Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Floki
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Odjava vozila za telebane ...

Napisal/-a Floki Ne jan 09, 2005 1:03 pm

Lep pozdrav!

Vem, da je to ze verjetno stokrat preglodana tema, vendar js mam scenarij, ki se verjetno ni bil obdelan in bi prosil za nasvet. Sploh zdaj ko je bil sprejet nov zakon in ko baje lahko avto prijavljas in odjavljas kjer koli ti srce pozeli. Napisal bom scenarij, pa bi samo prosil, ce mi ga lahko kdo dopolnil oz. popravil.

OK! Imam avto, ki bi ga rad prodal, ampak trenutno se nimam pametnega kupca. Nasel sem pa ze nov avto, ki pa me ne bo cakal. Moj stari avto dam v garazo in mu vzamem tablice.

- Grem v LJ
- Napisema z prodajalcem komisijsko pogodbo in denar izmenja roke
- Overiva pogodbo
- On gre ter odjavi avto in zavarovanje ter da te papirje meni
- Z njim sem torej opravil
- Jaz grem (na tehnicnega, AMZS,???) odjavim moj stari avto (ki stoji doma v drugi obcini) in ji porinem pod nos moje tablice, komisijsko pogodbo in registriram nov avto
- Potem stopim na okno od zavarovalnice, jim porinem pod nos potrdilo, da je moj stari avto odjavljen in papirje od novega avtomobila ter prenesem zavarnovalno polico iz starega avta na novega ter doplacam razliko
- Se z polovico zivcev, ki mi je ostala od cakanja v vrsti odpeljem domov in grem po treh aspirinih spat!

Najlepsa hvala za pomoc!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne jan 09, 2005 1:06 pm

tablce so verjetn mau problem, ker so drugačni grbi
podpis

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne jan 09, 2005 1:19 pm

lublancan je napisal/-a:tablce so verjetn mau problem, ker so drugačni grbi

Nič več. Fotr je zanč kupu avto v Izoli in ga tm registriru, in ga domov, na Gorenjsko, prpelu s Kopersko tablico in golobčkom na grbu. Jst bom tut mojga preregistriru v Piran.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne jan 09, 2005 1:35 pm

Tablce ostanejo od kliota, nalepka se vrne (itak, ko odjavlaš avto).
Zavarovanja ne moreš prenašat. Je treba tega prekint, ko bo naslednji avto registriru, dobiš nazaj keš. Če je to istočasno, lahko ta keš uporabš, da ti odštejejo od novga zavarovanja. Simpl k ješprenj. ;)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Ne jan 09, 2005 1:46 pm

še jst mam en mali problem: kupu sm avto od pravne osebe, avto je še pisan na pravno osebo, račun je pisan na mene (fizična oseba), zdaj pa mene zanima, če avto kupi pravna oseba (kombi), kako je z odbitnim DDV-jem (-20%)?!?! a gre to lahko prek komisijske prodaje tudi???prepis direkt iz firme na firmo, kako je s plačilom kupnine???
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov