Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

šubo
Nov uporabnik

Delni kasko?

Napisal/-a šubo Po mar 27, 2006 10:00 pm

Zdravo. Imam delni kasko na parkirišču. Imam poškodoval densi sprednji blatnik na golf IV. Cena popravila bi bila do 30k. Zanima me sli se mi splača uveljavljati delni kasko in kako je s tem? Hvala in lep pozdrav.

B0ris
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a B0ris To mar 28, 2006 11:41 am

Če imaš posebaj zavarovano parkirišče, potem je popravilo brez odbitne franšize :D

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 28, 2006 12:03 pm

B0ris je napisal/-a:Če imaš posebaj zavarovano parkirišče, potem je popravilo brez odbitne franšize :D

Tako je. Če imaš parkirišče zavarovano še posebej v delnem kasku, potem ti vse stroške krije zavarovalnica. Če pa delnega kaska ne bi imel bi plačal odbitno franšizo, ki ponavadi znaša 1% od nabavne vrednosti novega avtomobila, poleg tega pa še zgubiš mislm da 15 % bonitete pr naslednjem zavarovanju.

šubo
Nov uporabnik

Napisal/-a šubo To mar 28, 2006 12:10 pm

Imam delni kasko zavarovanje na parkirišču? Se pravi potem nimam nobenih odbitkov in dodatnih stroškov? Zanima me ali bi moral klicat policijo in kako sedaj poteka uveljavljanje oz. popravilo škode? Hvala in lep pozdrav.

B0ris
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a B0ris To mar 28, 2006 12:56 pm

Po mojem ti za tak majhen znesek ne bodo kompliciral.... Pač rečeš, da si opazil šele čez 2 dni, ko si avto pral ;)

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To mar 28, 2006 2:07 pm

Če ti poškodbe slučajno ni povzročilo drugo vozilo na parkirišču, potem ti ne bodo priznali škode.

Poskrbi, da bo poškodba videti kot da jo je povzročilo drugo vozilo na parkirišču. Dobro bi bilo, da je na poškodbi vidna barva od vozila povzročitelja.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To mar 28, 2006 7:42 pm

Mam frišno informacijo od agenta glede klicanja policije zaradi kaska. Če je škoda majhna (v tvojem primeru je) ni potrebno klicat policije da naredi zapisnik, če je pa škoda velika pa moraš klicat policijo. Meni je rekel agent da je škoda velika, če je recimo prvi odbijač in blatnik pa luč polomljeno ali odrsano. Če je pa samo blatnik ali odbijač pa ni treba.
In če nimaš parkirišča zavarovanega plačaš tisti 1% odbitne franšize, boniteta ti pa ne pade.
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost