Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

mc123
Nov uporabnik

Re: Katera zavarovalnica se najbolj splaca?

Napisal/-a mc123 Sr nov 21, 2012 6:52 pm

Za tem nisem niti šel, ko sem sklepal nezgodno zavarovanje(če mi plačajo pod 7 dni,....). Nazadnje ko sem mel eno poškodbo pred kratkim so mi plačali za vse 30 dni bolovanja. Je pa res da če si nezmožen za delo samo sedem dni ali manj, je to zelo mila poškodba, tako da ti pač denar bolj prav pride ko si dlje nezmožen za delo, kot pa takrat, ko ne more delati samo do sedem dni,...

To je res, da so se pri strarejših malo ušteli,.... To je kot takrat, ko je prišel PETROL kot ponudnik elektrike-bistveno cenejši kot drugi ponudniki. Imel je in ima na voljo da izbereš njega za ponudnika elektrike tako na petrolovem servisu kot na internetu(no, na internetu moraš še vedno sprintati obrazec in ga nesti na petrolov servis ali poslati skupaj z dokazili na petrol). Pa kljub njihovi nizki ceni, recimo, poznam veliko ljudi ki niti ni razmišljala ali ni znala prešaltat na bolj poceni dobavitelja,... Če ne bi mi mladi rihtali te poslov starejšim, glede na moje izkušnje, bi vsi naši starši pa stari starši živeli v pra pra pra veku.
Veliko ljudi pa ne razmišlja cenovno ampak tako: jaz sem pri xy zavarovalnici in je ne menjam pod nobenim pogojem! Takih ne prepričaš pa če se na glavo postaviš.

Dejstvo pa je tudi, da je prav generali bil med prvimi, ki je uvedel popust na vozniške izkušnje. Ta poteza je bila še bolj usredotočena na starejše ljudi. Ta akcija je dobra za to, ker jo lahko skleneš v vseh poslovnih enotah, kar je primerno za starejše ljudi. Če so uspeli? Nimam pojma. Meni to nikakor ni prišlo prav, ker sem pač mlad, vem pa da sem sklenil zavarovanje pri generaliju moji mami, katera je privarčevala par deset €. Tale tukaj nova akcija(g24), pa je odlična zame, saj kljub nizkim vozniškim izkušnjam dobim odlično ceno za zavarovanje. Tako da če pogledamo: mladi, ki znamo uporabljat internet, bomo večinski uporabniki storitve Generalija G24, ker nimamo vozniških izkušenj, poleg tega znamo izpolniti obrazec za bol cenejše zavarovanje, starejši, pa bodo večinski uporabniki akcije popusta na vozniške izkušnje, saj jim je potrebno samo it na generali in polica je sklenjena. Poleg tega ima generali tudi halo polico, katero lahko skleneš preko telefona,... starim ljudem dobesedno ni potrebno niti migniti za sklenitev/podaljšanje zavarovanja,...
Iz tega lahko vidimo, da je Generali kar dobro zadel staro in mlado. POvečanje število strank ima v vsakem primeru.

Za AO+ pa je dejstvo da nimam ravno veliko pojma o njem, tako da tukaj prepustim raje besedo drugim,... Imel sem ga samo enkrat, pa še to samo zato, da sem mel AO s plusom na zavarovalni polici.Vedel sem da je dobro ga met, nisem pa se poglabljal v detajle, kakšne prednosti mi prinaša. To je krivda zavarovalnega agenta ki je kar naložil zavarovanja na polico.

Pa še nekaj: če se mi pa slučajno kaj hudega zgodi, imam za bonus plačilno kartico Mastercard in Visa, pokateri imam naslednje zavarovanje: Imetniki plačilnih kartic Activa, Activa MasterCard in Activa Visa so pri zavarovalnici Adriatic Slovenica d.d. nezgodno zavarovani v primeru nezgodne smrti za znesek 2.045 EUR, v primeru nezgodne invalidnosti pa do zneska 4.090 EUR. Zavarovanje nezgodne invalidnosti velja za primere invalidnosti, ki je ocenjena nad 10-odtotno stopnjo invalidnosti.

No, tu je pač fora v tem, da ti za invalidnost do 10% ne izplačajo zavarovanja,.... Če pa je hudo, nekaj dobiš kot bonus. (Nič ne piše, da ne izplačajo tudi za 10 % smrti.)

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če nov 22, 2012 10:16 am

Pravim, da je v večini primerov pri nizkih cenah nek vzrok. Ne vedno ampak v 90% pa to zagotovo drži.

Res je, ko je Generali kot 1. tuja zavarovalnica prišla na slovenski trg z akcijskimi cenami dobro zmešala karte. Danes tega več ni. Vse zavarovalnice so nekje na istem tako z akcijami kot z cenami, to velja nasplošno. So pa razlike od uporabnika do uporabnika. Recimo Generali je ugoden za starejše, torej varne voznike, medtem, ko za mlade, slabše voznike je pa eden najdražjih. To je zelo logična politika za tujo zavarovalnico, katera želi imeti čim več dobička, saj prav zato je prišla na slovenski trg. Ne pravim, da ostale zavarovalnice ne delajo po tem principu, vendar je vseeno treba slovensko spoštovat na vseh področjih!

Ta starostni popust od generalija imajo sedaj najbrž že čisto vse zavarovalnice, kot popust za brezškodno dogajanje itd., tako da so cene recimo za en osnovni avto z 66kw in voznikom starosti 40let enake.

Sedaj prihaja spet novo odbobje internetnega sklepanja, internetnih trgovin, interneta itd, za kar je potrebno manj fizične delovne sile, beri človeka in zato so logično stroški nižji. Sicer bo to še rabilo precej let, da se bo razvilo, vendar svet gre trenutno res v to smer... Mogoče naslednjim generacijam več nič ne bo potrebno delat, če bo vse avtomatizirano in robotizirano :D

Pri trajni invalidnosti je pa potrebno to vedet, da smo dejansko tja prišli, da človek more bit že na pol mrtev da dobi kak večji procent invalidnosti. Pred nekaj 10 leti nazaj in to vam lahko vsak starejši zatrdi, si lahko šel v pokoj zaradi bolečin in si dobil veliko % invalidnosti. Sedaj če zgubiš 1 oko dobiš le 25%....za zgubo ene roke tudi ne dobiš kaj več. Tako da recimo za izgubo enega prsta praktično ne vem če dobiš 3%. Ta odškonina se pa računa, recimo če imaš trajno invalidnost zavarovano za 10.000€ in 3% ocenjeno trajne invalidnosti, dobiš le 300€ iz tega naslova, kar je praktično nič. Torej to je res samo za res zelo hude poškodbe.
Stric je skoraj umrl v bolnišnici pri karambolu pred enim 10-15leti nazaj, ima kar nekaj vijakom še vedno v sebi, ocenjena invalidnost nekaj %, delat more kljub temu da je priporočeno čim manj fizičnega dela, bolečine pa tak ali tako čuti celo življenje....tako je to pri nas.

Jaz pravim tako. Zelo dobro je imeti nezgodno zavarovanje, vendar je najboljše, da se ne koristi...če se pa kaj zgodi, pa barem nekaj človek dobi za trpljenje. Teh nesreč in vremenskih škod je nažalost vsak dan več.

Aja pa še to...za nas kupce je seveda dobro, da se trgovine, zavarovalnice, avtohiše, energijski ponudniki, komunikacijski ponudniki itd. borijo za čim nižje cene, vendar to za sabo potegne manjše dobičke, torej manjše plače, manj zaposlenih, padec življenskega standarda in revščino. Ne pravim, da imajo eni res ogromne dobičke (aktualna novica je plin oz. ogrevalna energija), ampak eni z temi akcijami že pretiravajo, recimo te trgovine z reklamami in popusti...to je že na meji bolanega vsaj za mene.... Še malo pa bodo one nam plačevale da bomo šli kupovat k njim...malo šale... :D

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če nov 22, 2012 11:11 am

So se dogajali tudi drugi premiki. Recimo motoristi se lahko zahvalijo zav. Maribor, ker je pocenila zavarovanja za 75% pred 5 leti. Seveda so ji potem sledile vse večje zavarovalnice razen Generali.

Sicer pa čakam da končno pride Allianz in začne harat po trgu avtomobilskih zavarovanj. Ampak smo tako majhen trg, da bom verjetno čakal še kar nekaj časa, preden se lotijo našega trga.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Pe nov 23, 2012 3:09 pm

Vikking je napisal/-a:So se dogajali tudi drugi premiki. Recimo motoristi se lahko zahvalijo zav. Maribor, ker je pocenila zavarovanja za 75% pred 5 leti. Seveda so ji potem sledile vse večje zavarovalnice razen Generali.

Sicer pa čakam da končno pride Allianz in začne harat po trgu avtomobilskih zavarovanj. Ampak smo tako majhen trg, da bom verjetno čakal še kar nekaj časa, preden se lotijo našega trga.

Sicer ne vem kdo je to začel, vendar je ta poteza res logična, kajti motor/moped se vozi dejansko približno 6 mesecev in zakaj bi plačevali za 6 mesecev mirovanja ter odjavljali te motore in delali delo ter stroške zavarovalnici in tudi zavarovancem.

Ta popust je pa drugače 50% na nevračljivost ter 55% bonus, kdor ga ima...

PS.: Nekaj se je govorilo, da bi Alianz kupilo AS (pred krizo ko so ga delničarji torej družba KD prodajali, ker so preveč zaslužili z delnicami vendar zadnjih nekaj let delnice padajo) in to sploh nebi bilo slabo. Počakajmo mogoče se pa to uresniči čez čas ko bodo delnice spet začele rast in bo zaslužek prevelik, da bi se lastniki ubadali z splošno zavarovalnico :)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jan 08, 2013 6:40 pm

Kej novega o tem g24?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Zorii
Nov uporabnik

Napisal/-a Zorii To maj 21, 2013 7:49 am

Zdravo. Če želi kdo informativni izračun za avto zavarovanje, me lahko kontaktira v sporočilu :)

Zorii
Nov uporabnik

Napisal/-a Zorii To maj 21, 2013 7:54 am

mc123 - '' v primeru nezgodne invalidnosti pa do zneska 4.090 EUR. Zavarovanje nezgodne invalidnosti velja za primere invalidnosti, ki je ocenjena nad 10-odtotno stopnjo invalidnosti. '' to je zelo malo v primeru 100% invalidnosti. za teh 4000eur dobite mogoče malo boljši voziček invalidski. Invalidnost mora biti vedno najvišja možna, nekje od 80.000 naprej, Ergo ima do 200.000 eur v primeru 100% invalidnosti in gre že od 0,5% naprej in to po smešni ugodnih cenah.

gegoran
Nov uporabnik

Napisal/-a gegoran Po jun 10, 2013 5:45 pm

Pozdravljeni,

jaz bi pa rabil kar najugodnejše zavarovanje z naslednjimi pogoji:

AO, AO PLUS, zelena karta, asistenca (vsaj od LJ do Domžal), dodatno nezgodno zavarovanje voznika in potnikov (4.200 za smrt in 8.400 za invalidnost).

Izpit imam od leta 2004, avto je Ford Fiesta letnik 2006 1.4 59kw, nikdar še nisem imel škodnega dogodka.

Kakšnih drugih zahtev nimam ...

Mi lahko kdo priporoči najcenejšo zavarovalnico.

Lp,

Goran

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Sr jun 12, 2013 12:23 pm

gegoran je napisal/-a:Pozdravljeni,

jaz bi pa rabil kar najugodnejše zavarovanje z naslednjimi pogoji:

AO, AO PLUS, zelena karta, asistenca (vsaj od LJ do Domžal), dodatno nezgodno zavarovanje voznika in potnikov (4.200 za smrt in 8.400 za invalidnost).

Izpit imam od leta 2004, avto je Ford Fiesta letnik 2006 1.4 59kw, nikdar še nisem imel škodnega dogodka.

Kakšnih drugih zahtev nimam ...

Mi lahko kdo priporoči najcenejšo zavarovalnico.

Lp,

Goran

Pozdrav,

Manjka še podatek o letnici rojstva, o bonifikaciji, ter če bo to vozilo vozil mladi voznik z manj kot 3-mi leti vozniških izkušenj. Najcenejše zavarovalnice ni, ker ti skoraj vsaka lahko naredi za isto ceno če jim prineseš inf. izračun od konkurence.
Pejd na Triglav zavarovalnico, povej da ti drugje to naredijo za 200€ (brez bonusa) in ti bodo za ta denar naredili.... Če imaš 50% bonus, jim reci ceno okoli 110€ ;)
Lp,

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr jul 17, 2013 2:11 am

MasTTer je napisal/-a:Pravim, da je v večini primerov pri nizkih cenah nek vzrok. Ne vedno ampak v 90% pa to zagotovo drži.

sicer je star post pa vseeno

že 2x ste napisali da naj bi bil nevemkak vzrok nekje, ampak če pomislimo z sklepanjem zavarovanj
preko Interneta ne potrebujemo agentov, ne potrebujemo zavarovalnic in to so vse stroški zavarovalnice

seveda lahko da so kakšni hakelci, kot je pri wizz zavarovanju, ampak še vedno cena ne more biti
zavarovanju prek spleta enaka, ker skleneš zavarovanje "brez posredniko" oz. direktno, torej manjši stroški

pri internetnem zavarovanjem zavarovalnica PRIŠPARA PRI:

1. ni agentov po Slovenji, katerim je potrebno plačat vsak mesec plačo
2. ni poslovalnic po vsej Sloveniji, je samo ena

pa še kje, kak % od sklenjenih zavarovanj

to pa vse plačamo MI, ampak ker pri sklepanju prek Interneta tega NI, seveda plačamo MANJ, kdor pa
ne zna razmišljat s svojo glavo, seveda reče - tako poceni že ne more bit :roll:
Alergičen na rjo

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr jul 17, 2013 11:17 am

Malo preveč na izi razmišljanje vse skupaj. Po kmečko na hitro je tako kot si rekel ja, v realnem svetu pa malo drugače.

1. Agent ima mizeren procent, tak, da ti ga lahko takoj s popustom izniči. Ali misliš da dobi 50% premije?!
2. Če ne bi bilo poslovalnic po vsej sloveniji, boš šel potem avto ocenit v Koper iz Maribora? Ter še 100 drugih razlogov, zakaj poslovalnice morajo biti.

Sploh pa smo pri internetnih zavarovanjih lepo odkrili, da so v večini fore z franšizami.. ala ne da se odkupit franšize in velja za cel kasko z delnimi kombinacijami, ali pa so vsaj vse delne kombinacije s franšizami. Sicer pa zaenkrat še nisem videl niti vseh pogojev pod katerimi zavaruješ, saj jih očitno pri tovrstnem skelpanju pridno skrivajo. V končni fazi pa je agent tudi zato, da kaj razloži, ne samo proda. Seveda pa ker eni delajo ekstremno slabo, je potem na slabem glasu cel foh.
Zadnjič spremenil Prokarjon, dne Sr jul 17, 2013 11:23 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr jul 17, 2013 11:23 am

kako pa je če recimo g24 nima avtomobila v hitrem spletnem izračunu?........mojga Fiat uno turbo let. 93 1,4 i.e. ni notr ?
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr jul 17, 2013 11:27 am

xsara je napisal/-a:kako pa je če recimo g24 nima avtomobila v hitrem spletnem izračunu?........mojga Fiat uno turbo let. 93 1,4 i.e. ni notr ?

Jih pokličeš in vprašaš. Mislim pa da je že bil ta problem razložen na tem forumu.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr jul 17, 2013 11:30 am

Prokarjon je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:kako pa je če recimo g24 nima avtomobila v hitrem spletnem izračunu?........mojga Fiat uno turbo let. 93 1,4 i.e. ni notr ?

Jih pokličeš in vprašaš. Mislim pa da je že bil ta problem razložen na tem forumu.

ja evo že kličem, pač sm mislu da je kšna fora glede tega, hvala........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jul 17, 2013 1:06 pm

zuzek je napisal/-a:to pa vse plačamo MI, ampak ker pri sklepanju prek Interneta tega NI, seveda plačamo MANJ, kdor pa
ne zna razmišljat s svojo glavo, seveda reče - tako poceni že ne more bit :roll:

Ahaha, kira legenda :lol: tipičen primer nekoga, ki se boji, da bo na njem pa nekdo zaslužil bajen denar na premiji ~150 €. Si kruh tudi naročaš preko spleta, ali se samo zadereš preko okna nekomu, da ni vmes nobenega posrednika (saj veš, serverji pa kabli, to je treba vzdrževat, pa ponudniki povezav itd.)?

Daj, ko boš imel super duper ugodno zavarovan avto, mi pošlji scan police (zaradim mene tudi skrij zneske) pa bva videla kdo je ugodnejši ;)
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če jul 18, 2013 3:20 pm

mogoče že res za kasko in nevemkaj, ampak za samo osnovno zavarovanje se splača, alipač :?
Alergičen na rjo

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Če jul 18, 2013 5:32 pm

mc123 je napisal/-a:Glejte: tale G24 je odlična marketinška poteza, ki bo privabila vse voznike starih avtomobilov, katerih se ne splača zavarovati kasko, delni kasko, itd,... AO moraš pač met, pa tudi če je 1.000 strani drobnega tiska in daš zanj samo 1 €, se ga splača vzet, ker itak je važno da imaš polico AO, da lahko sploh registriraš avto. Ko se zgodi nesreča, pa itak oškodovanec terja od tvoje zavarovalnice odškodnino iz naslova AO ki ga imaš sklenjeno ti pri G24, ti nimaš nikoli opravka s to zavarovalnico z izterjavo škode(če imaš samo AO), ampak samo enkrat na leto, ko zavarovanje podaljšaš. Kakšni pogoji so v zavarovalni polici AO od zavarovalnice G24 je njihov problem-ker mora biti urejen po zakonu kot druge zavarovalnice. Glede na to da so tisti, ki zavarujejo kasko malo bolj izbirčni, k kateri zavarovalnici bodo šli, bo pač zavarovalnica G24 pobrala ogromno malih zavarovancev, ki jih bo po moje ogromno, tako da se jim to absolutno splača, tudi če so cene zavarovanj tako nizke, ker bo sklepanje masovno.

Kle mi zdej ni jasno to, da nimaš nič opravka z zavarovalnico pri kateri skleneš zavarovanje.
Jest recimo imam zavarovano pri Triglav AO+D (divjad). Zdej hočete rečt, da če me nekdo zaleti, da bom moral na njegovo zavarovalnico hodit, lahko kr eno levo, ki so zadnje čase popularne.
Ker jest sem bil vedno prepričan (oz. me je prepričeval fotr, men se ne da v to poglabljat), da je ravno zato dobro vzet pri Triglavu, da nimaš problemov s povračilom denarja.
Ampak če v tem primeru sploh ne greš na svojo zavarovalnico, pa res ne vidim pointa zakaj bi tolk več plačeval.
Letos sem dal drugače 311€, ker majo zdej en kup popustov, pa še prek interneta je blo 13% popusta. Lansko leto sem dal pa 414€.

Nesrečo sem imel drugače samo enkrat, štiri leta in pol nazaj, ko me je ena od zadaj zaletela. Ampak sva imela oba Triglav, tko da sem šel lepo na Jesenice in dobil plačanih 1000€, celotne škode pa mislim da je bilo za 1200€.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če jul 18, 2013 10:45 pm

Zdej hočete rečt, da če me nekdo zaleti, da bom moral na njegovo zavarovalnico hodit, lahko kr eno levo, ki so zadnje čase popularne.

Točno tako.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe jul 19, 2013 9:49 am

Prokarjon je napisal/-a:
Zdej hočete rečt, da če me nekdo zaleti, da bom moral na njegovo zavarovalnico hodit, lahko kr eno levo, ki so zadnje čase popularne.

Točno tako.

Ja, samo to niso nič ene leve zavarovalnice - ne Wizz, ne G24, ne Ergo. Leva je lahko za zavarovalce, ne za oškodovanca. Leva je lahko pri kasku, kjer je zavarovalec tudi oškodovanec... Triglav je pri nas kot Janša z doživljenjskimi oboževalci :lol: ne jemljite osebo te izjave :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Pe jul 19, 2013 4:50 pm

Potem pač vzameš najcenejšo.
G24 me pride drugo leto 174,40€, WIZ pa 172,99€, kar je skoraj pol ceneje kot pri Triglavu.

Edino divjad me skrbi, tukaj kjer se vozim je nenormalno veliko srn, ene 5 bližnjih srečanj imam vsako leto.
Komfort pri G24 je pa 467,63€.

Ima pa WIZ dobro možnost za tako varne voznike kot sem sam (pa ne vozim kot upokojenec, hitro, v naseljih in na parkiriščih pa zelo previdno), in lahko dobiš polni kasko že za 272,01€.
Pa še na mesec lahko plačuješ, kar je bolj prijazno delavskim plačam.
Mislim da bom drugo leto kar to opcijo izbral.

Sam zdej ko smo pri kasku, pa je važno kje si zavarovan. Tko da moram še mal preštudirat kako je s tem WIZ.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov