Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

prepis in registracija neregistriranega vozila

Napisal/-a mihant So jan 21, 2006 7:00 pm

zadeva je taka:

avto bom dobil preko darilne pogodbe (postopek?). ker je avto neregistriran, me zanima kako se ga najlažje registrira. ker bi rad dal čim manj denarja, ne bi rad kupil preizkusnih tablic. avto pa glede na starost (11 let) potrebuje tehnični pregled.

kako torej najlaže naredimo prepis in nato tehnični z registracijo. ne pride v poštev prevoz vozila z kakšno avtovleko ali kaj takega do tehničnega, potem že raje vzamem preizkusne.

sm neki že bral tukaj, da najprej zavarujem avto, potem točno na dan začetka zavarovanja, kupim nekakšne preizkusne tablice, ki pa stanejo le okrog 2000sit, nato tako na tehnični, po tehničnem pa registracija in nove tablice in to naj bi iblo to. nisem povsem prepričan če je ta postopek sploh možen, ve kdo kaj o tem?
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: prepis in registracija neregistriranega vozila

Napisal/-a sonček Ne jan 22, 2006 5:59 pm

mihant je napisal/-a:zadeva je taka:

avto bom dobil preko darilne pogodbe (postopek?). ker je avto neregistriran, me zanima kako se ga najlažje registrira. ker bi rad dal čim manj denarja, ne bi rad kupil preizkusnih tablic. avto pa glede na starost (11 let) potrebuje tehnični pregled.

kako torej najlaže naredimo prepis in nato tehnični z registracijo. ne pride v poštev prevoz vozila z kakšno avtovleko ali kaj takega do tehničnega, potem že raje vzamem preizkusne.

sm neki že bral tukaj, da najprej zavarujem avto, potem točno na dan začetka zavarovanja, kupim nekakšne preizkusne tablice, ki pa stanejo le okrog 2000sit, nato tako na tehnični, po tehničnem pa registracija in nove tablice in to naj bi iblo to. nisem povsem prepričan če je ta postopek sploh možen, ve kdo kaj o tem?

Tablice stanejo slabih 10.000 sit, če boš avto peljal reg. oz. na tehnični pregled moraš imeti preizkusne tablice, če pa si blizu tehničnega pa kar tako pel tja. Če bo avto brezhibno šel čez si boš lahko odahnil. Potem pa samo še urediš dokumentacijo vse lahko narediš na enem mestu. Če boš avto prijavlov potrebuješ ovirjeno kupoprodajno pogodbo. Prepis lahko narediš če si v Lj. ti priporočam na tržaški cesti 2(tobačna). Plačev boš okrog jurja sit.
V primeru da avto ne bo tehnično izpraven boš imel 3 dni časa za popravilo kar boš pač mogu popravt in dle boš rabu tablce pol.
Če še kej rabš upraš
lp

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Napisal/-a mihant Po jan 23, 2006 10:40 am

a je problem, če je na darilni pogodbi eno ime, registrirat pa bi ga želel na drugo. npr. obdarovanec je janez novak, ampak registracija bi bla na ime franc košir? a mogoče veš, če kej zezajo na amzs (popust pri tehničnem pregledu) glede imena oziroma lasništva vozila in imena za registracijo?

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Napisal/-a mihant Po jan 23, 2006 10:41 am

mislm, da je bil tehnični narejen marca lani, se prav eno leto poteče šele marca... a ga lahko registriram za ta dva meseca brez tehničnega oziroma a se lahko prpreljem na tehničnega z listkom, da tehnični še vedno velja in potem naredim nov tehnični pregled z novim datumom?
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost