Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

PiLOT (jani16)
Nov uporabnik

Gume

Napisal/-a PiLOT (jani16) Po mar 01, 2004 1:17 pm

Na avtu moram zamenjat prve gume, ker so precej slabe in z njimi verjetno ne bi naredil tehničnega. Zdaj me pa zanima, če dam lahko prvi gumi ožji, kot sta zadnji dve? V mojem primeru bi bilo sedaj spredaj 205/16/40 in zadaj (tako kot do zdaj) 215/16/40.

Če je to dovoljeno, ali se to nanaša le na širino gume, ali je tudi višina lahko drugačna?
Recimo 205/16/50?

lp.

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček Po mar 01, 2004 1:22 pm

kukr je meni znano, je potrebno po zakonu imeti vse štiri pnevmatike z istimi dimenzijami!!
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Po mar 01, 2004 1:31 pm

Ni nujno.......bmw-ji, mercedesi, smart, lotus, jaguar.....imajo različne dimenzije spredaj in zadaj....praviloma ti mora proizvajalec navest kake dimenzije pašejo na katero osjo.......večinoma so iste imaš pa primere, ko ti v hom. kartončku piše 1. os: in 1. os: ter na vsaki navedene pnevmatike........

če imaš obe dimenzije napisane v kartončku se lahko sklicuješ, da imaš pač gor dimenzije, ki so navedene pa čeprav ni specificirana os......če seveda tega cops ne ve.......drugače mora bit navedena os. in dovoljena dimenzija.

Če nimaš ne enega ne drugega se pozanimaj na LPP kako bi lahko to zrihtu....boš pa vsekakor moral imet neki dokument (TUV, COC,....) kjer so te dimenzije vpisane vsaka na svoji osi.

PiLOT (jani16)
Nov uporabnik

Napisal/-a PiLOT (jani16) Po mar 01, 2004 1:42 pm

To pomeni, da tista varianta "na isti osi enake dimenzije gum" ni 100%?
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov