Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Ni potrebno odjaviti vozila PO NOVEM!!!!

Napisal/-a Blacky Sr maj 04, 2005 7:17 pm

Ali je to res, da po novem ni treba odjaviti vozila, ki ga prodaš znanemu kupcu? Danes mi je pooblaščena oseba v podjetju kjer opravljajo prepise, registracije ipd rekla, da samo overjeno komisijsko pogodbo + prometno pošljem kupcu, ki zavaruje avto brez da ga jaz odjavim. Je to res? Bo on sigurno lastnik?

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Sr maj 04, 2005 7:19 pm

Poslat mors odjavljeno prometno, da ga on sploh lahko prijavi.....

LP

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr maj 04, 2005 7:21 pm

Pred 14 dnevi si ga še moral odjavit. Ne verjamem da bi blo to res, saj kupec nima nobenga veljavnega papirja brez odjavljene prometne.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Sr maj 04, 2005 7:34 pm

Mah sej ne vem več, reku mi je pa da bom prišparala 2.500 sit. Pomoje, da to drži.

Uporabniški avatar
frutko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a frutko Sr maj 04, 2005 7:35 pm

Jst sm pred 14 dnevi delal prepis... zadeva je taka:
posrednik mi je naredu prodajno pogodbo, ki jo je potrebno overit in do registracije sem se vozil z prodajalčevo prometno, na registracijo pa sem šel z prodajno pogodbo in prometno, pa sem dobil kar novo prometno že, ki je bila napisana name. Mislim, da fizično ni odjave, jo pa una tm na registraciji nardi pomoje, ker ti v bistvu plačaš prijavo rabljenega avtomobila (če se ne motim jasno).

Ne vem pa kako je s tem, če sta stranki vsaka iz drugega kraja...
Wrummmmmmmm!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr maj 04, 2005 7:35 pm

kakor vem je to res!!

ko sem kupu motor ga model ni odjavu, in so tablice ostale meni!!Tablice se že prenašajo z vozilom!!
No ker men njegova registrska ni bla všeč in sem imel že eno svojo deponirano, sem JAZ odjavil motor in nato prijavil na svoje ime in tablico!Čeprav nevem kako da so mi dali še stare tablice, ker kolega je tudi hotel svoje (deponirane) tablice, pa jih ni mogel dobiti (ker je kupu nov motor??)

Tko da je glede tega trenutno velik zmešnjave in niti na tehničnih (zavarovanje) ne vejo točna kako bi naredili in ni povsod enako!!!

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Sr maj 04, 2005 7:41 pm

maaa, dobr da mi je glih dons tip ki sem mu skuter prodal, tablico poslal po pošti... pol se je pa še na občini sistem razsul! :(
a pol je to že ''novi'' sistem... tablice ostanejo na vozilu, pa to...

Uporabniški avatar
frutko
Novinec

Napisal/-a frutko Sr maj 04, 2005 7:50 pm

ostanejo, če si iz istega kraja... jasno da ne boš vozil avto z registracijo iz drugega kraja! Takrat se odjavi avto pa se ga ponovno prijavi z novimi tablicami!
Wrummmmmmmm!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Sr maj 04, 2005 8:16 pm

frutko je napisal/-a:ostanejo, če si iz istega kraja... jasno da ne boš vozil avto z registracijo iz drugega kraja! Takrat se odjavi avto pa se ga ponovno prijavi z novimi tablicami!

nop!!
jaz sem iz LJ motor sem kupil v KK pa bi lahko obdržal tablice brez problema, samo men ni blo všeč, pa še deponirane sem imel svoje, zato sem zamenjal!

Uporabniški avatar
frutko
Novinec

Napisal/-a frutko Sr maj 04, 2005 8:24 pm

Gricko je napisal/-a:
frutko je napisal/-a:ostanejo, če si iz istega kraja... jasno da ne boš vozil avto z registracijo iz drugega kraja! Takrat se odjavi avto pa se ga ponovno prijavi z novimi tablicami!

nop!!
jaz sem iz LJ motor sem kupil v KK pa bi lahko obdržal tablice brez problema, samo men ni blo všeč, pa še deponirane sem imel svoje, zato sem zamenjal!

jasno, da jih lahko obdržiš, ker tablice po novem ostanejo na vozilu, sam valda da nauš pol do takrat k boš mel motor vozil KK, če si pa iz LJ... ponos pa to :D
Wrummmmmmmm!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Sr maj 04, 2005 8:43 pm

frutko je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:

nop!!

jasno, da jih lahko obdržiš, ker tablice po novem ostanejo na vozilu, sam valda da nauš pol do takrat k boš mel motor vozil KK, če si pa iz LJ... ponos pa to :D

jebeš ponos, če lahko prišparaš 5000 Sit v eni minuti!!
Ok za motor je blo 3000, ker pa sem mel svoje že deponirane je blo pa zastojn, drgač bi se pa vozu z KK tablicami!!
Itak se te tablice, ki jih zdaj kupiš samo prehodne in pridejo kao neke nove čez cca pol leta!!

Uporabniški avatar
frutko
Novinec

Napisal/-a frutko Sr maj 04, 2005 10:36 pm

res je, kmalu se obetajo nove tablice, tko da če imate v kratkem registracijo si ne kupujte euro tablic, ker niso taprave in dokončne!!!
Wrummmmmmmm!

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Če maj 05, 2005 11:31 am

Lenivec, ali je to zapisano v kakšnem pravilniku oz. zakonu? Nekaj sem iskala ampak ne najdem, meni pa ta tip ne verjeme, da lahko brez odjave vozila on zavaruje in registrira avto! Prosim pomagaj, da si sprintam ta člen!
Zadnjič spremenil Blacky, dne Če maj 05, 2005 12:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo Če maj 05, 2005 12:02 pm

Se oproscam ker smetim, samo mo zanima kako je pa ce kupis vozilo, katero je se registrirano, ti pa ga mislis potem uporabiti za dele. Kako pa potem.

damyangg
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska dolina

Napisal/-a damyangg Če maj 05, 2005 12:46 pm

V tem primeru pa ga moraš odjaviti iz prometa

LP

damyangg
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska dolina

Napisal/-a damyangg Če maj 05, 2005 12:52 pm

Blacy: Naj tip pokliče na tehnične preglede, pa mu bodo tam objasnili, da je možno brez odjave. Sam sem prodal avto pred 14-dnevi in ga nisem odjavil, s tem sem prihranil nekaj prešernov :). Edini problem je v tem, da se novi lastnik do sklenitve zavarovanja vozi na tvoje zavarovanje in če pride do škode gre ta škoda s tvojega zavarovanja.
LP

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Če maj 05, 2005 7:14 pm

Sej ravno v tem je problem, ker njemu tm en na tehničnih modruje, da more met odjavo povrh vsega mu je pa še reku, da rabi homologacijo (letnik 96, pa še v slo kupljen). Skratka vse mu je narobe povedu in zdej ga bom težko prepričala v nasprotno. :roll:

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis Če maj 05, 2005 7:18 pm

frutko je napisal/-a:Jst sm pred 14 dnevi delal prepis... zadeva je taka:
posrednik mi je naredu prodajno pogodbo, ki jo je potrebno overit in do registracije sem se vozil z prodajalčevo prometno, na registracijo pa sem šel z prodajno pogodbo in prometno, pa sem dobil kar novo prometno že, ki je bila napisana name. Mislim, da fizično ni odjave, jo pa una tm na registraciji nardi pomoje, ker ti v bistvu plačaš prijavo rabljenega avtomobila (če se ne motim jasno).

Ne vem pa kako je s tem, če sta stranki vsaka iz drugega kraja...

Isto sem jst naredil, s tem da sva kupec in prodajalec iz drugega kraja. Pred kakim mesecem zazaj oziroma malo manj.
...ima se - može se, nema se - folira se...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost