Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Prodaja in nakup (komisijska pogodba)

Napisal/-a Jurchi Sr okt 12, 2005 1:33 pm

Jaz bi prosil, za kakšen koristen nasvet, za situacijo, ki je nastala pri meni.

Oziroma, naj mi kdo napiše kaj sem narobe napisal.

Če jaz prodajam moj rabljen avto sklenem s kupcem komisijsko pogodbo pri posredniku, se pač plača tisto posredniško provizijo (???? SIT) in potem moram jest it to overit k notarju ali ne? al moram tut na UE it?
No v glavnem, sem slišu, da zdej ni treba odjavit vozila in da lahko kupec obdrži tablice, jest pa da rabim kopijo njegove nove police in mojo staro polico in komisijsko pogodbo overjeno, če želim moje novo vozilo registrirat?

Kaj se pa zgodi z mojo prometno in homologacijo in pa še zanima me kako je s tem, če je moj avto še zavarovan oz. registriran do maja? Ali se meni to šteje v dobro pri zavarovanju mojega novega avta al mi to izplačajo v kešu?

Hvala za vsak konstruktiven odgovor.

pirlo
Nov uporabnik

Re: Prodaja in nakup (komisijska pogodba)

Napisal/-a pirlo Če okt 13, 2005 1:14 pm

Jurchi je napisal/-a:Kaj se pa zgodi z mojo prometno in homologacijo in pa še zanima me kako je s tem, če je moj avto še zavarovan oz. registriran do maja? Ali se meni to šteje v dobro pri zavarovanju mojega novega avta al mi to izplačajo v kešu?

Hvala za vsak konstruktiven odgovor.

Zavarovanje lahko preneseš na drugi avto in pač doplačaš določen del ali ti pa nakažejo na TR, kar se mi zdi v bistvu enako, ker po moje najprej zračunajo kok bi blo če bi ti plačal, pa bi ti pač samo za tok manjši znesek na drugi polici udarla...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov