Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

dunker
Stalni uporabnik

Prepis vozila name

Napisal/-a dunker Pe jul 29, 2005 11:00 pm

Lep pozdrav!

Mojemu avtu bo čez 14 dni potekla registracija in to bo najbrž najugodnejši trenutek, da se avto prepiše z očeta name. Sedaj pa me zanima, kako to storiti - hvala za odgovor že vnaprej tistim, ki imajo s tem izkušnje.

Bi bilo to dobro urejati z darilno pogodbo? Ali pa se gre v avtohišo narest normalen prepis? Ali kako drugače?

Prosim, če mi lahko kdo čim bolj natančno opiše čim boljši način...

Hvala vnaprej,
Anže

Miss X
Nov uporabnik

Napisal/-a Miss X So jul 30, 2005 12:56 pm

Kolikor vem, je davek manjši pri navadni kupoprodajni pogodbi. Ni pa neke bistvene razlike, vseeno se pozanimaj. Torej greš v avtohišo, oz. gresta oba, nardita pogodbo in potem s to pogodbo k notarju po overitev. Baje so stroški notarja 200 SIT. Ostalo se uredi tam kjer registiraš avto. Mogoče je potrebno še prej na upravno enoto, vsekakor pa ti bodo v avtohiši oz. pri notarju vse povedal. Lp

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 So jul 30, 2005 1:13 pm

To sem sam delal pred kakimi 3 tedni. Postopek je sledeč: Oba greta v avtohišo (nujno oba), tam prepišeta avto na kupca (s seboj rabita prometno dovoljenje in obe osebni izkaznici). Pol greta (prodajalec more bit nujno tam, kupcu ni treba bit) na katerokoli upravno enoto, kjer se overovi kupoprodajna pogodba. Cena je mislim da 285 SIT. No pol gre pa lahko prodajalec domov, kupec pa na zavarovalnico uštimat zavarovanje in za konec te čaka še obisk LPP (tja sem šel jaz, lahko greš pa tudi kam drugam), kjer ti nardijo vozniško in je za plačat cca 5.000SIT+cestnina.

Jest nisem imel takih napotkov in sem še letal okol, ker kamorkoli sem prišel so mi rekli da mi nekaj manjka in sem letel domov pa na zavorvalnico, pa na LPP pa spet na zavarovalnico pa nazaj na LPP,.. Ampak na koncu je pa le uspelo in zadeva je fertik.

Če te še kaj zanima kar vprašaj.

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov