Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Zbil srno-prometni znak????

Napisal/-a vajdo So feb 11, 2006 8:08 am

Včeraj zvečer sem zbil srno. Po prvem pregledu je šel žmigavec, barva na odbijaču in pa verjetno nosilec luči. No v postopku je policaj pregledal vozniško-prometno, ter rekel da bodo pogledaliče je kakšen znak za divjad na cesti. In če je da nisem upravičen do odškodnine. Avto je zavarovan proti divjadi. Kako pa z zapisnikom. Postopek je bil rešen v 5min, vendar je rekel da ne dobim zapisnika, temveč gre zapisnik direkt na triglav? Predvsem me zanima tisto z znakom in odškodnino, da me ne bodo na zavarovalnici kaj zmutili.

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan So feb 11, 2006 8:17 am

Po mojem ne boš dobil nič če je bil znak postavljen. Njihov cilj je da ti čim manj dnarja dajo.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI So feb 11, 2006 8:17 am

glede znaka znajo po moje malo zakomplicirati.

Če ti bodo komplicirali se obrni na odvetnika in razloži situacijo.

Lep dan
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson So feb 11, 2006 8:37 am

drugače pa ga vtrgaj ven :D

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So feb 11, 2006 8:47 am

kaj je bilo pa s srno? :cry:
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
20v
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a 20v So feb 11, 2006 10:13 am

Če imaš zavarovano proti divjadi, potem ni problema. Na znak se gleda samo v primeru kadar tega zavarovanja nimaš, takrat namreč odgovarja za škodo lovsko društvo, v kolikor pa je lovsko društvo označilo odsek, kot nevaren zaradi divjadi in ni bilo znaka, potem pa odgovarja cestno podjetje. V tvojem primeru znak ni relevanten, saj si proti tej škodi zavarovan.
LP

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe So feb 11, 2006 10:17 am

zakaj pa cestno podjetje

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 So feb 11, 2006 10:18 am

Ja dodobro se pozanimaj da na koncu ne boš ostal brez denarja.
Glede srne in majhne poškodbe na avtu menim da je srna odpeketala nazaj v gozd...ali pač :?
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So feb 11, 2006 10:24 am

Ja in ce je bil znak? Sej kako pa oni vedo, da je vozil prehitro, da bi varno ustavil. Kaj bi mogu vozit 20 km/h, ce je znak. Dej ga jebat, ti sm prtisn na njih in trdi, da je sicer znak bil toda vozil si kakor zakon dovoljuje.

Uporabniški avatar
20v
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a 20v So feb 11, 2006 10:25 am

combe je napisal/-a:zakaj pa cestno podjetje

Cestno podjetje odgovarja, ker ni postavilo znaka. Namreč, ko lovsko društvo opredeli nek odsek kot nevaren, o tem obvesti cestno podjetje.
LP

Gost

Napisal/-a Gost So feb 11, 2006 11:10 am

20v je napisal/-a:Če imaš zavarovano proti divjadi, potem ni problema. Na znak se gleda samo v primeru kadar tega zavarovanja nimaš, takrat namreč odgovarja za škodo lovsko društvo, v kolikor pa je lovsko društvo označilo odsek, kot nevaren zaradi divjadi in ni bilo znaka, potem pa odgovarja cestno podjetje. V tvojem primeru znak ni relevanten, saj si proti tej škodi zavarovan.

Kukr sm jst razumel tole tukaj, v vsakem primeru ni za voznika, ki je zbil srno relevantno, ali je znak ali ga ni.
Če je, plačajo cestarji, če ga ni, pač lovsko društvo.
Če pa maš zavarovano, pa zavarovalnica. Al kako? :?

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker So feb 11, 2006 11:34 am

Če je znak za nevarnost na cesti morš prilagodit hitrost (pa magari na 10km/h) tako pač je kolko jaz vem ne dobiš odkškodnine, če je bil znak, če pa ni pa hvalabogu... vsaj za druge da če vidite znak pa povozite srno jo odpeljite drugam:D pa je to to

LP
RK Slovenija

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor So feb 11, 2006 11:50 am

MartinID je napisal/-a:
20v je napisal/-a:Če imaš zavarovano proti divjadi, potem ni problema. Na znak se gleda samo v primeru kadar tega zavarovanja nimaš, takrat namreč odgovarja za škodo lovsko društvo, v kolikor pa je lovsko društvo označilo odsek, kot nevaren zaradi divjadi in ni bilo znaka, potem pa odgovarja cestno podjetje. V tvojem primeru znak ni relevanten, saj si proti tej škodi zavarovan.

Kukr sm jst razumel tole tukaj, v vsakem primeru ni za voznika, ki je zbil srno relevantno, ali je znak ali ga ni.
Če je, plačajo cestarji, če ga ni, pač lovsko društvo.
Če pa maš zavarovano, pa zavarovalnica. Al kako? :?

Če je znak te reši samo zavarovanje divajdi. Če ni znaka so pa kriv al lovci če niso opredelili odseka za nevarnega oz cestarji če so dobili od lovcev poziv pa niso postavli znaka.

P.S.: A znak za divjad velja 150-250m al je kej drgač z njim? (seveda brez dopolnilne table)

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri So feb 11, 2006 12:22 pm

sem že dvakrat počil srno, v območju, kjer je znak za divjad in sem vedno dobil povrnjeno škodo(policaj nikoli ni kompliciral). Enkrat je blo 350.000 škode, enkrat pa nekaj čez 70.000 sit. Je pa res, da je pri nas te srnjadi še pa još :shock: ---skoraj ni dneva, da nebi blo prometne nesreče zaradi tega.

Lp BoŠko

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So feb 11, 2006 12:36 pm

To maste pa golaža pri vas...
...kolega se vozi dnevno službeno s kombijem na eni relaciji polni srn in jih redno zbija- pospravi zadaj in naredi golaž doma, na kombiju pa ni blo nikoli neke strašne škode (tudi če je kej zvito se ne sekira in pelje dalje) :twisted:

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo So feb 11, 2006 12:54 pm

Srna je mela zlomljeno zadnjo desno nogo in pa križ. Tako da se sploh ni mogla dvignt, ampak je samo ležala. Sej dam popoldne kako sliko gor. Jaz mam zgleda srečo, ker to je moj 3 avto in 3 srna. Pri vsakem avtu ena. Ampak zanimivo ker sem se glih s kolegico pogovarjal kok majo kej živali pr njih....pa pravm da s tega avta še nisem krstil, v naslednjih 50m pa tole. Aja obravnavala je policija vič, in veliko pohvalo dajem tudi njim. Prijazni nobenih problemov, še ko je vidu da me zebe je reku da naj se kr v avto vsedrem pa pogrejem. :shock:

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So feb 11, 2006 1:10 pm

phoebus je napisal/-a:To maste pa golaža pri vas...
...kolega se vozi dnevno službeno s kombijem na eni relaciji polni srn in jih redno zbija- pospravi zadaj in naredi golaž doma, na kombiju pa ni blo nikoli neke strašne škode (tudi če je kej zvito se ne sekira in pelje dalje) :twisted:

loool

:lol: zelo hecno, vendar zelo kaznivo :ne

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So feb 11, 2006 1:26 pm

Ja, res je smesno... :roll: da zbijes divjad, jo ubijes, hkrati spravis v nevarnost sebe in sopotnike in povzrocis materialno skodo...res, mogoce celo tako zelo hecno, da si prisluzi nominacijo za najbolj smesen dogodek leta...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Pe apr 21, 2006 7:12 pm

Mene pa samo nekaj zanima.. Nase okoliske ceste so polne divjadi, predvsem ponoci, in zato imam avto pri Triglavu dodatno zavarovan s kombinacijo D (stekla in divjad). Ker velikokrat prihajam domov tudi ponoci, se mi je ze trikrat naredilo, da sem zbil srno. Zanima me, ce imajo na zavarovalnici kaj kvote, kolikokrat ti povrnejo skodo v enem letu iz te kombinacije? Zaenkrat ni bilo problema, ker sem zbil samo po eno srno na leto, ampak teh hudick malih je vedno vec in se bojim, da mi bodo nehali izplacevati skodo, ce se mi bo preveckrat katera nastavila pred avto..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Pe apr 21, 2006 8:00 pm

[quote="EX-B"]Mene pa samo nekaj zanima.. Nase okoliske ceste so polne divjadi, predvsem ponoci, in zato imam avto pri Triglavu dodatno zavarovan s kombinacijo D (stekla in divjad). Ker velikokrat prihajam domov tudi ponoci, se mi je ze trikrat naredilo, da sem zbil srno. Zanima me, ce imajo na zavarovalnici kaj kvote, kolikokrat ti povrnejo skodo v enem letu iz te kombinacije? Zaenkrat ni bilo problema, ker sem zbil samo po eno srno na leto, ampak teh hudick malih je vedno vec in se bojim, da mi bodo nehali izplacevati skodo, ce se mi bo preveckrat katera nastavila pred avto..[/quote

Meni v zavarovalni polici piše da povrnejo največ dva škodna zahtevka na leto za določeno kombinacijo.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov