Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

jcerni
Nov uporabnik

ODRGNINE NA LEVEM SPREDNJEM BRANIKU - KAJ ME JE ZADELO?

Napisal/-a jcerni So nov 06, 2004 9:55 am

Lepo pozdravljeni!

Ko sem se vračal na parkirišče dne 1. 11. 2004, sem na sprednjem braniku avta opazil dve 10 cm dokaj globoki odrgnini (slika 1).

Slika 1: Dve odrgnini na braniku
Slika

Na zavarovalnici trdijo, da mi to ni povzročilo nobeno vozilo na parkiršču, ker noben avto nima takega profila.

Cenilec je postavil domnevo, da sem zadel v nek gradbeni objekt oziroma nekaj podobnega. Sprašujem pa se, kateri gradbeni objekt bi imel tako obliko, da bi mi povzročil te odrgnine. Ali imate vi idejo?

Vendar najbolj pomembno je, da v zadnjem času s tem avtom - vozim ga samo jaz - nisem zadel v noben tak objekt, ki bi mi lahko povzročil take odrgnine. Če bi to storil, bi slišal in doživel bi sunek. Ali imate vi, kakšno drugo teorijo, da zadaneš in nič ne slišiš in ne čutiš? Odrgnina je le globoka.

Ali vi poznate kakšno vozilo oziroma premikajoči objekt, ki bi mi s kakšnim svojim delom povzročil odrgnine na sliki?

Ali vi poznate kakšen gradbeni objekt, ki bi mi povzročil te odrgnine?

Hvala za odgovore!
Zadnjič spremenil jcerni, dne So nov 06, 2004 12:56 pm, skupaj popravljeno 8 krat.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So nov 06, 2004 10:25 am

Mogoče stranski pragovi na kakem nizkem terencu?

Druge možnosti:
Nakupovalni voziček, kolo, mala prikolica...

Glede avta pa res nebi vedu :?
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So nov 06, 2004 11:28 am

Kolo?
Slika

jcerni
Nov uporabnik

Napisal/-a jcerni So nov 06, 2004 12:42 pm

Pugi je napisal/-a:Kolo?

Ali kakšno tako kolo kot je na sliki? Vprašanje je, s katerimi delom me je zadel? Po moje z zadnjim, kjer ima zadnji zobnik.

Slika

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX So nov 06, 2004 12:54 pm

..kje je bil ta parkirisce? pred trgovino? Asfaltiran, pescen?
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

jcerni
Nov uporabnik

Napisal/-a jcerni So nov 06, 2004 1:01 pm

PhoenixX je napisal/-a:..kje je bil ta parkirisce? pred trgovino? Asfaltiran, pescen?

Avto imam velikokrat parkiran pred srednjo šolo, v bližini, kjer se shranjujejo kolesa. Možno, da me je nekdo zadel s kolesom. Parkirišče pa je asfaltirano.

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Napisal/-a PhoenixX So nov 06, 2004 1:08 pm

..to preprost ugotovis postav kolo zravn pa bos vidu ce je mozno. Se mi pa zdi da so crte tko lepo ravne in dolge da je mal verjtn, ker to se je kr neki cajta drajsal, pomoje bi bila od kolesa crta pol krajsa ce bi bil kolo, se vidi da gre crta se mal v ovinek...ne verjamem da je kolo no.
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky So nov 06, 2004 1:30 pm

Jeb*** zavarovalnico. Itak če nimaš nekih dokazov neboš dobil nč vn. Tako je življenje dandanes, plačaš zavarovalnico 100x preveć pol pa ko maš 1x na leto kej za dubit vn pa dobijo vse možne izgovore da ti ne isplačajo.

lp
The MAN

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So nov 06, 2004 2:03 pm

POZOR! Če boš trdil da te je na parkirišču nabilo kolo, ne bo nič z uveljavljanjem odškodnine. Da bi uveljavil kaj mora biti vozilo ki te je poškodovalo registrirano in zavarovano. Zato pa te jebejo- ker je kao prenisko; pojdi na drugo območje cenit.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So nov 06, 2004 2:04 pm

Skuter??
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So nov 06, 2004 4:01 pm

Dvomim da s kolesom nardiš tolko škode - razen morda za nalašč ?

Po moje je to nardilo kakšno vozilo ali pa si počohal kaki objekt - samo to se občuti razen če te je zadelo drugo vozilo pa kot ponavadi pobegnilo... malo poglej kaj je vse tam parkirano ponavadi in kaj bi melo dostop do tega dela avtomobila.
Slika

Uporabniški avatar
honda man
Novinec

Napisal/-a honda man So nov 06, 2004 4:07 pm

to se je tut mojo mtki zgodl, sam ni klicala nobene polcije pa nč, fotr je sam spolerou in je kul
;)

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin So nov 06, 2004 4:12 pm

Če si kje na tesno obračal, je možno, da si podrgnil po kakšni skali, betonskem podstavku ograje, etc. Če se je vse to odvijalo počasi, se ne občuti ne skunka, pa tudi sliši se ne kaj dosti, če imaš pa radio na sobni jakosti, pa sploh ne.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 So nov 06, 2004 5:34 pm

preveč globoko pod previsom je poškodba, da bi lako bilo kolo ali skuter, najbolj verjetno je res kak visok robnik, al pa škarpa, neki podobnega....
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So nov 06, 2004 5:51 pm

glede na poškodbo bi rekel da je:
a: prikolica kakga vozila ( sploh kakšn blatnik ali zadnji del)
b: cvetlični lonec (betonski z kakim vzorcom)--->ti podrajsal
c: okvir tablice kakšnega avta (manj vrjetno)
d: nakupovalni voziček (nekateri imajo podoben razmak zadaj)
e: vlečna kljuka kakega vozila (je nekje na taki višini glava kljuke samo bi bil drugačen profil)
f:neznano

ampak glede na to kašne so poškodbe bi težko rekel kaj bi bilo. poglej še se po robu vidi kaj neznane barve, materiala, mogoče kaj kar bi ti pomagalo ugotoviti izvor poškodbe.
SlikaSlika

jcerni
Nov uporabnik

Napisal/-a jcerni Ne nov 07, 2004 7:19 am

salesky je napisal/-a:Jeb*** zavarovalnico. Itak če nimaš nekih dokazov neboš dobil nč vn. Tako je življenje dandanes, plačaš zavarovalnico 100x preveć pol pa ko maš 1x na leto kej za dubit vn pa dobijo vse možne izgovore da ti ne isplačajo.

lp

Zelo se strinjam z zgornjo trditvijo. Pred zavarovalnico moraš priti z nedvoumnim vzrokom za poškodbo vozila. Če ne veš, kaj ti je povzročilo poškodbo in poškodbe ne kažejo, da bi jih povzročil povprečni avto, potem bo zavarovalnica navedla razloge, za katere ji ne bo potrebno plačati odškodnino.

Kljub temu pa sem napisal pritožbona zavarovalnico glede ocene škode.

Zavarovalnica lahko odloči v svojo korist, a v podzavesti stranke ostane občutek ogoljufanosti, kar pa ne vpliva dobro na čustveno razmerje med zavarovalnico in stranko.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Po nov 15, 2004 9:15 pm

kera zavaroivalnca pa je to, da vem, ker mam zdj registracijo :?: :D

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To nov 16, 2004 12:45 am

OK, posluš - dons sm srečal kamionček, ki ustreza tvoji praski popolnoma. Je znamke mrcedes in ma zadej odbijač traverzo v obliki položene črke U, torej tko nekak kot E brez črtice sredne...

Dj zamor preklete pizde, zakva sploh plačujemo. Pa fotr nej gre s tabo, da bojo bol resno vzel zadevo. Čene pa zagroz s cajtngi and shit...
Slika

TibiQ
Nov uporabnik

Napisal/-a TibiQ Pe nov 26, 2004 10:16 am

hmm.. ali je sploh vazno, ali ti poskodbe na parkiriscu povzroci drugo vozilo oziroma nekdo drug, ali jih sam.

Parkirisce je pac parkirisce in zavarovanje proti poskodbam na parkiriscu si lahko tolmacis tudi tako, da naj bi ti izplacali poskodbo, tudi ce si jo sam povzrocil.. na parkiriscu pac.

Kdo pozna drobni tisk police, kjer naj bi pisalo katere primere poskodb na parkiriscu zavarovalnica izplacuje in katerih ne? Jaz tega drobnega tiska ne poznam, zato sprasujem.

Kakor jaz razumem, naj bi ti zavarovalnica izplacala skodo, ce ti na parkiriscu nekdo, s kljucem naprimer, opaska avto. Torej naj bi ti jo izplacala tudi, ce ti nekdo s cim drugim opraska avto?

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor Pe nov 26, 2004 10:28 am

INFINITI je napisal/-a:POZOR! Če boš trdil da te je na parkirišču nabilo kolo, ne bo nič z uveljavljanjem odškodnine. Da bi uveljavil kaj mora biti vozilo ki te je poškodovalo registrirano in zavarovano. Zato pa te jebejo- ker je kao prenisko; pojdi na drugo območje cenit.

Kaj pa če, se zgovarjaš na vadalizem?
Naj bi blo zavarovano kar koli ti nekdo naredi na avtu . Take lepe besede dobiš ob sklenitvi zavarovanja.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov