Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Doplačilo za tujino in EU

Napisal/-a tristan01 Ne maj 09, 2004 8:33 pm

Ali še rabimo zavarovalnici plačevati oderuški dodatek 11% če potujemo po EU?

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName Po maj 10, 2004 10:42 am

da... zdaj je teh 11% postalo obveznih. p.s. zeleno karto mors pa posebej dokupit (jurja)
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To maj 11, 2004 2:59 pm

Hvala da is potrdil moje zle slutnje. Torej nas bodo zopet oropali, tokrat kar obvezno. Od EU sem pričakoval, da bo za voznike imela tudi kakšno prednost (manjše zavarovalnine...). Sicer pa komaj pričakujem prihod tujih zavarovalnic na naš trg, ki bodo upam da neredile malo več za svoje zavarovance.

Lp Tristan01

H2SO4
Nov uporabnik

Napisal/-a H2SO4 Če maj 20, 2004 3:25 pm

tristan01 je napisal/-a:Sicer pa komaj pričakujem prihod tujih zavarovalnic na naš trg, ki bodo upam da neredile malo več za svoje zavarovance.

Lp Tristan01

bodo ja, za večje pare :D
Hitrost šele spoznaš ko se ne moreš pravočasno zaustaviti.

miha
Nov uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a miha Če jul 29, 2004 3:48 pm

Še ena zavarovalniška fora iz tujine.
Prelestna gospodična je opravila izpit v državi, kjer AO ni obvezen in ker se spozna na velikosti odškodnin pri nesrečah, se je odpravila na zavarovalnico, da zavaruje avto. Po prihodu na zavarovalnico, se je izkazala z svežim izpitom in odšla z odklonilno izjavo, da mora imeti vozniško dovoljenje najmanj dve leti in je za zavarovalnico prevelik rizik. Tako, tam ti še denarja ne vzamejo.
Rekli so da tu ni poti, jaz sem jih videl na tisoče !!

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Če jul 29, 2004 5:21 pm

miha je napisal/-a:Še ena zavarovalniška fora iz tujine.
Prelestna gospodična je opravila izpit v državi, kjer AO ni obvezen in ker se spozna na velikosti odškodnin pri nesrečah, se je odpravila na zavarovalnico, da zavaruje avto. Po prihodu na zavarovalnico, se je izkazala z svežim izpitom in odšla z odklonilno izjavo, da mora imeti vozniško dovoljenje najmanj dve leti in je za zavarovalnico prevelik rizik. Tako, tam ti še denarja ne vzamejo.

Tega pa res nisem razumel :?

AO ni obvezen? Kaj pa je potem obvezno?

Torej, če ni mogla avta zavarovat, ne sme niti bit lastnik prvih nekaj let ali kako?

Se mi zdi, da si se ti tukaj malo napačno izrazil.

miha
Nov uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a miha Pe jul 30, 2004 6:51 am

To izhaja iz Kanade in tam ni obveznega zavarovanja avtomobila, samo če povzročiš nesrečo gre tvoje premoženje v majhen minus. Zato pa je pri nas obvezno zavarovanje, da se ne bi dogajale krivice in se ne bi izplačevale odškodnine itd.
Prvih nekaj let pa bi morala najti zavarovalnico, ki ji to krije in ima seveda tudi višje doplačilo. V Sloveniji je doplačila 20 % za mladega voznika. Ko pa le ta povzroči nesrečo in nima plačanega doplačila za mladega voznika, mora plačati škodo in odškodnino prometne nesreče v vrednosti 20 % od celotne škode.
En majhen izračun:
Doplačilo za mladega voznika pri zavarovanju AO in AO+ v vrednosti 100.000,00 je 20% oziroma 20.000,00 Sit.
Če povzročiš nesrečo brez doplačila in je škoda minimalna, recimo 1 mio Sit, je tvoja soudeležba 200.000,00 Sit.
Zelo lepo, ne.

LP
Rekli so da tu ni poti, jaz sem jih videl na tisoče !!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov