Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

registracija čez mesec,jz pa brez kupončka

Napisal/-a Damjan19 Pe nov 19, 2004 10:28 am

Februarja sem mel manjšo nesrečo na parkirplacu,škoda na focusu 150000sit,moja 5ka niti ene odgnine ni dobla,glede na to da nism mel dnarja kr tak sem dal kuponček.Zdj mi bo pa ta mankajoči košček papirja pobral pol kurčeve plače ki sem jo zaslužu med poletnimi počitncami.
Zadeva je naslednja:odjavim avto iz prometa,čez mesec na drugo zavarovalnco,po možnosti še druge tablice in me bojo potem lahk tožl za nazaj ker nisem svojih ˝dolgov˝do triglava povrnu?šel bi pa na Z.Maribor,moj dober kolega ma fotra zavorovalniškega agenta,sej bi njega vprašu pa ne upam kr direkt;)
Foter od enga drugega kolega pa je baje dobil po štirih letih za plačat iz zavarovalnice neko škodo+obresti za 800jurjev,seveda je takrat šel na drugo zavarovalnco pa še avto je bil drug.

Pomoč zelo cenjena in zaželjena

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan Pe nov 19, 2004 10:34 am

tole je pa kr tuff zadeva..

to drži, o poravnavi škode... ni važno a menjaš, oni bojo hotli svoj dnar dobit.
pa mislim, da zavarovalnice po novem so povezane in sodelujejo.. mislim, da pr takih stvareh "kritičen voznik" zaradi goljufij..

najbolje je da poravnaš čimprej... to ti je šola da ne devaj kupona.

hočejo pareeee :lol:
Slika
Zadnjič spremenil ITA_car_fan, dne Pe nov 19, 2004 10:57 am, skupaj popravljeno 2 krat.
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe nov 19, 2004 10:35 am

Zdejle pa čist ne štekam... Ti si brez enega kupončka? To ne pomeni da ti bo pol plače pobralo (razen če si mel zlo nizko) ampak boš padel par razredov nižje (dva ali tri, nisem ziher) kar pomeni recimo 10% večjo registracijo...
Če si pa trenutno pri nič % popusta in bi ti ta kuponček prinese, da bi šel v minus, pa kar zamenjaj zavarovalnico (sej je svobodna dežela, nihče ti ne more predpista, kje se zavaruj), pa boš spet štartal z nule...

Lp mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe nov 19, 2004 1:16 pm

??????
Kaj bi jim pa plačeval (razen če si napihal)? Zato pa si zavarovan, da oni škodo plačajo ...
Kot je napisal Mrcina: menjaj, al le, če se ti splača.
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe nov 19, 2004 1:23 pm

padeš za 3 razrede, torej boš (če si biu prej an nuli) plaču 15% več
podpis

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up So nov 20, 2004 12:43 am

kakšen dolg triglavu?
si vzel zavarovanje na obroke, pa se bi rad izognil plačilu kakšnega obroka? :ne

če pa si že plačal polico (ob sklenitvi) nisi nič več dolžan, zavarovanje si pa sklenil ravno zaradi tega, če se ti nesreča pripeti...

v najslabšem primeru padeš za 3 bonitetne razrede - 15%

torej če že imaš 15 ali več % bonusa uveljavljaj kar ti ostane, če pa imaš manj, pa se pozanimaj ali so zavarovalnice že povezane, oz. ali ti dajo v podpis izjavo, da nisi imel z avtom nobene škode

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ So nov 20, 2004 1:11 am

Kva zabijaš ita-car fan kašna izterjava dolga,ti lahko avto odjavš za eno minuto in pol tkoj spet prjavš pa si zopet na čisti nuli in nimaš nikakršnga dolga do nikogar nč ne skrb to ni noben bav bav to vsi delajo sam o sebno sem to naredu že 3krat.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride So nov 20, 2004 2:33 pm

Menjava zavarovalnice dons nc vec ne pomaga. Ne tok dolg nazaj se je to se dal, dons so pa zavarovalnice povezane.
Sm js isto probu zdele ko sm meu registracijo. Odjava iz prometa, nova prijava, druga zavarovalnica. Na staro zavarovalnico tko posljejo potrdilo da je avto bil odjavlen in nimas nobenih dolgov vec do njih. Problem pa je z novo zavarovalnico ker takoj ugotovijo da si meu nesreco. Men so v roku 1 mesca poslal posto, da je prslo do napake pri sklepanju police in naj se oglasim pri njih in doplacam razliko.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman So nov 20, 2004 5:13 pm

Česar čisto pravnoformalno ne bi smeli naredit, ker ti pri njih nisi imel še nobene škode ... V splošnih poogjih pa nič ne piše o tem, da imaš kako škodo kdaj pri kaki drugi zav.
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So nov 20, 2004 5:34 pm

jakaracman je napisal/-a:Česar čisto pravnoformalno ne bi smeli naredit, ker ti pri njih nisi imel še nobene škode ... V splošnih poogjih pa nič ne piše o tem, da imaš kako škodo kdaj pri kaki drugi zav.

ja sam majo pravico tud prekint zavarovanje
podpis

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan So nov 20, 2004 6:01 pm

_zlatan, dej mal bol podrobno :) don't anderstend you..
deadly getaways TM
Slika

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ So nov 20, 2004 6:03 pm

Bolj podrobno? OK.
Moja kolegica d ela na zavarovalnici adriatic,in ker sm mel malusa 10% zaradi izkoriščenegea kupončka sm bil pa že tko pri 1.letu zavarovanja mi je dejala da mi bo odjavla avto in spet prijavla in sm spet lepo na pozitivni nuli,ter sva tako nardila in od tega je minilo že hm 9 mesecev in nism nikomur ničesar dodatno plačal,pa še pazi,pr isti zavarovalnci je bil spet zavarovan pol avto :)
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So nov 20, 2004 6:14 pm

JOYride je napisal/-a:Menjava zavarovalnice dons nc vec ne pomaga. Ne tok dolg nazaj se je to se dal, dons so pa zavarovalnice povezane.
Sm js isto probu zdele ko sm meu registracijo. Odjava iz prometa, nova prijava, druga zavarovalnica. Na staro zavarovalnico tko posljejo potrdilo da je avto bil odjavlen in nimas nobenih dolgov vec do njih. Problem pa je z novo zavarovalnico ker takoj ugotovijo da si meu nesreco. Men so v roku 1 mesca poslal posto, da je prslo do napake pri sklepanju police in naj se oglasim pri njih in doplacam razliko.

Tebe je agent napizdo, tak kot to delajo...
če dobiš kako položnico od zavarovalnicem ki ti ni jasna, takoj pokliči na Izpostavo v tvojem mestu, da ti povejo.
Pri nas sta 2 taki babi blesavi (mam neke osebne zamere še), ki sta tak delali.
V galvnem, napizdit se da na dosti načinov, nekateri sploh ne skapirajo in moraš biti previden glede vsega, popustov, davka bla bla....
Ti pa poglej, kdo ti je poslal pošto. Lahko agent spravi neko jebeno položnico skupaj, s pečatom, naslovom zavarovalnice, priporočeno IN S SVOJIM RAČUNOM, ker tega tak noben ne kontrolira,
Danes imajo na srečo vse police oštevilčene, preverjene, ampak še vedno se da.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So nov 20, 2004 6:17 pm

aja pa še nekaj
kdo te bo terjal, madona, ti si plačal zavarovalnino za eno leto in imaš 4 kupone za ponucat, kaj zdaj, če enega porabiš, to oni krijejo TO JE SMISEL ZAVAROVANJA.
Odjavi, idi na drugo zavarovalnico in jasno začneš znova v 14. pr. razredu.
PORKADUŠ!
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So nov 20, 2004 7:04 pm

s strinjam z napisanim od ene parih. na drugo zavarovalnico pa je zadeva rešena.

druga zavarovalnica nima pravice (pravno gledano) da ugotovi ali si imel ti nesrečo. za njih si ti enak kot da si prvič zavaroval avto. oni ne morejo povprašati ostalih zavarovalnic kaj je bilo z tvojo pogodbo sklenjno z njimi ker ti tako kršijo osebne pravice.ti imaš lahko če hočeš 2 avta. enega pri triglavu, enega pa kje drugje. kva boš za oba plačeval 15% več če si se z enim počil?

matr ko da bi šel iz mobitela na simobil pa bi ti simobil dal extra naročnino ker si bil prej pri mobitelu :? :? :? :?
SlikaSlika

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Po nov 22, 2004 12:35 pm

vprašu sm kolegovga fotra,zavarovalniskega agenta,je reku da mi še odjavlat ni treba,ker če ne zavaruješ,to pomen da avta ni več v prometu(vsej za staro zavarovalnico).
Pa vseen,kok to pride,odjava,prijava,to rihtam na upravni enoti ne.pa te kej čudn gleda če avto odjaviš,pa prideš 2dneva kasneje nazaj pa ga s5 prjavš pod svoje ime? :lol:
upam da bo uspelo

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Sr nov 24, 2004 3:45 pm

dober, avto je zje pršu čez tehničnga, polico mam novo, kakor sm reku...od kolega foter je zav.agent pa sma uredila.reku je da se njemu čist j.... za staro polico(ne vem al ker se poznama al ker pač ma stranko več?). s tisto polico sem šel(brez odjave) na AvtoCE in dobu nalepko, nč me niso sprašval. to je blo to...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost