Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

guslovd
Nov uporabnik

Dve kupoprodajni pogodbi?

Napisal/-a guslovd To maj 28, 2024 10:30 am

Živjo,

ali je možno imeti dve kupoprodajni pogodbi? Kupil sem starodobnika in z prodajalcem naredila kupoprodajno pogodbo, ki je bila overjena na UE.
Sedaj bi rad sosed kupil tega starodobnika, kako sedaj, naredimo novo kupoprodajno pogodbo in jo spet overim. Naj še povem, da je avto starodobnik, ima certifikat, ni pa še bil registriran pri nas, ker je uvožen. Narejena je slovenska homologacija in vsi izvozni papirji so zraven.

Hvala

HitriZajcek
Novinec

Re: Dve kupoprodajni pogodbi?

Napisal/-a HitriZajcek To maj 28, 2024 4:41 pm

Nima veze ali je (bil) avto registiran ali ne. Če si ti lastnik, ga lahko ti prodaš naprej. Napisal si tako, da je razbrati da si trenutno lastnik ti. Če ni drugih omejitev pač razpolagaš s svojim avtom kakor ti paše ...

guslovd
Nov uporabnik

Napisal/-a guslovd To maj 28, 2024 7:00 pm

HitriZajcek je napisal/-a:Nima veze ali je (bil) avto registiran ali ne. Če si ti lastnik, ga lahko ti prodaš naprej. Napisal si tako, da je razbrati da si trenutno lastnik ti. Če ni drugih omejitev pač razpolagaš s svojim avtom kakor ti paše ...

Tako je, jaz sem lastnik. Avto bi pa sedaj rad kupil sosed. Kaj naredim, samo spišem novo kuporodajno pogodbo in jo overim pa lahko kasneje vse sam ureja brez mene?

HitriZajcek
Novinec

Napisal/-a HitriZajcek Sr maj 29, 2024 6:31 pm

Ja. Če ga bo registriral mogoče naredita kar na kakšnem AMZS prepis? Najprej ti urediš prepis z njim, nato on sam ureja da ga lahko spravi na cesto.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jun 04, 2024 4:31 pm

guslovd je napisal/-a:Živjo,

ali je možno imeti dve kupoprodajni pogodbi?

Lahko jih je deset. Lastnik lahko svoje vozilo proda, pogodbo uredita na tehničnem. Zgodba končana.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost