David_ je napisal/-a:No zadeva je sledeca:
Mene zanima kolk dolgo bom še mladi voznik glede na to,da sem izpit naredil 25.10.2004.
Vprašam pa za to ker je še tistega časa bil v veljavi zakon, da si voznik začetnik 2 leti,če se ne motim!
Zanima me, če mene zdaj obravnavajo kot voznika začetnika 2 leti po starem zakonu ali 3 leta po novem zakonu ?!?
Hvala in LP
David
nadie je napisal/-a:Ne vem sicer, kako je po ta starem, na novih dovoljenjih je napisano, do kdaj si mlad voznik. Se vedno je to 2 letno obdobje, kot sta predhodnika napisala, pa si zavarovalnice jemljejo pravico do treh let.
andrazzupan je napisal/-a:Za zakon o cestnem prometu si voznik začetnik 2 leti ali do dopolnjenega 21 leta starosti. V vsakem primeru moraš biti star 21 let.
Kako pa je z zavarovalnico pa ne vem. Drugače pa ni obvezno zavarovanje za mladega voznika tudi če je avto nate napisan. Jest sem avto zavaroval samo navadno, ker nisem imel takrat toliko denarja pa ni nobeden težil. :P
David_ je napisal/-a:No zadeva je sledeca:
Mene zanima kolk dolgo bom še mladi voznik glede na to,da sem izpit naredil 25.10.2004.
Vprašam pa za to ker je še tistega časa bil v veljavi zakon, da si voznik začetnik 2 leti,če se ne motim!
Zanima me, če mene zdaj obravnavajo kot voznika začetnika 2 leti po starem zakonu ali 3 leta po novem zakonu ?!?
Hvala in LP
David
David_ je napisal/-a:Ja saj mate prav, najboljse da kar zavarujem še to kot pa kasneje meti kakšne BIG trouble!!!
Sonček : si me glih spomno glede bonifikacije!
Kak pa je kaj z bonifikacijo, a se da le-ta prenesti naprimer z fotra na mene ne da bi fotr le-to zgubo!
En čas so zavarovalnice mele neke popuste pa prenos bonifikacije, pa nekaj, kak je zdaj s tem ?!?
sonček je napisal/-a:David_ je napisal/-a:Ja saj mate prav, najboljse da kar zavarujem še to kot pa kasneje meti kakšne BIG trouble!!!
Sonček : si me glih spomno glede bonifikacije!
Kak pa je kaj z bonifikacijo, a se da le-ta prenesti naprimer z fotra na mene ne da bi fotr le-to zgubo!
En čas so zavarovalnice mele neke popuste pa prenos bonifikacije, pa nekaj, kak je zdaj s tem ?!?
Da se.
V glavnem pr meni je bilo tako da ko sem prišel na zavarovalnico sem pojasnil če se da bonifikacijo prnest iz očeta na mene in najprej me je vprašal če mamo kej zavarovan doma in sem reku da mamo velik in je reku kerga zastopnika mam sem povedal in pol sem pojasnu nemu in sva uredila sam fotr ni mel več reg. avto ker je zgnil(favoritka) in pol sem od njega vzel sam zdej je on izgubo -50% tk da bo mogu naslednič plačat 100%, če bo mel še kakšen avto sam ga ne bo......je pa fajn to ker zavarovanje pride zelo ugodno mene je prišlo z mladim voznikom tam okrog 50 jurjev.
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost