Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

rnisan
Novinec

Re: Spet podražitev registracije

Napisal/-a rnisan Če jul 04, 2013 6:18 pm

In zakaj naj jaz slikam račune in pošiljam inšpektorjem?

Če se že gremo neke civilne policije, zakaj nas potem država ne stimulira? Npr. pri poslanem računu pošlji še ime in priimek in konec leta se naredi nagradno žrebanje in se podeli kakšno stanovanje, avto, počitnice, denarna nagrada,... Ali še bolje, naj država obljubi, da če prejmejo npr. deset milijard računov prek MMS-ov, da bodo znižali DDV na 15% in 7%. Ker ob takšnem številu vrnjenih računov itak noben ne bo več upal goljufati, posledično bodo pobrali vse davke in bomo tako mi državljani nagrajeni za naše delo...

Ampak ta država zna le jemati in jemati in jemati, da bi pa kaj dala nazaj, pa niti ne pomisli...

Lahko pa povem tudi osebno izkušnjo: mesec nazaj sem odpiral trgovino in pričel dva meseca pred odprtjem zbirati dovoljenja, da lahko pred trgovino na fasado obesim reklamo za mojo dejavnost. Več kot mesec je trajalo, da sem od vseh pristojnih dobil vsa dovoljenja. Najbolj smešno pa je bilo to, da sem od občine dobil pogojno soglasje. Namreč moral sem sosede prisiliti, da so sneli svoj JUMBO plakat s fasade, ker je bil nelegalno obešen. Da bi se pa kak inšpektor zmigal, napisal kakšno kazen in snel nedovoljeno reklamo, pa ni nikomur niti padlo na pamet... In dokler bo tako, si ne zaslužimo bolje. Javna uprava je olje, ki maže državni motor (gospodarstvo), da je pripravljen na napore. Pri nas pa je javna uprava prah in nesnaga, ki delovanje motorja še dodatno ovira...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jul 04, 2013 6:37 pm

Eeee moji slovenceljni :) ...hlapec se rodiš in kot hlapec umreš. Zato nekateri delamo v tujini :) ...in razmišljam/o, da bi šli še dlje! In bom/o šli!
Patrik, tudi v Ljubljani ne moreš dobit (normalnega) dela :) ...:''samo preko napotnice ali :dali ti bomo minimalac... :a veš, da si ti višek v podjetju'' :vc

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jul 04, 2013 6:39 pm

Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če jul 04, 2013 7:55 pm

Uau - Slovenija je vendarle prva na neki svetovni lestvici :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če jul 04, 2013 8:21 pm

INFINITI je napisal/-a:Uau - Slovenija je vendarle prva na neki svetovni lestvici :lol:

Mah ni to edina lestvica kjer vodimo
http://www.welt.de/wirtschaft/article11 ... rrupt.html

Matjazy je napisal/-a: Vsakemu svoje, meni je v SLO lepo

Verjamem si že pojasnil, da si se lepo vklopil v lopovsko družbo.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jul 04, 2013 8:57 pm

nevermind je napisal/-a:Eeee moji slovenceljni :) ...hlapec se rodiš in kot hlapec umreš. Zato nekateri delamo v tujini :) ...in razmišljam/o, da bi šli še dlje! In bom/o šli!
Patrik, tudi v Ljubljani ne moreš dobit (normalnega) dela :) ...:''samo preko napotnice ali :dali ti bomo minimalac... :a veš, da si ti višek v podjetju'' :vc
Bravo. Mogoče je za nekatere med nami že pozno. Me pa veseli da moja fanta ne bosta tukaj ostala ko bosta tako daleč. Pa nisem ednini ki tako vzgaja otroke. Upam trditi da vsaj 70% mojih frendov ki ima otroke ravna na enak način. In če je to trend neke indoktrinacije naših otrok si zamislite kako bo demografsko SLO izgledala čez 20 let.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jul 05, 2013 1:23 am

INFINITI je napisal/-a:Uau - Slovenija je vendarle prva na neki svetovni lestvici :lol:

Nope, vsaj po dveh stvareh je prva.
1.) najvišji davki
2.) največ kvadratnih metrov trgovin in šoping centrov po prebivalcu na svetu. (Pa še jih bedaki gradijo, sej nimamo denrja, da bi sploh še kupovali, pa še avstrija ima cenejšo hrano in bencin, pa te pride celo ceneje, če se iz ljubljane voziš v celovec po mesečni nakup hrane in zraven še tankaš - v celovci je liter bencina 1.348 evra, to je na liter 15 centov ceneje kot pri nas(1.495).)
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe jul 05, 2013 6:15 am

nebivedu je napisal/-a:

Nope, vsaj po dveh stvareh je prva.
1.) najvišji davki
2.) največ kvadratnih metrov trgovin in šoping centrov po prebivalcu na svetu. (Pa še jih bedaki gradijo, sej nimamo denrja, da bi sploh še kupovali, pa še avstrija ima cenejšo hrano in bencin, pa te pride celo ceneje, če se iz ljubljane voziš v celovec po mesečni nakup hrane in zraven še tankaš - v celovci je liter bencina 1.348 evra, to je na liter 15 centov ceneje kot pri nas(1.495).)

Jp, postaja vse skupaj tako, kot v casih mojega obiskovanja OŠ. Takrat smo enkrat na leto odšli v Avstrijo po čokolado, kavo ipd. Pri nas tega ni bilo, razen izjem.
Sedaj je pri nas vsega dovolj, pa tudi dražje.
Država gleda, kje vse bo privarčevala. Dvig ddv je samo pika na i. Ljudje bomo še manj kupovali. In še manj denarja bo šlo v obtok. Od mene država vsaj kar se cot, tehnike in podobne šare že nekaj let ne dobi NIČ. Bistveno ceneje dobim v avstriji, nemčiji in angliji (ebay).
Po hrano bom hodu k sosedom čez hribe..
V glavnem se pa strinjam z večino mnenj, ddv bi morali znižat, plače dvigniti. Tako bi se zmanjšalo št. davčnih utaj, delo na črno itn. Vedno sem bil mnenja, če je kdorkoli dobro plačan za svoje opravljeno delo, ne bo po koncu šihta razmišlju u popoldanskem delu, da zasluž še kakšen cent več, da bo lahko sebe in družino preživel.
Fantja, super je blo, dokler je trajalo. Se spomnim časov tolarjev, ko sem delal prek študenta in kasneje kot pripravnik. Poln tank goriva me je prišu okoli 5000 SIT. Plačo sem imel okol 140.000 SIT. Denarja nisem mogel porabit. Bil sem pri starših, tako, da nekih stroškov tudi res nisem imel. Kava je bla takrat 60-70SIT. Ko so prišli evri, pa tak veste, kaj je sledilo.
Je pa komot sprejemat zakone in se odločat o usodi "navadnih slovencev", če imaš sam plačo v povprečju 4000 € bruto +, ko se ti dvig DDV, registracije, podražitev hrane, čikov itn bistveno ne pozna konec meseca.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jul 05, 2013 6:36 am

Maxi štruca kruha je bila 166 sit, ko je prišel evro se je pa podražila na 1.66 evra - kar je bilo pa 397.8 sit. In to je bil čisti nateg naroda.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe jul 05, 2013 7:10 am

nebivedu je napisal/-a:Maxi štruca kruha je bila 166 sit, ko je prišel evro se je pa podražila na 1.66 evra - kar je bilo pa 397.8 sit. In to je bil čisti nateg naroda.

Tocno to. Kofe pa iz 100 SIt na 1 €. 140% podražitev ob sprejemu evra. Od takrat pa samo vse še navzgor
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jul 05, 2013 8:09 am

BoneS je napisal/-a:Fantja, super je blo, dokler je trajalo.

včasih smo se vozili po makedamu, danes se vozimo po asfaltu in sedaj je treba račun plačat ;)

po hrano hodit v tujino? ja če živiš takoj pri meji in imaš trgovino cca 5 km stran.

vedno pravim in še vedno stojim za tem, da se je treba situaciji prilagodit in živet dalje a kaj ko nekateri enostavno nočete in nočete spremeniti svojega sloga življenja situaciji primerno in prilagoditi svoje želje tem situacijam in nekateri še vedno mislite, da vam to pripada... dragi moji nič nam ne pripada, vse si moramo prislužiti.

ps: to ne leti na vas v debati ampak na tiste, ki samo pljuvajo pljuvajo in pljuvajo.

pojdite ven na zrak, športajte, ukvarjajte se z svojimi otroci, partnerji itd...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe jul 05, 2013 8:14 am

BoneS je napisal/-a: Od mene država vsaj kar se cot, tehnike in podobne šare že nekaj let ne dobi NIČ.

Enako. Že več let nisem razen hrane, pijače in goriva pri nas nič kupil. Če pa bi živel kje bližje meje z avstrijo pa še tega nebi kupoval v SLO. Res imajo dobro matematiko te naš politiki. Zagotovo bo vedno več ljudi kupovalo v tujini in izkupiček od davkov bo še manjši. Drug Švica? :lol: Vedno in še vedno jugoslavija.

adis je napisal/-a:
včasih smo se vozili po makedamu, danes se vozimo po asfaltu in sedaj je treba račun plačat ;)

:lol: Ah daj nehaj no. Vsak meter asfalta smo že zdavnaj preplačali. Se delaš butastega ali si?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jul 05, 2013 8:43 am

Tudi jaz mislim da bi se lahko vse bolje naredilo, a očitno ni interesa. Hvala kurcu ne spremljam dnevnih novic sploh, tako da niti ne vem v detajle kaj točno se dogaja po svetu (manj sivih las), vem pa za par stvari.

Večji davki pomeni samo eno: več izogibanj in ne plačevanja le teh. Davke bi morali spustiti na take procente da se nobenemu sploh nebi dalo več ukvarjat z utajitvijo, ampak bi raje plačal da bo mir.

Propadajoče banke: pač naj propadejo. A smo mi krivi da so slabo vodile svoj posel? Kdo bo reševal "navadno" podjetje če bo začelo propadat? Nihče. Nevem točno katera država je to naredila, in sedaj jim gre veliko bolje.
Itak pa vsak vložen denar v te "banke" je isto kot da bi dal denar direkt tajkunom. A kdo dejansko vrjame da ta denar ostane pri banki oz. gre za poplačevanje njihovega dolga? Jaz ne. Če so tajkuni prej vse pokradli, zakaj pa nebi še to?

Pravna država: če jaz ali kdo drug ukrade 100e, zapor, če pa tajkun vkrade milijon evrov, dobi še enega za povrhu. Ali pa "nagrado" za dobro vodenje posla (kot je to bilo pri NLB...). Še vedno pravim, puško v roke! Ker z našo pravno državo nebo nič. Samo poglejte zadnji primer Hilde... pove vse o naši pravni državi. Se ti kurci prav norca delajo iz nas in pravnega sistema!

Plače so včasih bile res lepe in se je dalo kamot živet, danes pa da boš prihranil 100e, se boš moral kar pomatrat. In vsi jambrajo. In kako se češ temu prilagodit, a @adis?? Z menjavo službe? Povej kako, če jih pa ni oz. so plače povečini take da se bi kar zjokal.

Tranzit za delavce: zapret meje!! Je dosti Slovencev ki bi radi delali, a ne morejo ker določena podjetja ali celo zasebniki uvažajo cenejšo delovno silo. Tako pa imaš južnjake ki delajo za drobiž, Slovenec je pa doma brez službe.

Hja, idej je ogromno, volje in interesa pa ni. Oz. je čisto drugačen ...

EDIT: pozabil na tri največje cvetke.

Plače politikov: vse plače /2 ali celo /3, bo prihranka olala.

Javna uprava: 3/4 odpustit ker itak še sami nevejo zakaj so tam.

Podpora cerkve: naj se pedofilski lumpi sami financirajo, ne pa da dobivajo miljone od nas.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe jul 05, 2013 9:00 am

DePalmo je napisal/-a:EDIT: pozabil na tri največje cvetke.

Mal preračunaj in še enkrat premisli. Bo vsak dobil glih še 1 € pri plači. :roll:

DePalmo je napisal/-a:Javna uprava: 3/4 odpustit ker itak še sami nevejo zakaj so tam.
In kdo ti bo potem pazil ostroke v vrtcu, učil v OŠ, SŠ in faksu? Kdo te bo reševal ko te bo infarkt? Kdo ti bo pogasil bajto? Ja, lahko bi del uradnikov odpustili, ampak potem bodo bo še več brezposelnih.
To niso rešitve, rešitev je, da se začne nekaj proizvajat, kar bo folk kupoval in kar se bo dalo izvažat. Poštimat sivi trg. Najprej pa zapret velike barabe, ki kradejo.

DePalmo je napisal/-a:Podpora cerkve: naj se pedofilski lumpi sami financirajo, ne pa da dobivajo miljone od nas.
To se pa strinjam. Verske skupnosti naj se financirajo s svojimi člani.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe jul 05, 2013 9:14 am

Energetik81 je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:EDIT: pozabil na tri največje cvetke.

Mal preračunaj in še enkrat premisli. Bo vsak dobil glih še 1 € pri plači. :roll:

DePalmo je napisal/-a:Javna uprava: 3/4 odpustit ker itak še sami nevejo zakaj so tam.
In kdo ti bo potem pazil ostroke v vrtcu, učil v OŠ, SŠ in faksu? Kdo te bo reševal ko te bo infarkt? Kdo ti bo pogasil bajto? Ja, lahko bi del uradnikov odpustili, ampak potem bodo bo še več brezposelnih.
To niso rešitve, rešitev je, da se začne nekaj proizvajat, kar bo folk kupoval in kar se bo dalo izvažat. Poštimat sivi trg. Najprej pa zapret velike barabe, ki kradejo.

DePalmo je napisal/-a:Podpora cerkve: naj se pedofilski lumpi sami financirajo, ne pa da dobivajo miljone od nas.
To se pa strinjam. Verske skupnosti naj se financirajo s svojimi člani.
Se podpišem pod vse to.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe jul 05, 2013 9:31 am

-včasih smo se vozili po makadamu,še malo pa se bomo spet ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jul 05, 2013 9:37 am

Res da nevem koliko imajo naši politiki plače, a vem da za to kar naredijo imajo 100% preveč. Službene avte bi tudi razprodal pa jim kupil Škode (kaj je narobe z SuperB? Čist soliden avto), ne pa da dajo take blesave razpise da "ustreza" SAMO Audi A8, seveda najnovejši letnik.

A gasilci, reševalci, policaji, učitelji se štejejo pod javno upravo? Potem se pa popravljam: zapret razna nepotrebna ministrstva (jih je kar zajetno število in za dobesedno vsako bedarijo), odpustit delavce sodišča ki lenarijo in jih nadomestit z bolj normalnimi ki bojo delal, porihtat občinske delavce, itd.

Gasilecm, reševalcem in učiteljem, če bi bilo po moje, bi dvignil plače.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe jul 05, 2013 10:06 am

DePalmo je napisal/-a:Res da nevem koliko imajo naši politiki plače, a vem da za to kar naredijo imajo 100% preveč.

He, he. Se strinjam. Sploh ne razume zakaj se jim plačuje, saj v zadnjih dvajsetih letih nihče ni nič koristnega naredil.

Glede javne uprave in odpuščanj je pa problem, kot je že Energetik81 napisal. Enostavno potrebujemo javno upravo. Bi bilo pa ptrebno nekaj narediti med uradniki, da nebi bilo vse tako zelo zbirokratizirano in bi se stvari reševale hitro in enostavno. Ne pa, da se stalno dogajao takšni in podobni primeri http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetj ... triji.html . Kdo hudiča bo pa vlagal v takšno državo kjer moraš zbrat za šlepar papirjev in dovoljenj za kar porabiš ogromno dragocenega časa na koncu pa niti nisi prepričan, če boš sploh lahko dobil vsa zahtevana dovoljenja. Od česa bomo pa živeli v tej državi? Kaj bomo delali? Danes je Slovenija samo ena trgovina kjer eden drugemu nekaj prodajamo pa še to bolj slabo, proizvodnje in neke dodane vrednosti izdelkom in ponudbi pa ni. To se že nekaj časa končuje zato pa tonemo vse globje in globje.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jul 05, 2013 10:09 am

cruiser1 je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a: Od mene država vsaj kar se cot, tehnike in podobne šare že nekaj let ne dobi NIČ.

Enako. Že več let nisem razen hrane, pijače in goriva pri nas nič kupil. Če pa bi živel kje bližje meje z avstrijo pa še tega nebi kupoval v SLO. Res imajo dobro matematiko te naš politiki. Zagotovo bo vedno več ljudi kupovalo v tujini in izkupiček od davkov bo še manjši. Drug Švica? :lol: Vedno in še vedno jugoslavija.

adis je napisal/-a:

:lol: Ah daj nehaj no. Vsak meter asfalta smo že zdavnaj preplačali. Se delaš butastega ali si?

trošite v tujini...svaka čast in nato se še čudite čemu večji davki? več kot bomo trošili doma, več bo denarja v obtoku, hitreje se bo gospodarstvo obnovili. za rast je nujno potrebna potrošnja, poglejte si za primer japonsko, zda...

bolj kot boste trošili v tujini, bolj boste "filali" vrečo tuje države!

za tebe @crusier1: preden boš še koga užalil z besedo "butast" itd... ti predajam opozorilo v skladu z pravilnikom foruma.

sedaj se bom jaz naredil butastega in bom spregledal tvoj post ;)

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Pe jul 05, 2013 10:30 am

če smem še moje mnenje izrazit oz. napisat:
pa če se prvo osredotočim na politike... da nekdo, ki ne dela nič fizičnega, cele dneve poseda pred računalniki, kao ''skrbi'' za cel narod, hkrati se pa norca dela.. dobi 2500-3000 ali več NETO plače...je absurd... Preprosto, je preveč... maksimalno 2000neto, ker ima dovolj za vse... pa teh pijavk je preveč...
drugo, raznorazni Štruklji, ki imajo tudi po 3500neto plače... si je ne zaslužijo... Poznam Štruklja in kompanijo, ker sem nekaj časa prek študenta tam delal... Res, ampak res si ne zaslužijo takih gromozanskih plač...

Učitelji, gasilci, policisti, reševalci in vsi, ki spadajo pod to kategorijo ''pomembnih'' iz javne uprave... treba bi bilo preprečit, da se jih ''gazi'' iz vseh smeri... povečat plače, ker ti vsaj naredijo nekaj za skupno dobro...
profesorje in druge golazni na fakultetah... pobrat vse...mislim, tu pa ti k.urci ne naredijo ama res nič.. primer iz moje fakultete (arhitektura) ali delovnega mesta prek študenta (ekonomija) poznam res u nulo vse in takim zadostuje max 1300neto plača... ker za čohanje po jajci.h ne rabiš 2000+; s tem, da ima večina še svoje ''obšolske'' ''interesne'' dejavnosti... npr. moji profesorji imajo še svoje biroje, dodatna predavanja po drugih faksih ipd...

RTV stavba... iz zanesljivih virov vem, da ima Galunič okoli 4500 eur neto plače na mesec!!!!!!! HALO??? pa Miša, pa Slavko....

celotno vlado spremenit, da ne dela več v svojo korist in svoje riti, temveč za prebivalce te gnile države...
to je nemogoče, edino, če bi padla bomba in zradirala vse stranke, tudi njihove podmladke... Nato pa bi ljudstvo gor postavili kakšne Pezdirje, Lahovnike ipd..

Jankoviča in co&sons izgnat nazaj... Ne more imeti prestolnica take pokvarjene familije za vodstvo...

Zje.bat vse veze in poznanstva teh tajkunov in prisklednikov, če želimo, da je za vse enako pravično...

in najpomembnejše: ustvarit nova delovna mesta v proizvodnji... Mi nimamo praktično nič proizvodnje... Vse tavelike firme ala gorenje selijo proizvodnjo v srbijo in tuje države... mi plačujemo, da bojo srbi delal tam... mislim halo??? gniloba do roba...

pa še nekaj... omogočit mladim in ustvarjalnim, da nekaj naredijo... ker zdaj te papirologija in banke zabijejo v fundamente, da še firme ne moreš odpret brez tone formalnosti, poroštev in podobnega sranja...

primer naše firme: bonitetna ocena se nam zmanjšuje, ker smo v kritičnem sektorju(gradbeništvo in inženiring), a realizacija je odlična..
plačilna disciplina je v takem k.urcu, da glava boli, a država vidi samo dobiček in nabije davek nanj... kdaj pa mi ta denar dobimo, je pa ne briga... niti ne poskrbi, da bi barabe pohopsala in omogočila poštenim dokaj normalno delovanje...

mah, pisal bi lahko v nedogled, pa nimam časa...in volje...
tehnično vlado iz Bruslja, pa zjebat naše...res je, da bomo trpeli par let, ampak na dolgi rok bo boljše, kot, če ostanemo pri naši vladi...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov