Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

kasko,odbitna franšiza

Napisal/-a c.o.b. Sr maj 17, 2006 5:15 pm

ko sm kupu avto,je biu po strehi in havbi poškodovan od toče.vseen sm ga pol vzeu in se odloču da bom to škodo pol pokril s kaskom ko bo enkat toča.zanima me a bom mogu pol naslednjič kej več plačat?(odbitna franšiza?) pa tut a če večkrat popravm kej na kasko(poškodbe na parkirišču) ,pol plačam več naslednjič?

hvala za pojasnila

lp

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Sr maj 17, 2006 7:11 pm

Pri zavarovanju kaska ti ponavadi zavarovalni agent pregleda avto če ni kej poškodovan tko da nemorš pol uveljavljat škodo ki je nastala pred sklenitvijo kaskao zavarovanja. Seveda če "vidi" škodo!!!!
lp

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr maj 17, 2006 9:33 pm

ja sej to vem in je ni vidu.sam zanima me če pol kej več plačam če kasko večkat uveljavljam?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr maj 17, 2006 10:51 pm

seveda
če nimaš dodatnih kombinacij, potem plačaš odbitno franšizo vsakič, ko hočeš met kej popravljen, in plačaš naslednič več zavarovanja

če maš pa dodatne kombinacije, potem ne plačaš nič in naslednje leto dobiš popust pri kasku
podpis

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr maj 17, 2006 11:10 pm

lublancan je napisal/-a:seveda
če nimaš dodatnih kombinacij, potem plačaš odbitno franšizo vsakič, ko hočeš met kej popravljen, in plačaš naslednič več zavarovanja

če maš pa dodatne kombinacije, potem ne plačaš nič in naslednje leto dobiš popust pri kasku

Če koristiš kasko, pa nisi ti kriv, samo ti kasko polica te poškodbe ne krije, plačaš samo odbitno franšizo in se ti boniteta nič ne zmanjša. Poglej po forumu, to je bilo že napisano.
Slika

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Če maj 18, 2006 10:20 am

Na zavarovalni polici ti piše kok imaš franšizo. Jaz imam 1% od cene novega avtomobila. Se pravi, če je avto stal 3 miljone je to 30 tisoč. Če je škoda manjša se ti nesplača uveljavljati. Bonifikacije ne zgubiš oz. se ti ne zmanjša če imaš že prej 50% popusta.
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Če maj 18, 2006 12:58 pm

Zavaruješ vse kar je možno pa maš mir. :P Pa ti noben nč ne odbija

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če maj 18, 2006 2:03 pm

no sej mam dodatno kombinacijo za poškodbe na parkirišču pa še neki za divjad.tko da kej druzga pa nevem če je.men sezdi da mam vse zavarovan,tko da če sm prou razumeu: karkol prjavm,mi pol ne štejejo odbitne franšize?

lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če maj 18, 2006 2:14 pm

c.o.b. je napisal/-a:no sej mam dodatno kombinacijo za poškodbe na parkirišču pa še neki za divjad.tko da kej druzga pa nevem če je.men sezdi da mam vse zavarovan,tko da če sm prou razumeu: karkol prjavm,mi pol ne štejejo odbitne franšize?

lp

razlikovat je treba odbitno franšizo in boniteto
boniteta ti gre če si kriv za nesrečo in padeš do 3 razrede nižje- obračunano naslednje leto ko plačaš zavarovanje- in še leta po tem plačuješ za zadevo- se nabere ful dnarja ;) (20% na leto več pa dokler se izenač na -50 traja ;) )

odbitna franšiza- je ponavadi 1%- in jo plačaš ob popravilu
če maš parkinge zavarovane in uveljavljaš parking škodo odbitne f. nimaš
drgač bi pa plaču 1% od vrednosti novega vozila in to takoj ob uveljavljanju kaska- kar pomeni da naslednje leto plačaš isto oz. nižje zavarovanje- ker dobiš na novo polico dodaten 5% popust
lp

Tyler
Nov uporabnik

Napisal/-a Tyler Če maj 18, 2006 2:29 pm

Ko je že govora o zavarovanju, mam še js eno vprašanje...
Kupil sm nov avto...ful kasko zavarovan, vsa kar je možno...ga mam tri tedne parkiranega pred stanovanjem in se en najde in mi ga potegne s ključem po zadnjem boku...približno 30 cm....!!!Avto je črne barve in se risa vidi na daleč...!Rad bi si dal to popravit, ker me moti in me zanima koko je s tem, kr mnde ti zavarovalnica ne krije vandalizma...
Lahk sam znoriš kaki idioti hodijo okol....nevem kaj imajo od tega...

btw...kako se to spolh da popravi....ti poštrihajo še enkrat cel bok al kaj??

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če maj 18, 2006 3:13 pm

na fotrovi laguni (bila je polno kasko zavarovana) se je tut najdu en k je po robu prtljažnika potegnu s klučem in s eje ful vidl.kokr js wem,je fotru plačala zavarovalnca barvanje.treba je pa blo barvat cela prtljažna vrata,tko da bi tut u tvojem primeru najbrž cel bok barval.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če maj 18, 2006 3:13 pm

Tyler je napisal/-a:Ko je že govora o zavarovanju, mam še js eno vprašanje...
Kupil sm nov avto...ful kasko zavarovan, vsa kar je možno...ga mam tri tedne parkiranega pred stanovanjem in se en najde in mi ga potegne s ključem po zadnjem boku...približno 30 cm....!!!Avto je črne barve in se risa vidi na daleč...!Rad bi si dal to popravit, ker me moti in me zanima koko je s tem, kr mnde ti zavarovalnica ne krije vandalizma...
Lahk sam znoriš kaki idioti hodijo okol....nevem kaj imajo od tega...

btw...kako se to spolh da popravi....ti poštrihajo še enkrat cel bok al kaj??

pejt na zavarovalnico prašat a se da uvelavlat proti neznanemu storilcu
praši kakšne variante obstajajo glede na polico da nebi blo treba plačat odbitne franšize- sej ponavad so prijazni pa ti pomagajo ;)
lp

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če maj 18, 2006 3:53 pm

Tyler: poglej v pogodbo, če imaš zavarovano tudi proti vandalizmu.
Slika

Tyler
Nov uporabnik

Napisal/-a Tyler Če maj 18, 2006 8:38 pm

Hvala vsem za pomoč. Bom jutr res poklicu na zavarovalnico kako je s tem.
Drugač kot da ti celo stran pobarvajo pa ne gre?...Ka se opazi kakšna razlika potem...med pobarvanim delom in ostalim? Je bolš peljat avto kr na pooblaščen servis, da ga potem oni zrihajo,ane?

lp

Maco87
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Maco87 Če maj 18, 2006 9:35 pm

Mate je napisal/-a:Tyler: poglej v pogodbo, če imaš zavarovano tudi proti vandalizmu.

Zavarovalnica ti ne krije vandalizma :) poznam eno ko dela na slovenici pa mi je rekla da to ziher ne krijejo. Če imaš full kasko pa se mi zdi da ti vseeno krijejo , al pa rečes da si se peljal ne vem kje pa da ti je veja ris naredila :P

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe maj 19, 2006 2:52 pm

fotr vem da ni plaču barvanja,tko da al so mu kril k ma poln kasko al je pa reku za kšno vejo(tko k si ti omenu).jst razlike nism opazu,edin k ga boš prodaju-ti bo tist merilec pokazu večjo količino barve na tistem delu...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov