Blinder je napisal/-a:Dober dan.
Moj sedanji avto sem podedoval, ko se nisem imel izpita. Avto je moj. Izpit sem naredil, in ze od zacetka imam 50% bonusa pri zavarovanju(to sem tudi podedoval). Zdejle pa razmisljam, da bi zamenjal avto. Zanima me, ce mi ostane 50% bonus, ali se mi bonus zaracuna na novo(3 leta imam izpit, brez nikakrsne skode).
Zdej placam ~60k letno za zavarovanje.
Zav. avta, k gai kupujem me stane s 50% bon. ~82k sit; s le 15% bonusom pa 126k(!) sit.
lp
seat je napisal/-a:zanimivo da nekateri agenti o tem sploh nočejo slišat ker ma pol on več od tebe če plačaš polno
SkIDiver je napisal/-a:Se vam ne zdi, da ste mal zgrešil point teme? On ne sprašuje, če lahko prenese boniteto na sebe ampak na naslednji avto, ki ga bo kupil. On že ima sedaj 50% bonitete pri sedanjem avtomobilu. Ampak sedaj bo kupil drug avto na katereg aželi iz sedanjega avtomobila prenest bonifikacijo.
SkIDiver je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:Dober dan.
Moj sedanji avto sem podedoval, ko se nisem imel izpita. Avto je moj. Izpit sem naredil, in ze od zacetka imam 50% bonusa pri zavarovanju(to sem tudi podedoval). Zdejle pa razmisljam, da bi zamenjal avto. Zanima me, ce mi ostane 50% bonus, ali se mi bonus zaracuna na novo(3 leta imam izpit, brez nikakrsne skode).
Zdej placam ~60k letno za zavarovanje.
Zav. avta, k gai kupujem me stane s 50% bon. ~82k sit; s le 15% bonusom pa 126k(!) sit.
lp
Prašaj zavarovalniškega agenta. Polico preneseš na svoj novi avto in boniteta ti ostane. To je to. Nobena znanost. Boniteta ti gre adijo, če more zavarovalnica izplačevat kako škodo (se odbija po razredih in ne gre vse na enkrat, d ane bo kaka panika), ki si jo ti povzročil in v primeru, da odjaviš vozilo iz prometa polica pa stoji 1 leto brez vezave na vozilo. V tem primeru pa zadeva propade.
Jz bom po novem letu šel iskat avto. Stari avto odjavim in polico prenesem na novega in ostane ista boniteta.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost