Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Judyka
Nov uporabnik

Kdo plača kazen če avto ni registriran?

Napisal/-a Judyka So maj 01, 2004 9:19 pm

Živjo, glede na to da mam bl mal pojma o avtomobilih in tem me nekaj zanima... kolega je kupil rabljen avto in ga je zaradi določenih razlogov napisal name. Avta še nekaj časa ne namerava registrirati, zato me zanima kdo dobi kazen, če ga npr. ustavijo policaji, povzroči nesrečo, karkoli pač...jaz kot "lastnica" avta ali on kot dejanski uporabnik?
Najlepša hvala za odgovor, lp:)

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So maj 01, 2004 9:29 pm

pri registriranem vozniku, samo če je na tebe pisan za volanom bo pa on bojo mislili da ti ga je ukradel ali ne?

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne maj 02, 2004 8:21 am

Če se bo okol vozu z neregistriranim avtom, potem se zelo verjetno tud ne bo ustavu, če bo naredu pizdarijo in ga bojo ustavljal policisti. V tem primeru si ga močno nadrljala. Samo ena rešitev te situacije obstaja. Podpiše naj ti izjavo, da se na lastno odgovornost okoli vozi z neregistriranim tvojim avtom in da prevzema nase vso materialno in kazensko odgovornost za vse, kar se s tem avtom dogaja od tegapatega dalje, to pa potem obvezno overita. Če bo rekel, da niti slučajno ne bo tega podpisal, potem je zate najvarneje, ad pokličeš takoj policijo in poveš, da ti je bil avto ukraden. Sicer se ti zna zgoditi (pesimistična varianta), da s ceste spravi ali se močno razleti v kakega iberdragega BMWja ali pa v čist običnega Cliota. Škode bo za par ali par parov milionov na avtih + še par ali par parov milionov za telesne poškodbe, ki jih bo sicer zavarovalnica plačala iz zavarovalniškega sklada, potem bojo pa do zadnjega ficka pa še veliko zravel po sodni poti izterjali od tebe kot lastnice vozila in plačevala boš celo življenje.
Poznam en primer, ko je človek kolegu posodil motor s preteklo registracijo, ta je vzel gor še eno bejbo, ovinek ni znesel, njeni starši so podali odškodninski zahtevek glede na registrsko motorja, ona je pokasirala 11000 DEM (še takrat), voznik (povzročitelj) pravi, da ne bo dal niti ficka, lastnik, ki je kriv samo, ker je posodil neregistriran motor, pa zdaj plačuje vsak mesec, da bo odplačal dobra dva miliona odškodnine. Kazen je že plačal.

Lahko pa se zgodi, da ti tudi overjena izjava na sodišču ne bi pomagala, ker si zavestno dala v upravljanje neregistriran avto. Morda sem res preveč pesimističen ampak to gledam tudi s stališča, ko bi se taisti tvoj kolega razbil vame in bi se potem jaz jebaval po zavarovalnicah in se prerekal za odškodnine in popravilo avta, ker se v takih primerih to lahko razvleče na leto ali več...

BETTER SAFE THAN SORRY!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne maj 02, 2004 8:25 am

Če pa sem narobe zastopil in avto JE registriran, vendar nate, on pa je samo voznik, potem pa samo napiši izjavo, da si mu dala avto na uporabo s temintem dnem in jo overita, pa ne bo imel on tezav, ko ga bodo ustavili (ker je brez dovoljenja lastnika upravljanje tujega vozila protizakonito), pa še ti boš krita, če bo kakšno neumnost ušpičil, ker v takem primeru pa overjen papir, da ima avto v upravljanju v tem času, velja tudi na sodišču.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne maj 02, 2004 11:10 am

najmanj problemov in najbolj "safe" varjanta je da se rešiš lastništva avta
In to čim prej! Z prepisom verjetno ne bo problemov ker če bo karkoli mutil mu pa reč da boš pa avto prodala pa $$$ obdržala pa bo :twisted: Konec koncev ti ne more nič saj si ti kot lastnica vpisana.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost