Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Podedovana bonifikacija

Napisal/-a Blinder Po nov 14, 2005 9:43 am

Dober dan.

Moj sedanji avto sem podedoval, ko se nisem imel izpita. Avto je moj. Izpit sem naredil, in ze od zacetka imam 50% bonusa pri zavarovanju(to sem tudi podedoval). Zdejle pa razmisljam, da bi zamenjal avto. Zanima me, ce mi ostane 50% bonus, ali se mi bonus zaracuna na novo(3 leta imam izpit, brez nikakrsne skode).
Zdej placam ~60k letno za zavarovanje.
Zav. avta, k gai kupujem me stane s 50% bon. ~82k sit; s le 15% bonusom pa 126k(!) sit.

lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po nov 14, 2005 9:47 am

¸Ja boniteta ti ostane je pa tale boniteta prenosljiva iz mož/žena in obratno mati,oče/sin,hčera torej v ožjem sorodstvu tko je mam tudi meni podarila 50% bonifikacije ker smo prej meli dva avtomobila zj pa vsak svojega :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Po nov 14, 2005 12:21 pm

Torej ni straha da bi mi odvzeli bonifikacijo zaradi menjave avtomobila?

lp

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Po nov 14, 2005 12:30 pm

če avto ni pisan na tebe ta 50% popust težko da ti ostane, še posebej če boš prvič v življenju registriral avto nase oz. pisal, ker ne morejo dati kar 50%. mislim pa da če imaš dobrega agenta da bi ti mogu dat vsaj 25%, mal se zgovarjej pa rec da si do sedaj imel 50% popusta. pa tko. znajd se.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Po nov 14, 2005 3:51 pm

Avto je moj, pisan name, vse kot je treba.

mistral1
Novinec

Napisal/-a mistral1 Po dec 19, 2005 10:56 am

iščem kakega agenta, kateri bi prenesel bonifikacijo 50% iz mame na hčero. ko sem klical na triglav pravijo da ne gre. samo iz žene na moža in obratno, čeprav mislim da bi se lahko naredilo tudi to.

če kdo ve za kakega ali če je kdo na forumu.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po dec 19, 2005 12:29 pm

Napišeš prošnjo, jo daš agentu.... in ti uredi. Drugače greš enostavno drugam...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

mistral1
Novinec

Napisal/-a mistral1 Po dec 19, 2005 12:50 pm

zato pa iščem kakšnega, da bi to lahko uredil

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Podedovana bonifikacija

Napisal/-a SkIDiver Po dec 26, 2005 2:13 am

Blinder je napisal/-a:Dober dan.

Moj sedanji avto sem podedoval, ko se nisem imel izpita. Avto je moj. Izpit sem naredil, in ze od zacetka imam 50% bonusa pri zavarovanju(to sem tudi podedoval). Zdejle pa razmisljam, da bi zamenjal avto. Zanima me, ce mi ostane 50% bonus, ali se mi bonus zaracuna na novo(3 leta imam izpit, brez nikakrsne skode).
Zav. avta, k gai kupujem me stane s 50% bon. ~82k sit; s le 15% bonusom pa 126k(!) sit.

lp

Prašaj zavarovalniškega agenta. Polico preneseš na svoj novi avto in boniteta ti ostane. To je to. Nobena znanost. Boniteta ti gre adijo, če more zavarovalnica izplačevat kako škodo (se odbija po razredih in ne gre vse na enkrat, d ane bo kaka panika), ki si jo ti povzročil in v primeru, da odjaviš vozilo iz prometa polica pa stoji 1 leto brez vezave na vozilo. V tem primeru pa zadeva propade.

Jz bom po novem letu šel iskat avto. Stari avto odjavim in polico prenesem na novega in ostane ista boniteta.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po dec 26, 2005 2:43 pm

ice je napisal/-a:Napišeš prošnjo, jo daš agentu.... in ti uredi. Drugače greš enostavno drugam...

Točno tako... alpa mal prej zagroziš da če ti je ne dajo, boš šel drugam ;) :lol:

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Po dec 26, 2005 3:20 pm

Men so uredili pri triglavu prenos z oceta na sina...BP
Edin pol je agent omenil,da prenos nazaj ni vec mogoc.Like i care :P

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po dec 26, 2005 3:34 pm

Men so pr Triglavu brez komplikacij uredili prenos bonitete 50% z moje mame na mene res pa je da mam super agenta in tut mam pr njem vse zavarovano od hiše,2avta,življenskega zavarovanja ter dodatnega zavarovanja tko da mi je clo sam predlagal da prenesem bonifikacijo ker mam je prej mela dva avta in na obeh 50% popusta.Če bi polno plačal za Leona bi me pršlo 460k tko pa "sam" 228k to je pa že kr neki razlike
kot že rečeno bonifikacija je prenosljiva z oče,mama/sin in mož/žena torej v ožjem sorodstvu z agentom samo napišeta prošno ki jo pol obravnava zavarovalnica in bonifikacija je prenešena zanimivo da nekateri agenti o tem sploh nočejo slišat ker ma pol on več od tebe če plačaš polno :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Po dec 26, 2005 5:24 pm

Se vam ne zdi, da ste mal zgrešil point teme? On ne sprašuje, če lahko prenese boniteto na sebe ampak na naslednji avto, ki ga bo kupil. On že ima sedaj 50% bonitete pri sedanjem avtomobilu. Ampak sedaj bo kupil drug avto na katereg aželi iz sedanjega avtomobila prenest bonifikacijo.

Gost

Napisal/-a Gost Po dec 26, 2005 5:29 pm

seat je napisal/-a:zanimivo da nekateri agenti o tem sploh nočejo slišat ker ma pol on več od tebe če plačaš polno :D

Točno tko je. Namest, da bi mal pomislu: "Hmmm, kaj pa če mu predlagam to tko, mu svetujem itd itd, kasnej bo pa prek mene zavaroval še kkšn avto, pa hišo, pa življenjsko zavarovanje... in bom dobu velik več, kot če ga zdj nategnem s tem". Kaj čmo, nekateri razmišljajo na zelo kratek rok.

Gost

Napisal/-a Gost Po dec 26, 2005 5:34 pm

SkIDiver je napisal/-a:Se vam ne zdi, da ste mal zgrešil point teme? On ne sprašuje, če lahko prenese boniteto na sebe ampak na naslednji avto, ki ga bo kupil. On že ima sedaj 50% bonitete pri sedanjem avtomobilu. Ampak sedaj bo kupil drug avto na katereg aželi iz sedanjega avtomobila prenest bonifikacijo.

No, sej si mu že ti odgovoril v svojem prejšnjem postu. a ne?

Norden
Novinec

Re: Podedovana bonifikacija

Napisal/-a Norden Po dec 26, 2005 6:45 pm

SkIDiver je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Dober dan.

lp

Prašaj zavarovalniškega agenta. Polico preneseš na svoj novi avto in boniteta ti ostane. To je to. Nobena znanost. Boniteta ti gre adijo, če more zavarovalnica izplačevat kako škodo (se odbija po razredih in ne gre vse na enkrat, d ane bo kaka panika), ki si jo ti povzročil in v primeru, da odjaviš vozilo iz prometa polica pa stoji 1 leto brez vezave na vozilo. V tem primeru pa zadeva propade.

Jz bom po novem letu šel iskat avto. Stari avto odjavim in polico prenesem na novega in ostane ista boniteta.

Mislim, da ti propade bonifikacija, če 3 leta ne registriraš vozila.
Most of the parts that break on the 156 are made in Germany

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po dec 26, 2005 7:51 pm

Kje so tisti časi :oops:

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Sr jan 25, 2006 7:42 pm

Še meni prosim odgovorite:
Zdej vozim avto, ki so ga delim z mamo in je registriran na njo (naš drugi avto). Čez kake 2 ali 3 leta planiramo zamenjavo tega avta za drugega. Ta novi avto bo registriran name, mama pa se bo vozila s očetovim avtom ali tem "mojim" (enako kot zdej, samo, da je zdej ta avto napisan na njo).
A v tem primeru lahko js prenesem bonifikacijo iz starega avta na novega, če se bo pri tem menjal tudi lastnik?
Hvala.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Sr jan 25, 2006 8:30 pm

Ja čahko preneseš bonifikacijo pač razložiš zavarovalnemu agentu da bi zj rad ti imel to bonifikacjo in pač napišeta prošno (upam,da maš dobrega agenta :D) ker bonifikacija kot sem napisu se lahko prenaša v krogu družine sam še zmeraj je pogoj da maš vredi agenta ki ti pol to uredi .
Meni se je recimo izšlo in pač na leto "profitiram" okol 220k to pa je kr velik denar če mene vprašaš :D
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost