaj je vse vključeno na polici. Ker gre za novo vozilo, je mogoče bilo tudi vključeno zavarovanje na novo vrednost, kar je doplačilo 15%. Pomeni, da ti v primeru totalke izplačajo vrednost novega vozila (ko zapelješ avto iz salona namreč izgubi takoj 10% vrednosti), pri manjših škodah pa ti pripada odškodnina za zmanjšanje vrednosti vozila. Pri Tilii še tega nisem videl.
Lahko poskeniraš polico od Tilije, zakriješ osebne podatke, pa naredim izračun za popolnoma isto zavarovanje kot ga imaš. Ker očitno ta tvoj prvi generalijev izračun že ni bil točen (zaradi napačnih podatkov o vozilu).

P.S. Pri Tiliji si dobil tudi nek popust regionalnega direktorja. Tudi iz tega stališča ceni nista več primerljivi in se ne moreš zgražati, koliko je drugje bilo dražje. Če bi pogledal cene za vse zavarovalnice (v tej zgodbi mi recimo manjka še cena pri ZM, Triglav in AS, pri katerih je zavarovano okrog 70% vseh slovenskih vozil), takrat bi komaj videl, kakšna je ena povprečna tarifa in kje so odstopanja.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Sr nov 30, 2011 12:15 pm

Pozdravljeni

Ok, še enkrat bom za moj primer podal cene vseh zavarovalnic od katerih sem prejel ponudbe:
- Zavarovalnica Maribor: 1040€ (vključili 15% za varnega voznika, 4% za plačilo z gotovino)
- Zavarovalnica AS: 1165€ (tile so celo prišli do cene skoraj 38.000€ nabavne vrednosti)
- Zavarovalnica Triglav: 1018€ (popust za mlade družine, popust za gotovinsko plačilo)
- Zavarovalnica Tilia: 910€ (brez popusta regijskega direktorja) z njegovim popustom pa 871€
- Zavarovalnica Generali: 1400€ (popust na zavarovanje hiše 13%, popust na gotovinsko plačilo 5%, popust za nezgodno zavarovanje 5%)
- Zavarovalnica Grawe: 587€ (tile nimajo opcije AK, samo delne kombinacije, in nimajo odkupa prve škode, ponudili pa bi dodatni popust, če bi imel sklenjeno še življenjsko zavarovanje).

Za vse ponudbe razen zadnje so bili vključeni: AO, AO+, AK, stekla in ogledala, divjad, domače živali, kraja, parkirišče, toča, poplava, odkup prve škode in 1% odbitna franšiza. Triglav in Tilia sta imela električno pomično strešno okno pod dodatno opremo. zdaj 50% bonitete, gre pa za avto: Audi A4 2.0TDi Avant, Quattro, DPF, letnik 6/2006, BPW, črna navadna barva, business z električnim pomičnim strešnim oknom. Vrednost vozila pri Generaliju je ocenjena 34.522€ (na zdajšnji 35.7xx€), brez kakšnega doplačila za novo vozilo ipd. Pri Generaliju je bil noter zajet popust na zavarovanje stanovanja 13% in 5% na gotovinsko plačilo, pa 5% za takratno nezgodno zavarovanje. Pa 81.03€ dobim še nazaj od Generalija, ker nisem uveljavil nobene škode. Vozniško opravljeno L2000. S podatki se lahko poigrate, pa da vidimo kaj pravi vaš izračun (pri tem upoštevajte, da se avto popravlja na servisu po moji izbiri in z originalnimi deli).

Lp
Saša
Zadnjič spremenil Sasqa, dne Sr nov 30, 2011 12:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Sr nov 30, 2011 12:39 pm

V priponki je informativni izračun. Dal sem odkup na AO in na AK (Triglav recimo tudi nima odkupa na AO). Pa na to ceno bi brez težav dobil 10% popusta, če si bil zvesta stranka. Od kje 1400€ pa ne bi vedel, ker kot rečeno so tarife fiksne, tako da vprašanje kaj je bilo tam še vključeno.
Slika

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Sr nov 30, 2011 12:57 pm

Pozdravljeni

No super, vidim pa, da je premija pri AK v vašem izračunu bistveno nižja, kot je bila pri bivšem agentu, slednja je bila skoraj 580€, nabavna vrednost avta ni enaka, kraja je bila pri meni 155€ na polici, AO je bil 400 pa nekaj, strešno okno skoraj 50€, parkirišče tudi več kot pri vas in je prišla takšna cifra ven. In na vse kombinacije kaska se mi letos vrne 10% premije, in na polici je to zavedeno kot -81,03€. Prva polica je imela 1670€ končno cifro, zadnja 1470€ -> iz te kombinacije kasko zavarovanj sledi 10% vračilo (81,03€), zadnja ponudba pri povpraševanju pa je bila 1400€, in da imam že vse popuste možne vključene. Kot sam pravim, je na začetku preden sem kupil avtomobil, bila ponudba 1215€ (tu nekje, kar je še nekako logično) nato pa je kar zrastla na 1670€, nato, ko so ksenonke vrgli ven, pa na 1470 (mislim, da je takrat dejal, da je ena ksenonka cca. 2000€, od tod takšno povišanje). Zdaj, če pa je agent imel kakšne svoje interese in je popuste navajal samo na papirju, upošteval pa jih ni (iz police se ni videlo koliko je cena brez popusta in z popusti), pa žal ne vem, oz. si ne znam odgovoriti. Je pa Vaš izračun vsaj nekoliko bližje, vsem ostalim.

Lp
Saša

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Sr nov 30, 2011 1:08 pm

V kolikor imam pravo vozilo, bi morala biti novonabavna vrednost do centa enaka kot pri Tiliji. Prilagam pa še seznam serijske opreme za to vozilo:
Zračna blazina pri vozniku in sovozniku
Stranski zračni blazini spredaj
Zračne zavese
Centralni zaklep z daljinskim upravljanjem
Varnostno blokiranje ključavnic CHILD LOCK - ročno
Kodiran vžig motorja
Električni pomik prednjih stekel
Električno upravljanje zunanjih ogledal
Naprava za pranje zadnjega stekla
Nastavitev žarometov, električno
Nastavitev volanskega obroča
Nastavitev prednjih sedežev po višini
Nasloni za glavo - spredaj
Nasloni za glavo - zadaj
Avtomatska klimatska naprava
Ločeno nastavljanje klime, voznik/sovoznik
Tonirana stekla
Tonirano vetrobransko steklo z zatemnjenim robom zgoraj
Servo volan
ABS (sistem proti blokiranju zavor)
El. nadzor zavorne sile (EBD)
Elektronska ojačitev moči zaviranja (BAS)
Sistem proti zanašanju in proti zdrsu pogonskih koles
EDS, el. zapora diferenciala
6-stopenjski menjalnik
Filter trdih delcev
Merilnik vrtljajev
Merilnik zunanje temperature
Ura
Meglenke
Tretja zavorna luč
Ogledali, odbijača in kljuke na vratih v barvi karoserije
Asferično ogledalo na voznikovi strani
Ugašanje osvetlitve notranjosti z zakasnitvijo
Osvetlitev v vratih
Naslon-i za roke zadaj
Varnostna pasova spredaj nastavljiva po višini
Zategovalnika(i) varnostnih pasov, spredaj
Tritočkovni varnostni pasovi
Vzdolžne strešne letve - kromirane
Pokrit prtljažni prostor
Dodatna(e) vtičnica(e)
Prtljažna mreža
Pritrdila za mrežo zanke/kavlji
Okrasni elementi - aluminij
Predpražniki, tekstil
Stalni pogon na vsa kolesa
Platišča iz lahke litine -16
Mobile Tyre System

pa še izbor dodatne opreme, kjer imaš pri zavarovanju vključeno samo strešno okno
Alarmna naprava 510,00
Informacijski sistem za voznika (FIS) 426,00
Tempomat 304,00
Kovinska barva 790,00
Večfunkcijski usnjen volan 493,00
Športni usnjen volan 345,00
Usnjen volan 224,00
Večfunkcijski usnjen športni volan 614,00
Naslon-i za roke spredaj 195,00
Alu platišča -17 Audi 5-kraki-zvezdasti-design 235/45 1215,00
Stranski zračni blazini zadaj 412,00
Električni pomik zadnjih stekel 352,00
Naprava za pranje žarometov 316,00
Ksenon Plus žarometi 1033,00
Adaptivni prednji žarometi 412,00
Električno nastavljiv voznikov sedež 876,00
Električno nastavljanje prednjih sedežev in ledvene opore 1215,00
El. nastavljanje prednjih sedežev s spominom 1579,00
Gretje prednjih sedežev 388,00
Gretje sedežev 670,00
Športni sedeži spredaj z el. nast. ledvenimi oporami 682,00
Preklopna zadnja klop - deljiva 340,00
Pritrdila za otroški sedež 97,00
Protiprašni filter 183,00
Daljinsko upravljanje enote za ogrevanje mirujočega vozila 1642,00
Pomično strešno okno, dvižno, električni pomik - solarni 1677,00
Električno pomično strešno okno 1155,00
Atermično vetrobransko steklo z zatemnjenim robom zgoraj 85,00
Dvojna zasteklitev 595,00
Servo volan z regulacijo moči (Servotronic) 255,00
Podvozje za slabe ceste 656,00
Športno vzmetenje 316,00
Športno podvozje,znižano 669,00
Navigacijski sistem 1791,00
Potovalni računalnik 290,00
Senzorji za parkiranje 790,00
Senzorji za parkiranje, zadaj 462,00
Kompas 413,00
Priprava za mobilni telefon z napravo za prostoročno tel. 595,00
Sistem za upravljanje z govorom (LINGUATRONIC) 486,00
CD-strežnik 450,00
iPod/priprava 243,00
Biserna barva 790,00
Posebni lak 2673,00
Obloge pragov - kovina 109,00
Lesen volan 887,00
Volan in prestavna ročica v usnju 948,00
Večfunkcijski usnjen/lesen volan 1099,00
Prestavna ročica v lesu 121,00
3-kraki športni usnjen volan s funkcijo menjanja prestav 480,00
Večfunkcijski usnjen volan s funkcijo prestavljanja 626,00
Večfunkcijski usnjen/lesen volan s funkcijo prestavljanja 1513,00
Večfunkcijski usnjen športni volan s funkcijo prestavljanja 748,00
Ledvena opora na pred. sedežih el. nastavljiva 316,00
Senčna-i roloja-i za stranski okni zadaj 134,00
Močneje tonirana stranska in zadnje steklo 480,00
Vreča za smuči 219,00
Zložljivo zaščitno korito za prtljažnik 121,00
Termo-hladilni zaboj/predal 78,00
Snemljiva vlečna kljuka 912,00
Izvedba les, breza 486,00
Leseni okrasni elementi, Exclusive 1093,00
Leseni okrasni elementi 486,00
HI FI Bose 693,00
Radio Symphony 1115,00
Radio Chorus, 6 zvočnikov 460,00
Radio Concert, 6 zvočnikov 787,00
Navigacijski sistem - barvni ekran 3486,00
Navigacijski sistem, barvni zaslon, Bose soundsistem 4179,00
TV-tuner 1033,00
15-kraka platišča iz lahke litine -16 486,00
Rezervno kolo iz lahke litine 158,00
Nadzor tlaka v pnevmatikah 352,00
15-kraka platišča iz lahke litine -18 2307,00
5-kraka platišča iz lahke litine -17 1579,00
Alu.platišča -16 Audi 5-kraki-trapez-design 670,00
Alu.platišča -16 Audi 5-kraki-aero design 670,00
Alu.platišča -16 Audi 7-kraki-dinamični design 215/55R16 850,00
Alu platišča -17 Audi 16-kraki-design 235/45R17 1033,00
Alu.platišča -17 Audi 9-kraki-zvezdasti design 235/45R17 1215,00
Alu.platišča -17 Audi 5-kraki-paralelni-design 235/45R17 1399,00
Alu platišča -18 Audi 7-kraki-dvojni design 235/40 2186,00
Alu platišča -18 Audi 5-kraki-design 235/40R18 2186,00
Alu platišča -18 Audi 9-kraki-design 235/40R18 2187,00
Alu platišča -18 Audi 14-kraki-design 235/40R18 2186,00
Pnevmatike 215/55R16 183,00
Sedeži usnje/alcantara 1458,00
Recaro športni usnjeni sedeži 2248,00
Usnjeno oblazinjenje - Valcona 2673,00
Usnjeno oblazinjenje - Volterra 2065,00

In paketov opreme, kjer nimaš vključeno nič
Ogrevanje zunanjih ogledal in pralnih šob 158,00
Ogrevana/preklopna/s samod zasenčenjem zun. ogledala, ogrevanje pralnih šob 560,00
Ogrevana/preklopna zunanja ogledala s spom., ogrevanje pralnih šob 340,00
Ogrevana/preklopna zun. ogledal s samodejnim zasenčenjem in spominom, ogrevanje pralnih šob 560,00
S line paket 3402,00
Fino napa usnje 4555,00
Fino napa usnje/alcantara 4555,00
Notranje ogledalo s samodejnim zasenčenjem senzor za luči,senzor za dež 290,00
Talne obloge Audi exclusive,vključno s predpražniki spredaj in zadaj 1215,00
Elegant:Večfun.usnjen volan,paket luči,voz. inform.sist.,sijajni paket,nasl.za roke spr. el.nas.zun.ogl.,alarm,tempomat,radio CONCERT 1463,00
Elegant 2:večfunk.usnjen športni volan,šp. sprednja sedeža,ledvena opora za sprednja sedeža,alu.plat.5-kraka s pnev.235/45 R17 1100,00
Le Mans:Usnj.šport.volan in sedeža,ledv.opor kovin.barv.,5 krak.alu.-17.nasl.za roke, ogrev.ogled.,alarm,tempomat,radio Concert 2817,00
Elegante 2 PLUS:Usnjen športni volan,šport. sprednja sedeža,ledv.opora,kovinska barva, 5 kraka alu.platišča -17, 1487,00
Limited Edition:Usnjen volan,paket luči, naslon za roke,el.nast.in ogrevana ogled., alarm,tempomat,radio Concert,kovinska barva 810,00

leon1309
Nov uporabnik

Napisal/-a leon1309 So mar 10, 2012 10:24 am

Po mojih izkušnjah v sodnih postopkih (nisem bil udeležen kot stranka) zavarovalnica Generalli ni imela doberega slovesa pri izplačilih zahtevkov, mogoče se je v tem času stanje izboljšalo. Je pa res, da za nobeno zavarovalnico ne morem reči, da ne poznam vsaj enega primera kjer zavarovalnica, po mojem mnenju, ni neetično zavlačevala postopka ali zavračala izplačilo zahtevka (zavarovalništvo je pač biznis in zavarovalnica opravlja dejavnost zaradi zaslužka - čeprav včasih na škodo strank). Tudi ZT, katera velja v naših koncih kot najbolj fer plačnik (verjetno tudi zaradi tega ker je največja), ni glede obravnave škodnih dogodkov nujno boljša.

Lp

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So mar 10, 2012 11:35 pm

f.taunus je napisal/-a: Tilia ima precej raznoraznih popustov, je pa včasih fora, da jih kak zastopnik dodeljuje neupravičeno (brez osnove), pa si lahko na spletni strani Tilie prebereš kaj pomeni to potem pri izplačilu odškodnine, če je bil dodeljen kak neupravičeni popust (ne strašim, le izkušnja stranke je bila takšna).

Katere popuste imaš v mislih (premijski razred, ali kaj drugega)? Oz. kako veš, da katerega si upravičen? Daš lahko kak link, ker pri njih ne najdem...

PS: meni so popusti čisto mimo... Huje kot na Balkanu - še malo, pa se bomo cenkal za kruh. Naj bo nastavljena neka realna cena in od nje se odšteva procentualna vrednost premijskega razreda.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Ne mar 11, 2012 10:21 am

odprti clio je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a: Tilia ima precej raznoraznih popustov, je pa včasih fora, da jih kak zastopnik dodeljuje neupravičeno (brez osnove), pa si lahko na spletni strani Tilie prebereš kaj pomeni to potem pri izplačilu odškodnine, če je bil dodeljen kak neupravičeni popust (ne strašim, le izkušnja stranke je bila takšna).

Katere popuste imaš v mislih (premijski razred, ali kaj drugega)? Oz. kako veš, da katerega si upravičen? Daš lahko kak link, ker pri njih ne najdem...

PS: meni so popusti čisto mimo... Huje kot na Balkanu - še malo, pa se bomo cenkal za kruh. Naj bo nastavljena neka realna cena in od nje se odšteva procentualna vrednost premijskega razreda.

Uporabi spletno stran Tilie ...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr apr 04, 2012 12:26 pm

Saj vem, da je bilo že ogromno govora, pa me vseeno zanima, katero zavarovalnico predlagate. AO, splošni kasko, toča, asistenca (plus, maxi, skratka razširjena). Avto star 4leta, cena novega ~14k€, bonusov nimam nič (prvi avto). Vozniških izkušenj 12let, mogoče bo avto vozil mladi voznik, ampak šele zadnje 3 mesece zavarovanja.

Info. izračun so mi naredili skoraj pri vseh, nekatere so preprosto ubijalske - Tilia in ZM preko 1000€, pa to ni bil polni kasko. :shock:

Najcenejši je Generali: AO, AO+, polni kasko, Nezgoda, Razširjena asistenca za 680€.

Zahteve izpolnjuje tudi Triglav: AO, splošni kasko + elementarne nesreče, Asistenca plus za 745€.

Torej Generali očitno nudi veliko več za manj denarja. Zdaj sem samo v dilemi glede škodnih zahtevkov oziroma kako korektni so pri Triglav vs. Generali.
In pa kako ste zadovoljni z asistenco, predvsem v tujini.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Sr apr 04, 2012 1:26 pm

Samo glede mladega voznika... Mislim, da se da to naknadno zavarovati, tako, da ti ni treba že zdaj.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr apr 04, 2012 1:31 pm

Glede mladega voznika priporočam Adriatic Slovenico, kjer maš možnost zavarovanja mladega voznika ne avtomobila, tako da ni sin/hčer vezan/a samo na en avto ampak lahko vozi vse. Kar se pa tiče zavarovanja se pa po mojih izkušnjah najbolj splača pri tisti zavarovalnici kjer maš tudi drug avto, hišo, stanovanje, življensko, in ti na podlagi tega dajo lep popust.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov