Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Aleš Snoj
Nov uporabnik

Izjava o poranavi škode - drobni tisk

Napisal/-a Aleš Snoj Po dec 13, 2004 8:28 pm

Pred kratkim sem imel prometno nesrečo. Nalet od zadaj je povzročil voznik zavarovan pri Sloveniki. Na kraj nesreče je takoj prišla policija, mene pa je prijatelj peljal na urgenco po ovratnico. Po tednu dni sem na zavarovalnici vložil odškodninski zahtevek, ki se seveda nanša le na materialno škodo. Cenilec je ocenil totalko in po nekaj tednih mi je zavarovalnica poslala v podpis izjavo o poravnavi na kateri pa mi je v oči najbolj padel drobni tisk z naslednjim stavkom:
"Po tej poravnavi bo Slovenica izplačala oškodovancu xy SIT v polno poravnavo vse škode, ki je pri tem nastala. Po plačilu gornjega zneska se oškodovanec odpoveduje vsakršnim odškodninskim zahtevkom napram zavarovatelju in drugim pravnim in fizičnim osebam, ki izhajajo iz omenjene nesreče".
Vsekakor imam zavarovalnico preko odvetnika namen tožiti tudi za nematerialno škodo oz. poškodbe, ki sem jih utrpel s strani njenega zavarovanca, vendar vse kaže, da bi se ob podpisu ponujene izjave (in drobnega tiska) za nadaljno odškodnino za poškodbe lahko obrisal pod nosom. Kakšno je vaše mnenje ? Ali mi podpis te izjave o poravnavi res onemogoči uveljavljanje nematerialne škode iz naslova poškodbe ? Hvala vsem za odgovore.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po dec 13, 2004 10:09 pm

Ne vem, ce si tole dobesedno prepisal, ker se mi zdi, da se s podpisom tiste poravnave odpoves le dodatnim zahtevkom za skode, ki so nastale na avtu, ne pa ostalim skodam, ki sledijo iz prometne nesrece. Res pa Slovenice ne poznam. Sicer pa daj odvetniku.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix To dec 14, 2004 7:08 pm

jaz si to tak razlagam, da po podpisu ti ne mores več tožit njihovega zavarovanca, torej povzročitelja nesreče.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Hanzi
Novinec

Napisal/-a Hanzi Sr dec 15, 2004 12:42 pm

Podpiši, SAMO Z JASNO OPOMBO DA JE TO SAMO POPLAČILO MATERIALNE ŠKODE, telesne poškodbe pa boš zahteval po končanem zdravljenju. Tako se dela tudi pri odvetnikih :roll: (kaj misliš da bom jaz 5 let čakal na $ od motorja)
Sonce naj sveti vsak dan!

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Sr dec 15, 2004 1:02 pm

Ne delaj take panike iz tega, no.. Drobni tisk se da čist drugače razlagat, če ne veš kaj je glavna stvar te poravnave.. Če se je ta poravnava nanašala na materialno škodo oz. poškodbe na avtomobilu, potem je čist logično da se gre v tem primeru za poravnavo o tej škodi.. Telesne poškodbe so itak nekaj drugega in jih boš uveljavljal z drugim, ločenim odškodninskim zahtevkom.. (pa ne boš verjel, tud na tistem po zapisan zelo podoben drobni tisk ;) )

Lahko pa tud hanzijevo metodo uporabiš, je povsem legitmna.. :D

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal To dec 21, 2004 5:20 pm

z tem je misljeno da se ti odpoves usem nadaljnim tozbam, zahtevkom itd.. pač skratka ko ti oni to ponudijo nikar ne sprejmi!!! Napisi pritozbo in zahtevek gre v ponovno obravnavo potem ti ponudijo malo vec nikar pa ne podpisi v prvo aja pa se to odvetniku se nekot ne splaca dajet ker ti prevec pobere tak da ce poznas koga ki se spozna na te zahtevke njega prosi sem imel pred enim mesecem skoraj isti primer tak da vem priblizno aja sem pa na slovenici zavarovan
lp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov