Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Spet podražitev registracije

Napisal/-a cruiser1 Pe jul 05, 2013 10:45 am

adis je napisal/-a:
za tebe @crusier1: preden boš še koga užalil z besedo "butast" itd... ti predajam opozorilo v skladu z pravilnikom foruma.

sedaj se bom jaz naredil butastega in bom spregledal tvoj post ;)

Se opravičujem za žaljivko.

adis je napisal/-a:
trošite v tujini...svaka čast in nato se še čudite čemu večji davki? več kot bomo trošili doma, več bo denarja v obtoku, hitreje se bo gospodarstvo obnovili. za rast je nujno potrebna potrošnja, poglejte si za primer japonsko, zda...

bolj kot boste trošili v tujini, bolj boste "filali" vrečo tuje države!

Ne vem ali res še vedno ne razumeš? Ali se delaš, da ne razumeš? Gospodarstvo se na tak način ne bo obnovilo. Nekateri v tej temi pravijo naj se znajdemo, če nam je vse vedno bolj drago. Nekateri pač goljufajo pri plačilu davka, drugi pa pošteno kupujemo kjer je ceneje. Država mora poskrbeti za ugodno klimo za odpiranje in poslovanje podjetji, vlaganja v prizvodnjo, delovna mesta... ne pa davke nabijat s katerimi vse to ravno zaviraš in zaviraš tudi trgovino ter prodajo, ker je vse predrago. Slovenija ni več zaprti trg, kot je bila Jugoslavija ampak to večina kar ne more dojeti. Poleg tega, da je v tujini cenje je pa tudi izbira mnogo boljša, čeprav naj bi imeli v SLO največ trgovske površine na prebivalca pa imajo v Nemčiji v srednjem velikem mestu tri manjše nepomebne trgovine večjo izbiro in zalogo, kot celoten Ljubljanski City Park :lol:

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe jul 05, 2013 11:08 am

Kakor koli se obrne, eden največjih prolemov so javni uslužbenci oz. uslužbenci države. Če podjetje nima dovolj denarja bo odpustilo nekaj delavcev. Če še to ne pomaga bo propadlo. Tako bi morala vlada delovati, deluje pa na sledeči način.
Ko ji zmanjkuje denarja, najame kredit. Nato najame še enega....in še enega. Ko težje dobi kredit, si izmisli nove davke in nato še nove....dviguje obstoječe davke itd. Je to logično?

Če bi en s.p. lahko tako delal, bi si že zdavnaj lahko podpisal osebni stečaj. In taka država daje vzgled nam? Kajti država bi le morala dati vzgled mar ne? Prav tako naši politiki. In nato se vsi čudijo/mo zakaj mali človek utajuje davke? Ne se hecat..... Mali človek utajuje davke, da bi nekaj imel, veliki človek pa utajuje davke da bi še več imel, tu JE razlika!

1/3 javnih uslužbencev je preveč in praktično NIČ ne delajo, vidim iz lastnih izkušenj. In kot so že predhodniki napisali to ni mišljeno na tiste kateri delajo, ampak konkretno na Javno upravo in raznorazne pomočnike v ministerstvih. Statistično je znano, da ime Slovenija največ javnih uslužbencev, in sedaj je pravi čas, da se to počisti, saj konec koncev, ko je bila rast so brez veze zaposlovali, sedaj pa naj te odpustijo, in razložijo, se jim opravičijo zakaj bodo ostali brez službe!

Dokler noben ne bo prevzel odgovornosti v tej naši državi bomo v riti. Naj dvignejo kazni za tajkune iz 1-2let na 10-20let in bomo videli kateri si bo še upal krast državni denar....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jul 05, 2013 1:02 pm

Zanimivo, da iste osebe, ki nakupujejo v tujini in bi po možnosti tam še avto registrirali, če bi se dalo, na polno moralizirajo glede sive ekonomije (na drobno) in bi pošiljali MMS durs-u... :eyes

Davke bi treba pobrat pri tistih, ki se jih na veliko izogibajo, da so lahko dobesedno bogat(ejš)i, omejit črpanje kapitala iz podjetij ipd. Nekateri bi se pa spravili na male privatnike, ki so se v določenih primerih praktično prisiljeni delno izognit davku (pač neumen sistem), če hočejo obstat (oni in zaposleni!) oz. zaslužit kaj več od minimalca, svoj denar pa zapravljate v tujini, tam plačujete davek in "skrbite" za njihovo gospodarstvo. Dvojna merila, se vam ne zdi?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe jul 05, 2013 1:45 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Zanimivo, da iste osebe, ki nakupujejo v tujini in bi po možnosti tam še avto registrirali, če bi se dalo, na polno moralizirajo glede sive ekonomije (na drobno) in bi pošiljali MMS durs-u... :eyes

Davke bi treba pobrat pri tistih, ki se jih na veliko izogibajo, da so lahko dobesedno bogat(ejš)i, omejit črpanje kapitala iz podjetij ipd. Nekateri bi se pa spravili na male privatnike, ki so se v določenih primerih praktično prisiljeni delno izognit davku (pač neumen sistem), če hočejo obstat (oni in zaposleni!) oz. zaslužit kaj več od minimalca, svoj denar pa zapravljate v tujini, tam plačujete davek in "skrbite" za njihovo gospodarstvo. Dvojna merila, se vam ne zdi?

Ne vem sicer na koga točno leti tale post ampak mislim, da razumeš bistva in si enostavno preveč zaplankan. Zakaj smo v EU? Ker nam omogoča prost pretok ljudi in blaga! Zakaj bi torej nekaj kupil v sloveniji, če je pa dražje pa še ponudba totalno mizerna? Slovenija mora postati konkurenčna Avstriji, Nemčiji...ampak to ne bodo dosegli z višanjem in uvajanjem novih in novih davkov.

Glede slikanja računov in malih zasebnikov, ki bolj za sproti delajo in so nekako res prisiljeni, da goljufajo z računi, ker edino tako lahko sploh preživijo in si le tako lahko privoščijo še kakšnega zaposlenega se sicer nekoliko strinjam ampak ravno zaradi tega bi morali znižati davke!! Pa saj je bilo že vse napisano ampak očitno nekateri enostavno nočete razumeti.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe jul 05, 2013 2:14 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Zanimivo, da iste osebe, ki nakupujejo v tujini in bi po možnosti tam še avto registrirali, če bi se dalo, na polno moralizirajo glede sive ekonomije (na drobno) in bi pošiljali MMS durs-u... :eyes

Točno to je tudi eden največjih problemov pri nas. V tujih državah obstajajo tako velike korporacije ali podjetja, ki kupujejo direktno od tovarn določene izdelke po 1.000-1.000.000 kosih in seveda takemu noben ne more konkurirati. Le če bi zaprli meje bi se lahko temu izognili, kar se tudi že nekako "promovira".
Po sadje, zelenjavo, meso, ki je prepotovalo par tisoč kilometrov ni potrebno it v trgovine, ampak k kmetu, pri katerem veš kaj dobiš.

In sedaj, ko država znižuje plače, zvišuje davke in imajo prebivalci vedno manj, je logično da bo vsak tam kupil kje je ceneješe...Kitajska roba! Ampak pri njih bo tudi enkrat počilo in takrat bomo videli v resnici kaj koliko stane.

cruiser1: Ta prost pretok blaga bi šele takrat bil pravičen, če bi v EU VSI imeli enake plače (kot je to v ZDA) in ne, da ima vsaka država druge standarde! Tale EU je samo pesek v oči in čisto nič drugega. Najlepši primer bo sedaj pri Hrvatih, ko bodo čez nekaj časa videli v kako "štalo" so se spravili ;)

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Pe jul 05, 2013 2:29 pm

no da še jaz primaknem svoj del tele debate

Po poklicu sem reševalec...delam na urgenci non stop.Ja in smo Javna uprava.Prav tako kot gasilci,policaji,...Ne nas enačit z občino,sodiščem pa temi pisarnami ko so gnoj od gnoja.Delam po 24ur,12ur,8 ur....Smo na terenu,dežu,snegu,grabnih...nenormalnih pogojih.Pozimi ponoči na 40 cm snega se pelješ u rovte in rešuješ situacije z avtomobilom,ljudmi.Hodiš s polno opremo par km čez hoste po temi itd...si ogrožen od raznih psihopatov.Voziš pod nujno in si odgovoren za sebe,ekipo,pacienta,druge v prometu.itd itd itd.Rešujemo življenja ja..otrokom,odraslim,ostarelim,....so tu prometne nesreče,naša psiha,zbranost,strokovnost,....in še in še...za 800 evrov? za 800 evrov reskiram svoje življenje za življenje nekoga drugega? DA..je pa res da to delamo s srcem..samo vseeno razmislte...je to fer?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jul 05, 2013 3:37 pm

@cruiser1: ni problema :tomidelej:

on:

ni problem v javni upravi kot takšni, ker resnici na ljubo jo potrebujemo ( gasilci, sodišča, policija, bolnice, itd...).

jaz osebno problem vidim drugje ( problem star vsaj 20 let ) kot v javnem sektorju, verjetno zaradi tega, ker sam delam v financah in so nas malo drugače "poučili" o težavah/problemih/možnostih. problem je na odhodkovni strani ...recimo en del problema je zpiz-s ;)

življenska doba se podaljušuje ( nova/boljša zdravila - hvala bogu); premalo aktivno zaposlenih, povečuje se število upokojencev, premalo je novoroječkov, itd... torej krog je sklenjen.

edina rešitev za mene, vas in prihajajoče generacije je kreiranje lastnega pokojninega stebra tj. steber 3.

1. steber = prispevki od plače
2. steber = kolektivno zavarovanje ( v dogovoru s delodajalcem)
3. steber = dolgoročno varčevanje ( ... ala sklad, življ. zavar. z varč. komponento, itd....)

če bi država priznala davčno olajšavo na "steber 3" tako kot jo prizna pri sedanjem "stebru 2" si upam stavit, da bi se "narod" počasi začel zavedati resnosti problema in bi začel nekaj delati na pokojnini, ki bo šele prišla.

ja priznam...potrebno je začeti vlagati in si drzniti in narediti korak naprej ( investicije v gospodarstvo) in ne samo govoričenje, čemur smo priča že zadnjih 6-7 let.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jul 05, 2013 4:58 pm

adis je napisal/-a:vedno pravim in še vedno stojim za tem, da se je treba situaciji prilagodit in živet dalje a kaj ko nekateri enostavno nočete in nočete spremeniti svojega sloga življenja situaciji primerno in prilagoditi svoje želje tem situacijam in nekateri še vedno mislite, da vam to pripada... dragi moji nič nam ne pripada, vse si moramo prislužiti.

Ja Adis, tudi plače je treba prilagodit situaciji... ne pa da gre vse gor, davki in vse to, plača pa ostaja ista. En zgoraj je napisal, da je reševalec in dobi 800€ plače. To ja zame obsurdno! Pa pojdi skozi mesec s to plačo, pa najemnina, otroci, vrtec, hrana, pa da za dopust vzameš počitniški kredit, gume pa kupiš s petrolovo kartico na obroke... glej, to zame ni življenje! Edino, da si pri starših doma kot 70% slovenceljnev.

Po pisanem sklepam da ti je tukaj zelo lepo... pa me čudi, ker bosanci ste znani, da greste s trebuhom za kruhom oz. vas že starši tako učijo da je treba it v tujino za boljšim.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jul 05, 2013 6:14 pm

no-body je napisal/-a:no da še jaz primaknem svoj del tele debate
za 800 evrov reskiram svoje življenje za življenje nekoga drugega? DA..je pa res da to delamo s srcem..samo vseeno razmislte...je to fer?

No bom jaz primerjal tvoje delo z pisarniškim delom administratorjev v JU. Oni dobijo baje nekaj več od minimalne plače. Torej oni bi morali delat 10 ur za zaslužit kolikor ti zaslužiš v 8 urah. Zakaj da bi bilo tvoje delo toliko bolj vredno? Če imaš razgibano delo je vsaj bolj zdravo kot pretežno sedeče delo v pisarni. Izobrazbo kakšno imaš? Eno bogo srednjo šolo? Pol je 800€ (neto) kr visoka plača za tak profil. Kakšne sposobnosti imaš, da bi si zaslužil večjo plačo? Med iskalci zaposlitve je ziher 100.000 ljudi, ki če bi imeli tvojo izobrazbo bi delali tvoje delo tudi za miniamlno plačo.
Na koncu pa, če misliš, da je tvoje delo bolj vredno, zakaj ne zamenjaš službo?
In če misliš, da je boljše bit doma in živet s kreditom od socialne(ki jo moraš pol vrnit) imaš ševedno možnost, da zapustiš službo.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Pe jul 05, 2013 6:20 pm

Blinder je napisal/-a:
za 800 evrov reskiram svoje življenje za življenje nekoga drugega? DA..je pa res da to delamo s srcem..samo vseeno razmislte...je to fer?

No bom jaz primerjal tvoje delo z pisarniškim delom administratorjev v JU. Oni dobijo baje nekaj več od minimalne plače. Torej oni bi morali delat 10 ur za zaslužit kolikor ti zaslužiš v 8 urah. Zakaj da bi bilo tvoje delo toliko bolj vredno? Če imaš razgibano delo je vsaj bolj zdravo kot pretežno sedeče delo v pisarni. Izobrazbo kakšno imaš? Eno bogo srednjo šolo? Pol je 800€ (neto) kr visoka plača za tak profil. Kakšne sposobnosti imaš, da bi si zaslužil večjo plačo? Med iskalci zaposlitve je ziher 100.000 ljudi, ki če bi imeli tvojo izobrazbo bi delali tvoje delo tudi za miniamlno plačo.
In če misliš, da je boljše bit doma in živet s kreditom od socialne(ki jo moraš pol vrnit) imaš ševedno možnost, da zapustiš službo.

A ti si na glavo pado :?: :?: Daj še enkrat preberi kaj dela človek za 800€.... Kaj pa je danes to ob današnjih cenah.
Lp by Mare

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Pe jul 05, 2013 7:15 pm

tudi mene je malo presenetil tale odgovor.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe jul 05, 2013 8:10 pm

Jao, ce je name letel in kupovanje v tujini.
Pjebi, ka pa ma drzava od izdelkov, ki so proizvedeni drugje kot u slo?
Razn da trgovci pr nas marze nabijajo.
Ce maste visek dnarja go 4 it. Ravn zadnjic sm gledu slucjno eno jakno-cist za hec-pr nas 200 evrov, na ebayu s postnino 150.
Valda, pr nas jo bom kupu, ce bi jo imel namen kupt.
Pa se to-tisti ki poslposujete da JU nic ne dela: 12 let sem bil v gospodarstvu-pa je v prejsnji sluzbi scenarij sel po poti znanih zgodb v nasi preljubi drzavici: CPM, SCT, Konstruktor, Primorje, Vegrad, CMC in podobno.
Ker rabim denar za prezivetje, sem se prjavu na javni razpis, ki je zahteval 3 leta delovnih izkusenj v gradbenistvu, strokovni izpit za odgovornega nadzornika (IZS) in strokovni izpit iz upravnega postopka.
Placo sem prej (dokler sem jo imel) imel skoraj 2,5 kratnik tega, kar sedaj zasluzim. Za 12 let v gradbenistvu sem imel v zahvalo 1300 nadur, ki sem jih podariu, dve leti brez regresa, 12000 evrov v dveh letih odtegljajev od plae na racun "sparanja" in se 1500 evrov privarcevanih za delnice, ki jih ne bom videl nikoli.
Sedaj, v JU delam kot nadzor, hkrati izvajam zahtevnejse upravne postopke na I. stopnji, pripravljam odloke itn.
Delam primerljivo kot prej v gospodarstvu.
Pa ja, obeste me na kriz, ker sem se prijavu na razpis in bil med 120 kandidati izbran jaz.
Zato prosim ne posplosevat, da vsa JU ne dela nic. Poskuste, pa pol povejte.
Odlocu sm se, kot sem se odlocu. Vseen bolje, kot pa zavod. kljub bistveno manjsi placi, lahko prezivim, je pa res, da gledam na vsak evro bistveno bolj, kot prej.
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jul 05, 2013 8:44 pm

adis je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a: Od mene država vsaj kar se cot, tehnike in podobne šare že nekaj let ne dobi NIČ.

Enako. Že več let nisem razen hrane, pijače in goriva pri nas nič kupil. Če pa bi živel kje bližje meje z avstrijo pa še tega nebi kupoval v SLO. Res imajo dobro matematiko te naš politiki. Zagotovo bo vedno več ljudi kupovalo v tujini in izkupiček od davkov bo še manjši. Drug Švica? :lol: Vedno in še vedno jugoslavija.

adis je napisal/-a:
včasih smo se vozili po makedamu, danes se vozimo po asfaltu in sedaj je treba račun plačat ;)

:lol: Ah daj nehaj no. Vsak meter asfalta smo že zdavnaj preplačali. Se delaš butastega ali si?

trošite v tujini...svaka čast in nato se še čudite čemu večji davki? več kot bomo trošili doma, več bo denarja v obtoku, hitreje se bo gospodarstvo obnovili. za rast je nujno potrebna potrošnja, poglejte si za primer japonsko, zda...

bolj kot boste trošili v tujini, bolj boste "filali" vrečo tuje države!

za tebe @crusier1: preden boš še koga užalil z besedo "butast" itd... ti predajam opozorilo v skladu z pravilnikom foruma.

sedaj se bom jaz naredil butastega in bom spregledal tvoj post ;)

Treba je razčistiti, zakaj se je sploh začelo trošit v tujini in ZARADI česa je prišlo do tega, da so življenske potrebščine dražje v lastni državi kot recimo v Avstriji. Tek in kolesarjenje žal pri tem ne pomaga ( čeprav vse to tudi izvajam, vsakodnevno). Ta tek in kolesarjenje je isto, kot bi rekel: mah, bo že bolje....
Nič ne bo bolje!!! Ker recimo s tem ko se ti ukvarjaš s tekom in kolesarjenjem, se oni ukvarjajao s 'poslom'..
Iz prevarantov ( tako malih kot velikih) ne bo nič koristi za pošten narod. Kot mali človek bi moral biti in živeti pošteno. Biti pozitiven in energičen. Prijazen. Ljudje preveč čustveno padamo.
Vse to bi moralo biti in moral bi biti red. Red z visoko pošteno kaznijo. Ne denarno, ampak sramotilno. Denarne kazni ne pomagajo, vsaj na balkanu ne. Če nekoga vstavi policaj, voznik pa je pijan... Bo čez nekaj dni policija zanj največji hudič, ki obstaja. Evo, v tem je največja napaka. Nepriznavanje nepravilnosti in nevem kako bi temu rekel, kot neki preveč lasten prav, v smislu jaz imam prav, ne ti.

Jaz sem vedno nekako pozitiven, samo kar se tiče Slovenije sem vsak dan manj. Vedno bolj me vleče v tujino... Čisto iskreno. Tudi sorodniki ki so že tam, pravijo da živijo bolje in da jim nič ne manjka. Največji problem pri tem je mogoče samo družina, prijatelji...

Težko, če se bo ta 'druščina' poznanstev v Sloveniji kar tako ločila od korit... Vsi imajo koristi in noben noče ostati brez.

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Pe jul 05, 2013 9:32 pm

Blinder je napisal/-a:

očitno se ti ne zavedaš kakšno delo imam za ta denar..vidim da si kot večina ljudi v tej sloveniji.Smo od tehnikov,diplomiranih do zdravnikov.Na terenu je delo enako za vse.Zdravnika imam jaz samo zaradi terapije zraven pa še to vem sam kaj je treba dati.Tehnično reševanje,vožnja,rokovanje z opremo...to je vse na nas.Kar se tiče pa strokovnih stvari ti pa ne bom razlagal.Osnovna nujna stanja na terenu je priročnik za 1700 strani.In mamo narejene izpite na tem področju večina.tako da...

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Pe jul 05, 2013 9:34 pm

in če misliš da je to sposoben vsak delat z mojo izobrazbo? prav...bomo vidl če je vsak sposoben za zjebanih 800 evrov prenašati mrtvega otroka v prometni nesreči? tak da mi ne enačit delo s pisarnami

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Pe jul 05, 2013 9:54 pm

blinder pa še nekaj...nimam nič proti tebi al pa karkoli ampak če boš gledal tako na policaje,gasilce,reševalce...se vprašaš da ti bo kdo izmed njih mogoče jutri rešil življenje,..tebi,sosedu,otroku.Mi kot reševalci sprejemo klic iz centra in smo do zadnje minute ob pacientu...ni važno ali preživi ali ne.Zdravnik ki leti iz ambulante zraven na teren..misliš da ma izkušnje?imajo nekateri.Tisti ko so terenski urgentni zdravniki.So majstri.Tistih ambulantnih pa bolš da ne omenjam...Tak ko sem rekel.Nekateri so odlični in si zaslužijo plačo,na nekatere moraš pa bolj pazit na njih kot na sebe.Mi kot reševalci pa moramo poznat vse.Od poroda na terenu,do masovnih prometnih nesreč,infarkta,možganske kapi...pa sej bolš da ne omenjam..Pripravljeni in usposobljeni smo na VSE kar se lahka naredi vsakem izmed nas, poleg tega da moramo pravilno ukrepati.Velika razlika je ali imaš intervencijo pri 2 meseca staremu dojenčku ali pa 90 let stari mami.To je zelo širok poklic katerega moraš obvladati tehnično reševanje,strokovnost,vožnjo,teren,fizično moč,psihično stabilnost,vremenske razmere in okoliščine itd...veš ni luštno masirat pacienta pri -15 u grabnu.Ni luštno z polno opremo po 40 cm snega gazit ponoči u hosto.Ni luštno urgentno peljat po snegu,dežu,zaloški cesti u lj,ni luštno prenašat psihopate ko ti grozijo z nožem.Ni luštno prenašat koline na terenu ;) Veš kaj je pa res luštno.Ko pacientu rešiš življenje in se ti pride osebno zahvalit.Takrat pozabiš na plačo,...no tule je še en video ki sicer opozarja na alkohol oziroma je en osnutek dela na terenu za 800 evrov.Sploh od 2 minut in pol naprej..Če vam je težk že posnetek gledat se vprašajte kako je v resnici.
http://www.youtube.com/watch_popup?v=Z2mf8DtWWd8

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jul 05, 2013 10:02 pm

Pa dobro no...tuk hudo vam pa spet ni....dokler se šminkirate po kafičih in imate dveurno pavzo za malico in dostkrat tut pol šihta češljate muda (niti ne probavaj oporekat,ker imam zeloo pristne informacije glede tega).
Glede prenašanja mrtvih....ste tega vajeni...in ste šolani že v štartu za to...ampak roko na srce, tudi marsikdo iz vaših vrst nima želodca za to in marsikomu to vseka na psiho....tko da niste nekaj nad ostalim folkom....
Moram pa priznat, da spoštujem vašo požrtvovalnost,kadar rešujete "riti".
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Pe jul 05, 2013 10:09 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Pa dobro no...tuk hudo vam pa spet ni....dokler se šminkirate po kafičih in imate dveurno pavzo za malico in dostkrat tut pol šihta češljate muda (niti ne probavaj oporekat,ker imam zeloo pristne informacije glede tega).
Glede prenašanja mrtvih....ste tega vajeni...in ste šolani že v štartu za to...ampak roko na srce, tudi marsikdo iz vaših vrst nima želodca za to in marsikomu to vseka na psiho....tko da niste nekaj nad ostalim folkom....

dve urno pavzo?pridi k nam pogledat pa se bomo naprej menli...Veš mamo tudi nenujne prevoze itd...Razpizdi me pa ko nekateri primerjajo z delom v pisarnah oziroma javno upravo..Smo javna uprava ja..Sam so različna področja v javni upravi.To je razlika!!!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jul 05, 2013 10:13 pm

nevermind je napisal/-a:
adis je napisal/-a:vedno pravim in še vedno stojim za tem, da se je treba situaciji prilagodit in živet dalje a kaj ko nekateri enostavno nočete in nočete spremeniti svojega sloga življenja situaciji primerno in prilagoditi svoje želje tem situacijam in nekateri še vedno mislite, da vam to pripada... dragi moji nič nam ne pripada, vse si moramo prislužiti.

Ja Adis, tudi plače je treba prilagodit situaciji... ne pa da gre vse gor, davki in vse to, plača pa ostaja ista. En zgoraj je napisal, da je reševalec in dobi 800€ plače. To ja zame obsurdno! Pa pojdi skozi mesec s to plačo, pa najemnina, otroci, vrtec, hrana, pa da za dopust vzameš počitniški kredit, gume pa kupiš s petrolovo kartico na obroke... glej, to zame ni življenje! Edino, da si pri starših doma kot 70% slovenceljnev.

Po pisanem sklepam da ti je tukaj zelo lepo... pa me čudi, ker bosanci ste znani, da greste s trebuhom za kruhom oz. vas že starši tako učijo da je treba it v tujino za boljšim.

da razčistiva nekaj pojmov:
- moja starša sta prišla v Slovenijo ko sta bila stara 16-17 let in sta bila že takrat samostojna in ja s "trebuhom za kruhom" in ko sta prišla v Slovenijo sta imela le vrečko z oblačili in NIČ drugega. Z trdim delom ( cca. 20 let) in z prekleto veliko odrekanja brez, da bi si privoščila kakšne super duper počitnice itd in preseravanjem z avtomobili in nevem čem vsem sta kupila hišo, jo odplačala, investirala za obnovo ( zunanjost, notranjost... VSE). Nič jima ni bilo dano na pladnju, nič nista dobila zastonj in nič nista vzela od nikogar ampak sta si vse prislužila z svojimi rokami za "tekočim trakom"!

mene sta moja dva naučila, da spoštujem to kar imam in prekleto dobro se zavedam, da so ljudje, ki imajo več od mene ( naj imajo) in so ljudje, ki imajo manj kot jaz ( bog jim pomagaj). in če me kdo vpraša ali mi je lepo? DA, je mi lepo, ker vem da sem nekaj ustvaril ( nakup lastne nepremičnine) in vem zakaj delam po 11 ur na dan VSAK DAN in bodite veseli, da še imate službe in da plača pride na račun vsak mesec.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jul 05, 2013 10:21 pm

no-body je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Pa dobro no...tuk hudo vam pa spet ni....dokler se šminkirate po kafičih in imate dveurno pavzo za malico in dostkrat tut pol šihta češljate muda (niti ne probavaj oporekat,ker imam zeloo pristne informacije glede tega).

dve urno pavzo?pridi k nam pogledat pa se bomo naprej menli...Veš mamo tudi nenujne prevoze itd...Razpizdi me pa ko nekateri primerjajo z delom v pisarnah oziroma javno upravo..Smo javna uprava ja..Sam so različna področja v javni upravi.To je razlika!!!

Nahh...ni mi treba k vam hodit to gledat...vas dostkrat vidim kako se šminkirate po kafičih in pecate kelnerce...večinoma neuspešno ;) Glede malice in ostalega pa bom nažalost bolj verjel osebi,ki jo osebno poznam in celo opravlja isto delo kot ti, kot pa tebi....:)
EDIT:
Ja, ste javna uprava...in lahko bi tudi ti šel malce pošnofat,kaj se dogaja v raznoraznih kancelarijah,kjer je delovnik od 07.00 - 15.00 s polurno malico in kpom egoističnih strank,katerim se 80% ne da nič dopovedati... ;)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost