Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

zjerna
Nov uporabnik

prosim pomoč-prepis

Napisal/-a zjerna Po maj 09, 2005 10:16 pm

Kupujem avto od lastnika, ki je iz Ljubljane, prodajam pa svojega kupcu, ki je iz Velenja, jaz sem pa iz Trbovelj. Nekako smo se dogovorili, da uredimo vse v Ljubljani. Pa me zanima nekaj vprašanj: kje je najboljše delati prepis(bližina Viča), ali lahko vse uredimo v kakšni avtohiši, ali je potrebno overiti na UE(ali lahko v avtohiši overiš pogodbo), kako je z odjavo(jaz imam namreč reg. do okt., avto, ki ga nameravam kupiti je pa reg. do avg.- kaj se mi bolj splača).

lep pozdrav

zjerna
Nov uporabnik

Napisal/-a zjerna Po maj 09, 2005 10:53 pm

Se pravi, da lahko z vsemi papirji opravimo v lj.in ni potrebno iti nič na matično UE. Še to, slišal sem namreč, da v nekaterih avtohišah lahko overijo pogodbe, ali to drži?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 09, 2005 11:41 pm

AH ziher ne ovejajo pogodb. Kere bedarije ej. Dej mal logično premisl.

Uporabi iskanje. Je tok tega napisanga.
Je pa problem ko pametujejo ljudje, ki nimajo pojma,. In tako širijo informacije, ki niso točne, kot ta zgoraj.

Avto moraš pa itak odjavt ob prodaji. Kako naj novi lastnik potemtakem prijavi avto na svoje ime in dobi prometno, če ga imaš še vedno prijavljenega kot svojo last in imaš zanj veljavno prometno ?

Lej ti morš najprej. Spisat pogodbo za svoj avto. Jo na UE overiti - manj kot 200 SIT. S overjeno pogodbo odjaviš avto iz prometa - okoli 800 SIT. Novi lastnik potem s to overjeno pogodbo in tvojo odjavljeno prometno dobi novo prometno na svoje ime in avto zavaruje, tako da lahko ti zavarovanje preneseš na novi avto.
Šele potem ponovi vajo s prodajalcem tvojega novega avta.

Avto se registrira do poteka nalepke. Če boš prenašal zavarovanje boš pač dobil ali doblačal razliko.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

damyangg
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska dolina

Napisal/-a damyangg To maj 10, 2005 6:19 am

Samotar, le kdo širi netočne informacije???? Avtomobila ni potrebno odjaviti iz prometa, lahko ga ni pa obvezno.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To maj 10, 2005 1:27 pm

V mojem primeru je bilo potrebno odjaviti avto, ker sam avto prodal Angležu in bo gor imal začasne teblice. Če ostanejo iste tablice pa ni nujno da se avto odjavi.

Ne širim dezinformacij. 8) Samo premalo podrobno sem razložil.
Jst sm pa prejšnji torek urejal papirje na UE Ribnica in je bil prepis okoli 190 SIT.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov