odprti clio je napisal/-a:1.000.000 € za materialno škodo in 5.000.000 € za poškodbe oseb. To sta zavarovalni vsoti pri vseh zavarovalnicah. Če ni prišlo do izgube zavarovalnih pravic (vožnja pod vplivom alkohola ali drugih substanc, neveljavno vozniško dovoljenje in podobno - vse piše v splošnih pogojih), povzročitelj ne krije ničesar.
Mislim, kake neumnosti nekateri širijo... Zastopnike tujih zavarovalnic razumem, a ostalih tudi pod razno ne. Moja bivša pisarna ima sedaj zastop tudi za ZM. Sedaj še lažje trdim, da je Tilia v splošnem najugodnješa.
Povsod kjer problemi nastanejo, krivec izusti stavek "mislil sem....". Mislil sem, da popravim avto in dobim denar... Mislil sem, da je fotografija dovolj... Mislil sem to in ono. Pri vseh zavarovalnicah, s katerimi sem imel delo, so hoteli da njihov zavarovanec podpiše izjavo. Od kod to vem? Zato ker so me stranke klicale, da se je kdo v njih zaletel in sem klical na zavarovalnice povzročiteljev in se pozanimal kaj in kako.
Zato sem čedalje bolj prepričan, da je oškodovanec (zgornji primer - avtor je nekam poniknil) avto poflikal v lastni režiji in se šele nato odpravil po svoj denar z nerealnim zahtevkom. Moj nasvet je, da se avta ne popravlja, dokler zavarovalnica nima vseh papirjev. Šele ko zavarovalnica sporoči, da je njihov zavarovalec opravil vse svoje dolžnosti se avtomobil popravi. Ker Slovenci smo pametni - za šanki in še raje na forumih pobiramo bistroumne izjave in naenkrat zanikamo krivdo.
Recimo NoFear85 - to kar si napisal je neresnica. Zavarovalni vsoti za AO sem podal, AO+ je navadno 51.000 €, ti pa govoriš o nezgodnem zavarovanju kjer je vse skupaj največ ~20 €.
Deadalus - tudi če pride do tega, da te zavarovalnica regresira boš na svoja pleča prevzel do 12.000 €. Če pride do regresa, verjami da si si za to kriv sam. Izguba zavarovalnih pravic.
bostjannn - boh pomagaj, imaš internet - piši različnim ponudnikom (triera, zav-pro, e-zavarovanja....).
adis - te pogoji, ki si jih našel so že stari. V veljavi so "novi" že kako leto.
Zadeva je taka, da sem papirje izpolnjeval na zavarovalnici, ker je oškodovanec želel zadevo čimprej rešit in sem šel na njegovo željo zraven na zavarovalnico papirje izpolnjevat (in nisem čakal na pošto in nazaj pošiljal) tako da so bili vsi papirji izpolnjeni na zavarovalnici takoj drug delovni dan. Tam so oba avta premerili in napotili oškodovanca kar na uradni servis in rekli, da če se bo pa še kaj škode pojavilo, jim bodo pa že sporočili. No takšen je bil postopek, potem izvem od oškodovanca, da mene (po besedah cenilca) pač ni bilo zraven, kljub temu da je bil dogodek poslikan in poslan na zavarovalnico!
In sedaj meni nič tebi nič oškodovanec od mene terja 3.000 € do konca meseca (na kakršen koli način - v smislu če ne drugače naj dam pa svoj denar). Sem govoril tudi s preiskovalno sodnico informativno in je rekla, da sam nisem popolnoma nič osebno odgovoren, da se mora oškodovani sam pritožit cenilcu (kakšen je rok za pritožbo?) in izpodbijat njegove odločitve, nakar zavarovalnica ponovno zadeve pregleda in preveri s simulatorjem itd itd...
Za tem sem tudi bil sam na zavarovalnici in so rekli samo da je res bil zahtevek zavrnjen, niso pa povedali zakaj in da moram oškodovanca napotit do cenilca. Ampak oškodovanec po telefonskem pogovoru kasneje trmast kot bik je rekel, da ni on nič kriv in zato naj te stvari jaz sam urejam ker on ne bo nikamor hodil, kljub temu da sem mu postopek obrazložil in povedal da sam ne dobim nobenih informacij, da mora on pridet na zavarovalnico.