Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Hendrix
Novinec

Potrdilo o dstranjeni nalepki

Napisal/-a Hendrix Pe dec 16, 2005 12:30 pm

Nikakor ne najdem na forumu odgovora....

Zanima me kaj moram predložit na UE, da dobim Potrdilo o odstranjeni nalepki. Avto sm prodal, cifre novega lastnika nimam, nalepke sploh ni na avtu, sej po novem je ne potrebuje, sploh ne štekam. :?

Na zavarovalnici mi pa težjio, če hočm denar, rabm kao to obvezno.

Copy/Paste enega od postov med iskanjem....
Za preostanek zavarovalnine, rabiš odjavljeno prometno.
Za preostanek cestnine rabiš potrdilo o odstranjeni nalepki.

Kolk bi dobil približno nazaj, sam za potrdilo o odstranjeni nalepki? Približno...sploh se mi ne sanja. :oops:

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Pe dec 16, 2005 12:49 pm

Jaz sem dobil za 1 mesec nazaj celih 3.800 sitnih, pa sem bil v najvišjem razredu pri plačilo cestnine. Pomoje se obogatel glih ne boš :lol:
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Pe dec 16, 2005 1:01 pm

Zakaj mi potem un na zavarovalnici teži, da ne morem dobit zavarovalnine nazaj, samo zarad tega potrdila?

Potrdilo o odjavi imam in tud vse ostalo...to kao ni to, sploh ne razumem, kaj hoče imet. :?

a bi blo dobr naj jih pokličem, pa jih mal skurcam?

Seamaster
Nov uporabnik

Napisal/-a Seamaster Pe dec 16, 2005 1:42 pm

Agent se izogiba vračilu dela zavarovalnine. Pod nujno pošlji zahtevek priporočeno po pošti, da ti začne teči doba za vračilo, ker vračajo denar samo od dneva zahtevka. Vlogo boš potem že dopolnil, če bo treba.

LPG

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Pe dec 16, 2005 1:46 pm

Se mi zdi da tle res neki ne štima... Al si ti kej zamešal, al te pa hoče nekdo na suho...

Zavarovalnica z odjavo vozila iz prometa nima nič skupnega, pri njih lahko dobiš samo vrnjeno zavarovalnino - za to zadostuje fotokopija zavarovalne police novega lastnika.

Za povrnitev cestnine pa morš vozilo odjavit iz prometa ter seveda vrnit prometno nalepko (v kolikor jo vozilo še ima); to lahko storiš na upravni enoti oz. pri pooblščencih (AMZS, nekateri avtohiše in prodajaci vozil).

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe dec 16, 2005 2:28 pm

Seamaster je napisal/-a:Agent se izogiba vračilu dela zavarovalnine. Pod nujno pošlji zahtevek priporočeno po pošti, da ti začne teči doba za vračilo, ker vračajo denar samo od dneva zahtevka. Vlogo boš potem že dopolnil, če bo treba.

LPG

Ne govorit nečesa, kar ni res.
Pravico do vračila zavarovalnine imaš od dne, ko je novi lastnik sklenil svojo zavarovalno polico do dne poteka tvojega zavarovanja.
Za vračilo sorazmernega dela zavarovalnine potrebuješ:
- svojo staro zav. polico
- kopijo zav. pogodbe novega lastnika
- kopijo odjavljene prometne (včasih gre tudi brez)
- kopijo prodajne pogodbe (ne rabi biti overjena)

Če je bila iz tvoje police izplačana kakršna koli škoda, nisi upravičen do vračila sorazmernega dela.

Do vračila cestnine si upravičen samo, če je vozilo odjavljeno iz prometa, kar ti potrdijo na za to pooblaščeni organizaciji (tam kjer si ga odjavil). Potjenemu obrazcu prložiš kopijo odjavljene prometne, potrdilo o plačani cestnini in na obrazcu navedeš št. svojega računa. Vse skupaj pošlješ na Direkcijo za ceste, Tržaška, LJ...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe dec 16, 2005 3:01 pm

... in v roku treh tednov (ponavadi kar v dveh) dobiš nakazan denar.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe dec 16, 2005 3:33 pm

OK, bom kr tu vprašu,da ne odpiram podobne teme :)

Gre se pa za to: zanima me kako je z prenosom bonusa oziroma najboljša varjanta zame :)

primer: avto trenutno vozim(R19) in kupim novega(R XXX),starega pa še nimam prodanega. Kaj se mi splača v tem primeru.Zanima kako je z bonusom zavarovanja,na 19ki bi pustil cestnino in da tehnični velja kolikor še velja( pol leta)

Mal komplicirano :D Me pa zanima,da vidim kaj storiti :roll:
Slika

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Pe dec 16, 2005 3:39 pm

killah bee je napisal/-a:OK, bom kr tu vprašu,da ne odpiram podobne teme :)

Gre se pa za to: zanima me kako je z prenosom bonusa oziroma najboljša varjanta zame :)

primer: avto trenutno vozim(R19) in kupim novega(R XXX),starega pa še nimam prodanega. Kaj se mi splača v tem primeru.Zanima kako je z bonusom zavarovanja,na 19ki bi pustil cestnino in da tehnični velja kolikor še velja( pol leta)

Če te prav razumem hočeš dobit zavarovanje nazaj, cestnino in nalepko bi pa pustu?
V tem primeru se ti bolj splača odjavit iz prometa, ker zavarovanje dobiš nazaj šele s tistim datumom ko si to vozilo bodisi odjavil ali prodal. Če hočeš avto odjavit pa moraš vrnit tablice ;) Poleg tega bonus naj ne bi bil prenosljiv iz enega avta na dva, tako da dvakrat 50% bonifikacija žal (če ne poznaš nekoga na zavarovalnici) ne bo šlo. Jaz bi avto na tvojem mestu odjavil, razen če že imaš zrihtanega kupca.

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Pe dec 16, 2005 6:23 pm

..sm jaz očitno pomešu pojme. :oops:

Kako pa naj dobim fotokopijo zavarovalne police novega lastnika? V prvem postu sm napisu, da nimam kontakta, nimam cifre...

Pa še to, kaj če novi lastnik sploh ne zavaruje avta, ga porine v savo. To pomen, da jaz ne morem nič? :roll:

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Pe dec 16, 2005 6:33 pm

Zdej če nimaš kontakta bo bolj težka karkol izterjat od zavarovalnice. Čaki, pa saj on je lastnik tega vozila zdaj, če ga hoče ga lahko tut spešta. Važno da imaš ti pogodbo, kjer piše da je on lastnik. Čeprav bi ti za drugič reku, da se pr teh zadevah zmeniš tako da se vse opravi v enem dnevu, vključno z registracijoč, če ne zlo hiter postane problem ta kopija od zavarovalne police, če ne še kaj hujšega.
Saj če delaš s poštenim se bo itak strinjal, ker je tut v njegovem interesu, če je pa nategun pol pa itak boljš da nimaš nič z njim...sploh kaki preprodajalci znajo bit namazani z vsemi žavbami :)

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Pe dec 16, 2005 7:46 pm

stealth je napisal/-a:Zdej če nimaš kontakta bo bolj težka karkol izterjat od zavarovalnice. Čaki, pa saj on je lastnik tega vozila zdaj, če ga hoče ga lahko tut spešta. Važno da imaš ti pogodbo, kjer piše da je on lastnik.

sej se ne gre za to, ampak kako naj jaz dobim to fotokopijo potem, to pomen da ne morm nič dobit nazaj, če on ne sklene na novo in mi pošlje kopijo...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Pe dec 16, 2005 8:33 pm

Če imaš pogodbo, z njegovimi podatki, se da hitro dobiti njegov kontakt.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Pe dec 16, 2005 8:40 pm

killah bee je napisal/-a:OK, bom kr tu vprašu,da ne odpiram podobne teme :)

Sam sem imel točno tak primer.

Imel sem avto in sem kupil drugega. Na prvem sem imel 13. premijski razred.

Novega sem normalno zavaroval s polno zavarovalnino - 14. pr. razred.
Ko sem starega prodal sem avto odjavil, na avtu sem pustil nalepko - cestnina, tehnični. Ko sem od novega lastnika dobil kopijo zav. police sem šel z njo in mojo staro na zavarovalnico in sem na svoji novi polici s 14. premijskim razredom naredil spremembo na 13. razred.

Vem, mal sm zakomplicirov. :D

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix So dec 17, 2005 1:37 pm

ne nisi zakopliciru, vse štekam. ;)

Ampak še vedno ne vem, kako naj dobim to njegovo fotokopijo, iskat ga ne mislm, zdej so mi rekl naj probam na Združenju zavarovalnic, pa oni preverjo kje je odprl novo zav. polico, če jo pa ni odprl, se pa lahk obrišem pod nosom da bom dubu kej nazaj...:roll:

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 Če dec 29, 2005 11:40 pm

samotar al ti ne bi blo cenej da bi direkt ko si kupu nov avto prenesu bonifikacijo nanj in star avto odjavu , sej tehničen bi pa ostov kupcu tko da bi kupc starga avta sam zavarovanje plaču k ga je mogu itak, pa še ti ne bi mev obeh avtov reg. razn če rabš dva avta, upam da veš kaj sem ti hotu povedat
LP

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če jan 05, 2006 11:38 pm

Samotar je napisal/-a:Sam sem imel točno tak primer.

Imel sem avto in sem kupil drugega. Na prvem sem imel 13. premijski razred.

Novega sem normalno zavaroval s polno zavarovalnino - 14. pr. razred.
Ko sem starega prodal sem avto odjavil, na avtu sem pustil nalepko - cestnina, tehnični. Ko sem od novega lastnika dobil kopijo zav. police sem šel z njo in mojo staro na zavarovalnico in sem na svoji novi polici s 14. premijskim razredom naredil spremembo na 13. razred.

Vem, mal sm zakomplicirov. :D

moj 1. avto sem prodal prjatlu. pustu sem mu use! celo zawarovanje, avto je registriran še 4 mesece. moj 2. avto sem zavaroval na novo polico. se pravo da lahko ponucam boniteto iz 1. avtomobila (seveda se bo s potekom reg. 1. vozilo reg. na prijatelja)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost