Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Balt3e
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

prepis vozila malo drugače

Napisal/-a Balt3e To feb 08, 2005 8:01 pm

hello!

imam vprašanje na katerega upam da boste odgovarjali tisti, kateri o tem kaj veste oz imate izkušnje in ne pisali trapastih izjav.

torej, imam strica, kateri je v domu ostarelih in noče/ne upa/nemore jit tako daleč da bi na občini in vsepovsod uredila papirje za prepis avta. je to mozno kako drugače urediti, s kakšnimi pooblastili in se to, da stričku ni treba iz doma? prvo vprašam tu, mogoče je bilo že kaj debate o tem.

aja pa še to. kaj se bolj splača, darilna pogodba ali navaden prepis. avto je namreč star (lahko tudi ze oldtimer), se pravi je cena avta lahko 10k :). kaj se cenovno glede prepisa najbolj splača?

hvala za pomoč.

LPB

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ To feb 08, 2005 8:29 pm

Notar lahko pride tudi na dom oziroma v dom, bos pa namesto 250 SIT kot je to zdaj tarifa na obcini, moral placati 1.200 SIT (ce je vrednost avta manjsa do 110.000 SIT) + stroske notarjevega prihoda ;) Kako je v tem primeru z darilno pogodbo pa ne vem, ampak se mi zdi da odpade ker lahko darilno pogodbo naredis samo iz starsev na sina, ostali sorodniki so izkljuceni... :?

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr feb 09, 2005 7:52 am

_Jerry_ je napisal/-a:Kako je v tem primeru z darilno pogodbo pa ne vem, ampak se mi zdi da odpade ker lahko darilno pogodbo naredis samo iz starsev na sina, ostali sorodniki so izkljuceni... :?

jah, darilno pogodbo lahko narediš na kogarkoli, ampak samo v prvem kolenu je brez davka... (Jerry, ostani pri tehniki :D :D , pravo pusti drugim :D :D ) Drugače pa ti lahko napiše pooblastilo...

Samo pozanimaj se pri notarju, nisem čisto siguren, da ne rabi bit pooblastilo tudi overjeno pri notarju...

LP mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Sr feb 09, 2005 9:28 am

Pozdravjeni!

Poznam tvoj problem, ker sem moral nekaj takega naredit tudi sam, ko sem jaz prodal avto, v istem šusu pa sem kupil avto od mojega brata. Pojdi do kakšnega trgovca z rabljenimi vozili, pa naj on sestavi pogodbo kot da je bil posrednik pri prodaji avtomobila. Njega ne stane nič, tebe pa praktično tudi ne. Jaz sem enemu trgovcu za izdelavo pogodbe plačal 2 jurja in to je bilo to. Potem moraš še to pogodbo nesti k notarju overovit, kar te stane nekje 4 jurje. To je pa potem vse kar se tiče prepisa. Nobenih ostalih davkov in ostalega sranja. Seveda je pa cena teh trgovcev zelo različna. Sem najprej klical enega, ki je bil zelo blizu mojega doma, pa je hotel osem jurjev. Seveda nisem šel k njemu. Malo se pozanimaj pa boš kar poceni skozi prišel.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
gregy
Nov uporabnik

Kraj: okolica ljubljane

Napisal/-a gregy Sr feb 09, 2005 9:32 am

najbolš da nardita komisijsko pogodbo, ti jo podpišeš, potem greš na upravno enoto in če maš srečo nafehtaš tm eno teto da gre s tabo v dom upokojencev in dedek se podpiše( če se lahko) una teta poštampla, in to je to.
tko sm jest naredu k babi ne more hodt pa sva šla s fotrom po uno teto na upravno enoto pa sva zrihtala.
lp, gregy
Mitsubishi Colt 1.3 Turbo

Uporabniški avatar
gregy
Nov uporabnik

Kraj: okolica ljubljane

Napisal/-a gregy Sr feb 09, 2005 9:34 am

ja komisijsko pogodbo morš nardit pr trgovcu z vozili. računa od 1-2k, za overovitev pa plačaš 255 tolarjev in tko boš najcenej skoz pršou.
Mitsubishi Colt 1.3 Turbo

Uporabniški avatar
Balt3e
Nov uporabnik

Napisal/-a Balt3e Sr feb 09, 2005 4:44 pm

torej v vsakem primeru je treba u dom enga strica/teto prpelat :D. no bomo probal neki postimat.
neoverjeno pooblastilo pa kot vem ne velja nič :(, za to pa spet potrebujes notarja.

LPB

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če feb 10, 2005 7:50 am

Balt3e je napisal/-a:torej v vsakem primeru je treba u dom enga strica/teto prpelat :D. no bomo probal neki postimat.
neoverjeno pooblastilo pa kot vem ne velja nič :(, za to pa spet potrebujes notarja.

LPB

Jah, veš kaj predlagam, namesto da teoretiziramo v prazno... Pokliči na UE ali pač kjer so prepisi pa vprašaj, mogoče ti naredijo tako, na lepe oči... Zgubit nimaš kaj...

LP mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Balt3e
Nov uporabnik

Napisal/-a Balt3e Pe feb 11, 2005 4:39 pm

mrcina, bom to naredu, sm mislu da je imal slučajno kdo identično stvar in da bi povedal kako in kaj je rešil. no saj ubistvu so povedali :D

hvala vsem

LPB
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov