Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

kursk
Nov uporabnik

Kako naj postopam po prometni nezgodi?

Napisal/-a kursk Po jul 05, 2004 3:25 pm

Včeraj sem imel prometno nesrečo v kateri sem se poškodoval in zaradi tega v bolnišnici ostal 1 dan.Nisem takoj klical policije in sem takoj odšel v bolnišnico.
Policisti so k meni v bolnišnico prišli šele kakih osem ur po nesreči.Naredili so zapisnik in me samo vprašali glede alkohola, niso pa mi dali pihat, saj sem rekel da nisem nič pil. Zanima me , ali je morda to moje mnenje zadostovalo, ali so morda preverili iz krvi, ki so mi jo vzeli zdravniki kake 2 uri prej. Zanima me torej kakšen je postopek, če policist zahteva odvzem krvi,?baje da mora bit zraven ko vzemajo kri, njih pa ni bilo.V tem primeru so mi kri vzeli za kakšen drug pregled.Ne vem kako je glede tega...

glede zavarovanja pa:kako naj se lotim tega postopka-imam zavarovanje AO + in bil sem sam v avtomobilu, sedaj pa ne vem,ali naj si najprej najdem odvetnika, ali najprej na zavarovalnico ? oz kako naj sploh reagiram...nimam še teh izkušenj

prosim za kakšno mnenje

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po jul 05, 2004 3:49 pm

Najprej moraš pridobiti vso potrebno dokumentacijo oz. do konca zdravljenja nimaš kaj urejat...Šele potem vse lepo do odvetnika prneseš...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

kursk
Nov uporabnik

Napisal/-a kursk Po jul 05, 2004 4:26 pm

se pravi da tudi ni potrebno da že takoj obvestit zavarovalnice, da poslika avto?

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po jul 05, 2004 4:27 pm

Važn je pol, da dobiš policijski zapisnik!
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Po jul 05, 2004 4:55 pm

Zanima me , ali je morda to moje mnenje zadostovalo

ja, policist je ocenil, da nisi pil - pregled- odvzem krvi ni potreben. (sem mel jaz enak primer in mi je policist odgovoril, da je on ocenil, da nisem pil in to je to)

glede zavarovanja pa:kako naj se lotim tega postopka-imam zavarovanje AO + in bil sem sam v avtomobilu, sedaj pa ne vem,ali naj si najprej najdem odvetnika, ali najprej na zavarovalnico ? oz kako naj sploh reagiram...nimam še teh izkušenj

pokliči zavarovalnico da oceni škodo na avtu (če maš kasko); prijavo za poškodbo oddaš po končanem zdravljenju (mislim da je rok 3 mesece PO KONČANEM) zdravljenju - preveri) oz. najkasneje 2 leti po poškodbi.

Važn je pol, da dobiš policijski zapisnik!

Policijskega zapisnika ti ne boš videl, dobi ga zavarovalnica, če to zahteva.

Pojdi k odvetniku (ne it na "poravnave" ampak k odvetniku).

--edit
pozabu napisat - zbiraj VSE papirje ki jih imaš, zavarovalnici pošiljaj SAMO kopije!
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

kursk
Nov uporabnik

Napisal/-a kursk Po jul 05, 2004 5:28 pm

nimam kaska, se prav , da , ker mam samo AO+, ni potrebno da pridejo z zavarovalnice pogledat;itak pa so policisti poslikal pa zapisnik naredl...
od AO+ dobim samo za poškodbe, čeprav je lastnik moj oče?

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Po jul 05, 2004 5:53 pm

jep ni važn kdo je lastnik zavarovan je voznik
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov