Moralo bi se, vsaj dalo se je ko sem nazadnje to pocel (sam zdej ne vem kako je to s to odjavo prometa - a ti bodo hoteli avto odjavit iz prometa, ce ne pokazes dokazila o razgradnji vozila oziroma prodaji le-tega)
Prestop je itak vedno mozen. Sam ce imas avto se vedno prijavljen te pri novi zavarovalnici ne bodo zavarovali, ce ne pokazes stare police kjer vidijo koliko bonusa/malusa imas. Tako da te ne bodo zavarovali v 14PR ce imas recimo 17PR. To naredijo, le ce avto "na novo" zavarujes (avto ni prijavljen v prometu).
Seveda je nesmiselno... razen ce... odjavis avto iz prometa, ga prijavis na novo in gres avto zavarovat na novo kot da si ga ravnokar kupil in te noben ne sprasuje za staro polico, ker je avto komaj prijavljen v promet (pa tut ce si pusnil vse kuponcke). Zavarujes pac polno ceno in ne 200%. Lani se je to dalo (govorim iz prve roke)... letos pa ne vem kako je s tem, odkar so uvedli to obvezno razgradnjo vozil.
Kako pa recimo to zgleda. Jaz enostavno zamenjam zavarovalnico. Brez odjavljanja avta. Grem iz Maribora recimo k Generali. Kaj jim morm tm pokazat, a so zavarovalnce med sabo kej povezane in ali lahko zav. Maribor kasneje se terja od mene kaksne dolgove od njih.