Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

life4rave
Novinec

Se lahko se vozis se 1 mesec po poteku registracije???

Napisal/-a life4rave Sr mar 19, 2003 3:07 pm

Mene zanima, ce se lahko vozis z avtom se 1 mesec po poteku registracije, od vsakega drugac slisim, eni pravijo da 1 mesec, drugi da 14 dni, nekateri da se ne smes?!! kako je sedaj s tem?! Ker od vecine folka slism, da imas se 1 mesec casa, da si uredis registracijo, potem pa moras avto odjaviti, in ce ga hoces registrirat se enkrat prijaviti?!

Vesi
Novinec

Napisal/-a Vesi Sr mar 19, 2003 3:48 pm

Takoj, ko registracija poteče, se ne smeš več voziti. Če te dobijo ta plavi boš imel celo štalo.
Lp, Vesi

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Sr mar 19, 2003 5:51 pm

Vesi je napisal/-a:Takoj, ko registracija poteče, se ne smeš več voziti. Če te dobijo ta plavi boš imel celo štalo.
Lp, Vesi

plavi pravijo 14 dni, potem kazen. in v tem casu nimas zavarovaga vozila, tko da ce kaksno nesreco povzrocis, krijes sam.

lp qwerty

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Sr mar 19, 2003 7:29 pm

Qwerty je napisal/-a:
Vesi je napisal/-a:Takoj, ko registracija poteče, se ne smeš več voziti. Če te dobijo ta plavi boš imel celo štalo.
Lp, Vesi

plavi pravijo 14 dni, potem kazen. in v tem casu nimas zavarovaga vozila, tko da ce kaksno nesreco povzrocis, krijes sam.

lp qwerty

če boš "ta plavmu" reku da je k****n, boš kasiral tud prvi dan po preteku.... 100%. ker zakon je jasen, vse ostalo je dobra volja tistega ki kontrolira. Po preteku 1 meseca dobiš iz UE pošto s pozivom, da vrneš registske tablice

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Sr mar 19, 2003 9:51 pm

dolenc je napisal/-a:
Qwerty je napisal/-a:
Lp, Vesi

lp qwerty

če boš "ta plavmu" reku da je k****n, boš kasiral tud prvi dan po preteku.... 100%. ker zakon je jasen, vse ostalo je dobra volja tistega ki kontrolira. Po preteku 1 meseca dobiš iz UE pošto s pozivom, da vrneš registske tablice

če boš taplavmu reku da je k****n, lahko kasiras ze tudi 364 dni (oz 365, kadar je prestopno leto) pred potekom. verjemi, govorim iz svojih izkusenj, pa sem skusala bit zlo diplomatska pri izjavi "k****n si".
Zadnjič spremenil Qwerty, dne Sr mar 19, 2003 10:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Sr mar 19, 2003 9:55 pm

samo tko mogoce je tezko vrjet...
avto ( ce ga neodjavis iz prometa) alhko vozis se en mesec !
ZAVAROVANJE velja se eno leto potem ! oz. jamstvo kar je zelo podobno...
tkole je blo
men je avto pol leta po potreku registracije stal doma... k so mi kapsi tablce vzeli ampak deponiral jih nisem ( enako kot ce jih bi mel)
in ko sm ga nanovo zavaroval..sem placal 20k sit se za jamstvo ( ce bi v tej polovici leta kaj naredil bi zavarovalnica krila skodo )
no to je men zavarovalni agent TRIGLAVA povedal.. da nebo pluvanja ipd
V8 POWER

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Pe mar 21, 2003 12:12 am

Zavarovanje velja še en mesec po poteku reg,-respirov rok.

Policaji te kaznujejo 14 dni po poteku reg., ker se smatra, da imaš dva tedna dovolj za podaljšanje reg.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Pe mar 21, 2003 12:16 am

1 mesec... to je po zakonu..ce so te polcaji jebal je drugo..pac jest se nebi vec pustil ! rok je 1 mesec uradno in ne 14 dni
V8 POWER

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne mar 23, 2003 9:17 pm

Ne širite neresnic. Edina stvar, ki velja še en mesec po preteku je KASKO zavarovanje s predpogojem, da se zavaruješ tudi az naslednje leto. Torej - če ti je kasko poteku, pa si zletel s ceste, lahko prijaviš škodo in ob pogoju, da se zavaruješ tudi za naslednje leto ti zavarovalnica prizna terjatev iz naslova KASKO police. Za obvezno pa velja, da avto z dnem poteka registracije NI VEČ registriran in temu sledi sankcija. Ostalo je odvisno le od Policista, če ti pogleda skozi prste. Če pa povzročiš nesrečo z vozilom, ki je le en dan čez rok preteka, pa si kar omisli zelo dobro plačo, da boš vse plačal. V takem primeru sicer zavarovalnica krije škodo, ki si jo povzročil (imajo poseben fond za take primere), vendar potem vloži tožbo proti povzročitelju.
Enomesečni rok, o katerem po moje govorite pa pomeni samo, da lahko do 30 dni pred pretekom zavarovanja le to podaljšate in nič drugega.

Vesi
Novinec

Napisal/-a Vesi Po mar 24, 2003 6:51 pm

Točno tako in nič drugače.

umetnic
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a umetnic To avg 12, 2003 11:58 pm

;))

Ni res!!

1.
Dejstvo je, da po poteku registracije obstaja pojem, ki ga je omenil zoranwagen, in sicer "respirov rok" (vir: Zav. Triglav), ki pomeni, da ti bo zavarovalnica v primeru, da bos zavarovanje podaljsal pri njih (samoumevno), krila vso skodo ki si jo povzrocil se 1 mesec po poteku!!

2. Ce v 1 mesecu ne opravimo tehnicnega, je potrebno vozilo odjaviti in vrniti tablice. V nasprotnem primeru sledi placilc v visini 25 tisocakov s strani policista...in nic prej! (Vir ZVCP)

dolenc
Novinec

....

Napisal/-a dolenc Sr avg 13, 2003 8:55 am

TechnoBoY je napisal/-a:1 mesec... to je po zakonu..ce so te polcaji jebal je drugo..pac jest se nebi vec pustil ! rok je 1 mesec uradno in ne 14 dni

ne zavajaj ljudi.

registracija je veljavna do 24.00 ure tistega dne ki je označen na nalepki. naslednji dan ob 00.01 uri je v prekršku (174/5 zv. 174/1-3 ZVCP: "ima veljavno nalepko za tehnični pregled". kazen: 25.000 SIT

14 dne je "tihi dogovor" med policisti, ki pa ni nujno da se ga upošteva, sploh, če je tako vozilo udeleženo v prometni nesreči, potem je to do datuma veljave in nič več.

če vozila po preteku 1 meseca od dneva ko je vozilo bilo neregistrirano ne registriraš si ga dolžan odjavit iz prometa in vrnit registrske tablice (182. člen ZVCP) Če tega ne storiš je kazeb 25.000 SIT in odvzem registrskih tablic

če dobiš poziv UE da vrneš reg. tablice in tega ne storiš v roku je kazen 100.000 SIT.

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Re: ....

Napisal/-a Alex Sr avg 13, 2003 10:17 am

dolenc je napisal/-a:
TechnoBoY je napisal/-a:1 mesec... to je po zakonu..ce so te polcaji jebal je drugo..pac jest se nebi vec pustil ! rok je 1 mesec uradno in ne 14 dni

Registracija je veljavna do 24.00 ure tistega dne ki je označen na nalepki. naslednji dan ob 00.01 uri je v prekršku (174/5 zv. 174/1-3 ZVCP: "ima veljavno nalepko za tehnični pregled". kazen: 25.000 SIT

14 dne je "tihi dogovor" med policisti, ki pa ni nujno da se ga upošteva, sploh, če je tako vozilo udeleženo v prometni nesreči, potem je to do datuma veljave in nič več.

če vozila po preteku 1 meseca od dneva ko je vozilo bilo neregistrirano ne registriraš si ga dolžan odjavit iz prometa in vrnit registrske tablice (182. člen ZVCP) Če tega ne storiš je kazeb 25.000 SIT in odvzem registrskih tablic

če dobiš poziv UE da vrneš reg. tablice in tega ne storiš v roku je kazen 100.000 SIT.

To je popolnoma res - sem mel isti problem še pr svojmu jugecu.

Po enem mesecu dobiš pošto da morš al avto odjavt al pa NA NOVO REGISTRIRAT!! sam pol so seveda stroški tok višji, tko da se to nikakor ne splača.
Glede tihega dogovora je pa tko da če bi policaj hotel bi ti lahko že par dni po preteku zaračunal, samo se ponavadi res držijo določenega odstopanja. Ni pa rečeno da je to 14dni, kakorkoli - tihi dogovor.. bo maky vedel..
JE PA RES DA SE TI NE SPLAČA RESKIRAT IN ZAVLAČEVAT DO ENEGA MESECA (VEČ SPLOH IN NIKAKR NE) KER PRIDOBIL NE BOŠ NIČ ZGUBIL PA LAHKO VELIKO :!:
lp.
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
LowRider
Nov uporabnik

Kraj: Videm ob Ščavnici

Napisal/-a LowRider Ne avg 17, 2003 4:00 pm

Nemreš sxati proti vetru!! Ko registracija poteče, pač poteče! Za reg. moraš poskrbeti en mesec prej. Tega ni nikjer na svetu, da bi se še lahko "uradno" po poteku reg. voza.
Mercedes

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Ne sep 21, 2003 2:58 pm

Vidim, da je toliko mnenj, da ne veš komu bi verjel. Jaz sem slišal tako, pa naj verjame kdor hoče.

Ko ti poteče registracija moraš narediti tehnični. Če ga ne narediš zavarovalnica še 1 mesec krije škodo. Lahko te pa kaznujejo policisti. Če pa imaš tehnični ni nobenega problema, in lahko voziš legalno še en mesec. Ko boš podaljšal polico se ne bo štelo +1 mesec, ampak od datuma, od katerega je registracija potekla. En mesec po koncu registracije ne dobiš nič po pošti. Jaz vsako leto za par mesecev "podaljšam registracijo" in nikoli nisem dobil nobenih obvestil.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Re: Se lahko se vozis se 1 mesec po poteku registracije???

Napisal/-a menjekul Ne sep 21, 2003 3:08 pm

life4rave je napisal/-a:Mene zanima, ce se lahko vozis z avtom se 1 mesec po poteku registracije, od vsakega drugac slisim, eni pravijo da 1 mesec, drugi da 14 dni, nekateri da se ne smes?!! kako je sedaj s tem?! Ker od vecine folka slism, da imas se 1 mesec casa, da si uredis registracijo, potem pa moras avto odjaviti, in ce ga hoces registrirat se enkrat prijaviti?!

naj bi bilo en mesec ampak,ko te zakon ustavi boš plačal pa četudi je to takoj naslednji dan po preteku.se ne splača reskirati.

baron
Novinec

Napisal/-a baron Če sep 25, 2003 7:48 pm

to glede policajev, da te še 14 dni ne kaznujejo po poteku veljavnosti NI RES. Nobenega tiheha dogovora ni med policaji, je samo to, da ti policist pogleda čez prste, ko se ti začneš zgovarjati z različnimi izgovori. Policist te lahko drapne takoh naslednji dan ko ti poteče veljavnost, ker kršiš Zakon o varnsti cestnega prometa. S tem ko kršiš ZVCP pa vozila v takem primeru tudi ne smeš vozit. :(

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe okt 03, 2003 12:12 am

Se prav da u mojem primeru ko prodajam zeleno petko pa mi registracija poteče u soboto, Lahko nardim sam tehničnega pa se vozim še en mesec po preteku zavarovanja? tok pač da ga prodam ker se mi ne splača plačevat zavarovanja.
? je možn to?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne okt 05, 2003 11:13 pm

Oki no tkole je.Ko ti poteče tehnični se ne smeš z vozilom več prikazat na cesti. U nasprotnem primeru sledi dobra volja policaja :wink: Drgač pa lahk nardiš tehničnega in ti zavarovanje velja še 15 dni prek preteka zavarovanja prejšnega leta po preteku 15-tih dneh ne smeš več na cesto po enem mescu morš pa vrnit table
btw zvedu iz prve roke oz. sam sem tko nardil :wink:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Ne nov 14, 2004 11:30 pm

hmm eno vprašanje ;)

v petek mi je potekla registracija tak da sm v soboto šov na tehniči in šel skos pol pa ko sm hoto jet na zavarovalnico lej ga zaprto.....

tak da jutr grem registrirat avto še in me zanima če te lahko policaji kej težijo če bi mel sreče da me vstavijo al kako je s tem ??

aja pa kulk obrokov se da dat na triglavu?

jst bi najrajš lepo vido da 12mescov ker me pride registracija tam 100k lepo 10k na mesec in tak vedno kot pa naenkrat kar sigurno nism zmožn z mojo plačo 130k
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost