Do tu vse lepo in prav, problem pa je nastal, ko sem hotela avto registrirati, zavarovati nase. Tja sem šla z dokumenti, ki sem jih prej omenila, a so mi dejali, da tega ne morejo storiti, ker avto ni odjavljen s prejšnjega lastnika. Baje, da se bo brez odjave to dalo med različnimi območnimi enotami početi šele nekje avgusta, tip, ki je delal tam, mi je v dokaz prebiral celo neke točke zakona.
V redu, pokličem prejšnjega lastnika, mu pošljem dokumente, da bo avto odjavil, ampak glej ga zlomka, v njegovi območni enoti pa trmarijo, da se avta z lastnika ne odjavlja in da tega ne bodo naredili.
Kaj naj zdaj? Tam nočejo odjaviti, tu ne prijaviti, res mi ni jasno, kaj naj naredim. In pa kdo ima prav in kdo si tale novi zakon narobe razlaga?
Menda, da bi se dalo vse uštimati v njegovi območni enoti, a ne bi rada menjala zavarovalnice pa še močan občutek imam, da oni tam ne delajo prav, takim pa ni za zaupati...Komu naj se pritožim? Na zgubi sva oba, tako jaz, se moram voziti brez prometnega, kot prejšnji lastnik, ki mu teče zavarovanje.
Če ne dobim kmalu pametne ideje, bom kmalu znorela