Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

kurent
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a kurent Če jun 10, 2010 9:10 am

f.taunus je napisal/-a:
kurent je napisal/-a:Imasta prav ja, Generali ima odkup prve škode oziroma temu rečejo zavarovanje bonusa pri prvi škodi.

Še vedno pa me zanima moja optimistična ideja, da bi pri eni zavarovalnici vzel samo delni kasko in imel AO pri neki drugi zavarovalnici?

Tega ti nobena pametna zavarovalnica ne bo odobrila. Zavarovalnica, kjer imaš AO bi smetano pobirala, druga zavarovalnica pa bi ti škode izplačevala. Ni logike. Zakaj že, ne bi tam naredil delnega kaska, kjer imaš AO?

Ker je ima ena zavarovalnica boljši AO in AO+ ena druga pa boljši delni kasko in bi najraje kombiniral hehe. Nekako bi bilo logično, da bi ti odobrili samo delni kasko brez AO, saj to kao ni povezano pri uveljavljanju škode.

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Če jun 17, 2010 9:55 pm

Včeraj sem dobil od Triglava informativni izračun za podaljšanje zavarovanja moje Škode RS in me je dobesedno zvilo ob pogledu na znesek (paket comfort plus)... Reklamirajo se neke nore ugodnosti, znesek pa je višji kot lansko leto za 60 eur kljub temu da sem šel v kasku en razred više in dobil dodatnih 10% popusta zaradi rojstva hčere. Ob podrobnem primerjanju polic sem ugotovil da so dodali neke nove delne kaske - nesreče, potem divjad in steklo so razbili na ločene zadeve pa za prek 100% podražili nadomestni avto itd itd... Skratka katastrofa.... Mi kdo priporoča kako alternativo? Moram pa rečt da sem s cenilci pri Triglavu na Verovškovi izjemno zadovoljen, saj sem imel dosedaj res pozitivne izkušnje z njimi.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če jun 17, 2010 10:24 pm

Zdaj ne vem tocno, ampak je mozno da je triglav res pakete zdrobil in na te pakete dobivas dolocene popuste oz. vecji paket uzames, vecji popust imas + dodatni popust ce imas karkoli zavarovano pri njih. Je res da so v enih pogledih drazji kot recmo Generali, je pa tud to res, da lahko tisti paket vec nudi od triglava
There is no time...

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej So avg 21, 2010 7:08 pm

Mene pa nekaj samo informativno zanima. Trenutno sem še voznik začetnik in sem malo gledal informativne izračune in mi pri Generaliju nekaj ni jasno. Vpisati moraš datum rojstva in datum izdaje vozniškega izpita, potem pa še sledi vprašanje.

Uporabnik vozila tudi druga oseba?

V primeru, da bo poleg vas vozilo uporabljala tudi druga oseba mlajša od 24 let. Ustrezno označite v primeru, da bo vozilo uporabljala tudi oseba, ki ima izpit manj kot 3 leta.

za označit :arrow: vozilo bo uporabljala druga oseba, ki je mlajša od 24 let
za označit :arrow: vozilo bo uporabljala druga oseba, ki ima izpit manj kot 3 leta

Torej če je avto zavarovan na mene, ki sem itak voznik začetnik in ker razen mene ne bo avta vozil noben drug voznik ki je mlajši od 24 oz. ima izpit manj kot 3 leta, zavarovanja za mladega voznika ne rabim plačat?

LP

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So avg 21, 2010 9:26 pm

To vprašanje se nanaša na kasko. Če bo vozila avto še kakšna druga oseba z manj kot 3 leta vozniškimi izkušnjami, ali mlajša od 24 let, je treba to označiti zaradi kaska, ker sicer 30% kasko škode kriješ sam.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po avg 23, 2010 10:28 pm

Ko sem bil na dopustu je tastu v šipo (Cruz star 8 mesecev) priletel kamen (izpod kotača tovornjaka) prvič ima zavarovano pri Generaliju kot sam pravi full kasko in vse druge opcije, ampak ti generalski kekci hočejo na Cruza dat kopijo šipe...... :roll: ki mimogrede vprašanje, če sploh obstaja, za original mora doplačat 118 eur.............sedaj naj nekdo pove, če je to normalno :?:

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Po avg 23, 2010 10:33 pm

Sem zastopnik za Generali in zgornje sporočilo je zagotovo izmišljeno. Zavarovalnica bi krila neoriginal v primeru vozila starejšega od 8 let. Možno bi bilo tudi, da bi se ob sklenitvi ta opcija popravila z neoriginal deli vzela za mlajše vozilo (kar ne verjamem), v prid nekaj evrov nižjega zavarovanja, ampak potem bi bilo doplačilo lahko le bodisi 85 EUR bodis 130 EUR, odvisno od vrednosti avta (nikakor pa ne 118 eur, kakor navajaš ti).

Prav tako velja, da če za vozilo starejše od 8 let ne obstaja ponaredek, zavarovalnica normalno krije original del.

NA ZS mi pošlji številko police ali številko škodnega zahtevka, pa lahko tudi javno ugotovimo v čem je keč v tem tvojem oziroma tastovem primeru.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po avg 23, 2010 10:56 pm

f.taunus je napisal/-a:
NA ZS mi pošlji številko police ali številko škodnega zahtevka, pa lahko tudi javno ugotovimo v čem je keč v tem tvojem oziroma tastovem primeru.

bom.............izmišljeno ni nič, zadeva se je dogajala v Brežicah 14 dni nazaj, menjali so šipo na Renault(TPV) servisu in še oni so :shock: seveda so dali original.........gre se za način/pristop/odnos, ter predvsem to, kako lahko sploh na misel nekomu pride, da ponudi kopijo nekega dela za še ne leto star avto..... :?:

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To avg 24, 2010 12:08 am

f.taunus je napisal/-a:Sem zastopnik za Generali in zgornje sporočilo je zagotovo izmišljeno. Zavarovalnica bi krila neoriginal v primeru vozila starejšega od 8 let. Možno bi bilo tudi, da bi se ob sklenitvi ta opcija popravila z neoriginal deli vzela za mlajše vozilo (kar ne verjamem), v prid nekaj evrov nižjega zavarovanja, ampak potem bi bilo doplačilo lahko le bodisi 85 EUR bodis 130 EUR, odvisno od vrednosti avta (nikakor pa ne 118 eur, kakor navajaš ti).

Prav tako velja, da če za vozilo starejše od 8 let ne obstaja ponaredek, zavarovalnica normalno krije original del.

lol, za vozilo starejše kot 8 let, potem mi pa naj tudi kasko ocenijo na nižjo nabavnos vrednost.

Se opravičuje za OT, ampak nisem mogel mimo tega.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To avg 24, 2010 7:16 am

sašo5 je napisal/-a:Ko sem bil na dopustu je tastu v šipo (Cruz star 8 mesecev) priletel kamen (izpod kotača tovornjaka) prvič ima zavarovano pri Generaliju kot sam pravi full kasko in vse druge opcije, ampak ti generalski kekci hočejo na Cruza dat kopijo šipe...... :roll: ki mimogrede vprašanje, če sploh obstaja, za original mora doplačat 118 eur.............sedaj naj nekdo pove, če je to normalno :?:

problem je v tem, da se lahko na različne načine tolmači full kasko, ker ko nekdo sliši full kasko avtomatično misli, da ima "all inclusive" ( beri: parking, divjad, naravne nesreče itd... z 1% odbitno franšizo) kar pa temu ni tako.

pri nekaterih zavarovalnicah moraš posebej poudariti, kaj si želiš.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To avg 24, 2010 12:55 pm

Polni kasko oz, full kasko nevem če kje vključuje posamezne kombinacije (didvjad, parkirišče, stekla,...). Naj pa bi vključeval krajo, vandalizem, naravne nesreče,... vendar ima že nekaj zavarovalnic, te tri zadeve ali posebne kombinacije, ali celo ekstra doplačilo, kar se mi vidi absurd.
Slika

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Po okt 04, 2010 4:21 pm

f.taunus je napisal/-a:To vprašanje se nanaša na kasko. Če bo vozila avto še kakšna druga oseba z manj kot 3 leta vozniškimi izkušnjami, ali mlajša od 24 let, je treba to označiti zaradi kaska, ker sicer 30% kasko škode kriješ sam.

Sicer malo pozno, ampak vseeno. Torej če imam jaz samo osnovno zavarovanje, brez kaska in voznim avto samo jaz, ki sem še voznik začetnik, tega ne rabim označit?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Po okt 04, 2010 4:57 pm

Volvej je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:To vprašanje se nanaša na kasko. Če bo vozila avto še kakšna druga oseba z manj kot 3 leta vozniškimi izkušnjami, ali mlajša od 24 let, je treba to označiti zaradi kaska, ker sicer 30% kasko škode kriješ sam.

Sicer malo pozno, ampak vseeno. Torej če imam jaz samo osnovno zavarovanje, brez kaska in voznim avto samo jaz, ki sem še voznik začetnik, tega ne rabim označit?

Pri obveznem zavarovanju je v vsakem primeru potrebno to označiti, če bo vozil vozilo kdorkoli z manj kot 3 leta vozniškimi izkušnjami. Pri kasku pa samo v primeru, da bo vozil kdo drug mlajši od 21/24 let (ki ni lastnik vozila).

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Po okt 04, 2010 7:42 pm

Ja samo pri tem izračunu preko interneta ne moreš nikjer označit da si ti sam mlad voznik. Edino letnico rojstva pa opravljenega izpita vpišeš, zdaj če to program sam izračuna in že avtomatsko prišteje?
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov