Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
V-i-p
Nov uporabnik

Rad bi menjal registrsko območje

Napisal/-a V-i-p Če jan 05, 2006 9:27 am

Pozdrav! Se opravičujem, če je kje to že bilo napisano, nekako mi ni uspelo najti. Torej, kakšno leto in pol nazaj, ko sem kupil avto, sem imel uradno stalno prebivališče v Celju, zato sem takrat na UE Celje dvignil CE tablice. Zdaj pa že kakšno leto živim in delam v Ljubljani, čeprav imam uradno stalno prebivališče še vedno v Celju. Želel bi pa menjat tablice za takšne, LJ območja. Je kakšna ovira, ali lahko to storim brez problema, čeprav imam uradno še vedno v Celju stalno prebivališče? Če se da, prosim za kratek opis, kaj in kam moram iti in storiti, ter približno stroški, ki so s tem povezani. Lepo se zahvaljujem!

Uporabniški avatar
Crazy Frog
Nov uporabnik

Napisal/-a Crazy Frog Če jan 05, 2006 9:36 am

Greš v lj, kjer opravljajo registracije vozil, plačaš nove tablice in novo prometno, najlažje ti je to storiti, kadar ti poteče registracija, ker drugače moraš tudi na polici od zavarovanja spreminjat podatke. Ni pa nobenega problema z novim zakonom maš tablice tistega kraja kjer avto registriraš.Se pravi kjer koli v slo.

Uporabniški avatar
Crazy Frog
Nov uporabnik

Napisal/-a Crazy Frog Če jan 05, 2006 9:40 am

To lahko storiš v lj na LPP-ju, stroški so za tablice mislim, da 8000 sit, prometna pa ne vem točno kok pride, okol 3000 sit (se ne spomnim, na pamet govorim).
LP

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če jan 05, 2006 9:41 am

zj lahk vse kar se tiče registracij storiš kjerkoli po sloveniji pri pooblaščenih koncesionarjih, pa niti ni važno od kod prihajaš.

tako da ja, lahko urediš v LJ.

nared to, ko ti bo zavarovanje poteklo in boš itak mogu podaljšat registracijo...če si boš zle umislu boš res plaču isto kot takrat, vendar tak vsaj ne pride do problemov z novo polico, z plačilom cestnega sklada in z morebitnim vračanjem denarja iz police in CS ki se navezuje na prejšne tablice. ker, če menjaš tablice boš dobu novo prometno (oboje skup je ene 5000) zavarovalniška polica pa more pol tut bit pisana na novo registracijo.

upam da veš kaj sm hotu povedat :)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če jan 05, 2006 10:26 am

Zavarovalniško polico ti popravjo na zavarovalnici, saj je polica vezana na avto, registrske oznake tukaj nimajo kej dost veze, se poprav, vnese v računalnik, popravjo ti pa lahko kar na polici in dajo štempelj gor. Je pa odvisn kakšne volje so na zavarovalnici, kolikor vem naj ne bi bilo problemov, če ne ti pa morjo novo polico narest, to je pa njihov problem, sej jih dost plačuješ a ne.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če jan 05, 2006 10:50 am

ja, jih ja ;)

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če jan 05, 2006 11:25 am

Mislim, da ni neke frke glede poprav na zav. polici. Ko je mama kupla nov avto sem ga šel zavarovat preden sem šel po tablice. In je rekla,da reg. naj pa kr z kulijem gor napišem ko bom pač dobu tablice.

Uporabniški avatar
4 ever 19
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a 4 ever 19 To jan 24, 2006 10:16 pm

glede zavarovalne police ni frke, ker je pri zavarovanju pomembna šasija, tablica ni tolko pomembna. zavarovalno polico si spremeniš enkrat ob priložnosti!
drugače pa jaz sem isto naredo v mb! na AMZS sem dal dol stare tablice pa prometno in takoj dobil nove in novo prometno (skupaj 6.000 sit pa nekaj)! 10 min fertig :)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost