Napisal/-a Aleš Snoj Po dec 13, 2004 8:28 pm
Pred kratkim sem imel prometno nesrečo. Nalet od zadaj je povzročil voznik zavarovan pri Sloveniki. Na kraj nesreče je takoj prišla policija, mene pa je prijatelj peljal na urgenco po ovratnico. Po tednu dni sem na zavarovalnici vložil odškodninski zahtevek, ki se seveda nanša le na materialno škodo. Cenilec je ocenil totalko in po nekaj tednih mi je zavarovalnica poslala v podpis izjavo o poravnavi na kateri pa mi je v oči najbolj padel drobni tisk z naslednjim stavkom:
"Po tej poravnavi bo Slovenica izplačala oškodovancu xy SIT v polno poravnavo vse škode, ki je pri tem nastala. Po plačilu gornjega zneska se oškodovanec odpoveduje vsakršnim odškodninskim zahtevkom napram zavarovatelju in drugim pravnim in fizičnim osebam, ki izhajajo iz omenjene nesreče".
Vsekakor imam zavarovalnico preko odvetnika namen tožiti tudi za nematerialno škodo oz. poškodbe, ki sem jih utrpel s strani njenega zavarovanca, vendar vse kaže, da bi se ob podpisu ponujene izjave (in drobnega tiska) za nadaljno odškodnino za poškodbe lahko obrisal pod nosom. Kakšno je vaše mnenje ? Ali mi podpis te izjave o poravnavi res onemogoči uveljavljanje nematerialne škode iz naslova poškodbe ? Hvala vsem za odgovore.