Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

McBobo
Novinec

Prepis mojega avta na ženo

Napisal/-a McBobo Po feb 21, 2005 7:25 pm

Na ženo bi rad prepisal svoj stari avto, ker novi že čaka v avtohiši. Vsak po svoje razlaga, kako naj ga prepišem. Na zavarovalnico Triglav sem poslal email in dobil odgovor, da naj to uredim pri odvetniku. Danes bil fizično na zavarovalnici in gospa rekla, naj grem k notarju in tam uredim prepis, da imajo vse potrebne pogodbe tam. Kličem notarja v Radovljico in se je obnašal tako vzvišeno in arogantno, da če bi se pogovarjala še pol munute, bi mu jeb...mat... Ni hotel povedati nobenih stroškov ampak vztrajal, da naj pripeljem vozilo na cenitev k njim in da bodo na podlagi tega spisali pogodbo. Pa jest ne vem, a folk še vedno kupuje mačka v žaklu-se pravi da gredo narest neke prepise, ne da bi vsaj okvirno ceno vedeli. Očitno že, vsaj notar se je tako obnašal in ni hotel razkriti niti enega stroška, ker očitno je tako navajen. V glavnem, v avtohiši mi ponujajo za 10k sit prepis, s tem da bo to zgledalo kot da sem jaz prodajalec in prodajam vozilo ženi in kao ona mi da denar-denar mora zakrožiti fizično. Se temu mogoče reče komisijska pogodba? Bi se dalo komu malo napisat, kako bi bilo najbolje narediti? Recimo v smislu prepis za telebane :lol: . Se pravi v smislu-Greš v avtohišo in...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po feb 21, 2005 7:29 pm

zakaj bi ti to delu?
sej maš lahk 2 auta nase napisanga
al to kšna fora z davkarijo?

avto ji prodaš za XXXX sit
auto ubistvu prodaš avtohiši in potem avtohiša njej, s tem s eizogneš plačilu davka
pol ji pustiš nalepko in tablce
ona na novo registrira auto, ti pa s kopijo nove prometne dvigneš razliko zavarovanja
podpis

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po feb 21, 2005 7:38 pm

Ce ti avtohisa to naredi za 10k, je to sigurno najugodnejsa varianta. Ti uradno zeni prodas svoj avto za neko ceno. Od cene vozila je odvisna provizija posrednika - oz. firme, k se ukvarja s preprodajo avtomobilov. Ti ubistvu prodas avto firmi, firma pa tvoji zeni - to je komisijska prodaja.

V praksi je to tako, da ti podpises in das k notarju overit pogodbo, da si avto prodal firmi, firma pa ga potem proda naprej tvoji zeni. Kaksna je vrednost avta firmo zanima le v tolikor, kolikor ti zaracuna provizije - zato je dobro napisat nizjo ceno. To je od papirjev vse. Ni nujno, da firma sploh vidi avto, niti ni nujno da gre denar prek firme. Ko sem kupoval avto, sem denar nakazal direktno lastniku, uradno pa sem ga kupil od firme.

Kako mata pa potem z zeno postimano, kdo placa, je pa vajina stvar, al pa ce ji ga senkas :P

Zdej sm tole mal zakompliciru pa upam, da ti bo uspelo razbrat. Napisal sem po spominu mojih dveh nakupov avtomobila in upam, da nisem cesa pozabil.
Slika

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Po feb 21, 2005 7:48 pm

Saj verjetno bi bilo to še najceneje, da bi obdržal stari avto in lastništno ter prav tako novi avto. Kaj pa glede bonifikacije? Ker je novi avto v močnejšem razredu, bi prišparal pri registraciji novega vozila, če bi obdržal boniteto od registracije starega vozila in ga uveljavil za novega, na stari avto pa spet nova bonifikacija-se pravi nič olajšav. Ženi bo to prvi avto in prva prometna. A lahko recimo prodam avto za 10ksit ali mora biti cifra večja? Razlika zavarovanja bo pa samo nekaj dni ker mi itak poteče registracija na starem avtu.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po feb 21, 2005 7:54 pm

ne morš za 10 000, ker te bo obiskala davkarija
prodaš ji ga za približno realno ceno
denarja ni treba kazat, torej lahko za 2000 000 vreden auto napišeš recimo 1.700.000
mislm, da ti bojo pri zavarovalnici brez problemou prenesl bonitete
itq bojo bli veseli, ker boš še en auto pr njih zavarovau
podpis

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Po feb 21, 2005 8:00 pm

Avto je Škoda Felicija in jaz osebno nebi dal več kot 200k sit, ker gnije vsepovsod, voda teče po kolenih.... :evil: A se po novem zdaj na občini overi za 250 sit? Koliko pa kaj notarji računajo recimo v mojem primeru-200-300k sit vreden avto.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po feb 21, 2005 8:06 pm

zakaj bi pa pisal 200k? lahko ji ga za jurja prodaš ;) ne vem no.
Slika

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Po feb 21, 2005 9:52 pm

M3 je napisal/-a:zakaj bi pa pisal 200k? lahko ji ga za jurja prodaš ;) ne vem no.

Kot je že prej nekdo rekel, zaradi davkarije. Čeprav ne vem, kaj bi se lahko bal, saj avto ni ukraden ali kaj podobnega.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po feb 21, 2005 10:12 pm

avto vredn 200.000 komot prodaš za 100.000- 120.000
avtohiša ti za prepis zaračuna 2%- če se ne motm
za tistga jurja te pa res nau konc
drugo pa je pr avtu za 3 mio, kjer so cifr mal večje
ker pa si kupu nov avto, se probi zment da ti nardijo zastonj prepis, oz za minimalno vsoto, ker oni s tem nimajo čist nobenih stroškov
lp

Uporabniški avatar
sašo&FIAT
Novinec

Napisal/-a sašo&FIAT Po feb 21, 2005 10:19 pm

McBobo je napisal/-a:Avto je Škoda Felicija in jaz osebno nebi dal več kot 200k sit, ker gnije vsepovsod, voda teče po kolenih.... :evil: A se po novem zdaj na občini overi za 250 sit? Koliko pa kaj notarji računajo recimo v mojem primeru-200-300k sit vreden avto.

K NOTARJU NE RABIŠ VEČ HODIT !!!!!!!!!TI Z ŽENO NARED DARILNO POGODBO PEJTA NA OBČINO IN VSE BO UREJENO ŠE AVTA TEBI NE BO TREBA ODJAVIT AMPAK GA ŽENA SAM PRIJAVI TABLICE JI PA ITAK OSTANEJO!!!!!!PLAČALA PA BOTA MISLEM DE OKROG 2000 3000 SIT .EDI KAR BOŠ MOGU ŠE NA ZAVAROVALNICO IN BO MOGLA ŽENA PLAČAT ZAVAROVANJE DO IZTEKA TI BOŠ PA S KOPIJO NJENE NOVE POLICE ITAK DOBU ČEZ CA TEDEN DNI TIST DENAR NAZAJ.
PA FAJN ZRIHTI IN SPOROČ KAKO JE ŠLO .

TO TI JE PO MOJEM NAJBOLJŠA VARIJANTA PA ŠE DAVKAM SE IZOGNEŠ!
PA NAJ ŠE DRUGA POVEJO ČE JE TO TO!
L.P.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po feb 21, 2005 10:57 pm

do notarja in prepis, stroški okoli 7000 sit...osnutek darilne pogodbe ti lahko pošljem po pm-u, da ne boš posebej pri odvetniku prosil zanjo...

To je najugodnejša varianta...če rabš pošl pm!
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov