Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

wingwomen
Nov uporabnik

Odjava vozila

Napisal/-a wingwomen So maj 20, 2006 2:25 pm

Pozdravljeni,
zanima me ali lahk odjaviš vozilo na katerikoli UE oz. podjetju, ki se s tem ukvarja?
Na avtu so še stare tablce, a jih treba vrnit al grejo z avtom naprej (avto gre v avtohišo)?

lp
Zadnjič spremenil wingwomen, dne So maj 20, 2006 8:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So maj 20, 2006 2:29 pm

Če gre v avtohišo, bodo že oni rihtali.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

wingwomen
Nov uporabnik

Napisal/-a wingwomen So maj 20, 2006 2:59 pm

Sh3bO je napisal/-a:Če gre v avtohišo, bodo že oni rihtali.

avto želim odjaviti sama, tak je tudi dogovor

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So maj 20, 2006 3:39 pm

zelis odjavit sama zakaj je pa to dobro naj oni to placajo heh pa naslov teme popravi en i ti majnka :D

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 So maj 20, 2006 3:40 pm

aja pa ce se avto odjavi iz prometa potem tablice unicijo to mores placat seveda razen ce se naredi prepis potem gredo tablice z avtom :D

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR So maj 20, 2006 4:05 pm

avto lahko odjaviš na katerikoli upravni enoti v republiki sloveniji
ali na tehničnih pregledih,amzs ipd.
tablice se uničijo,avtomatsko ko vozilo odjaviš iz prometa,če pa avtohiša naredi komisjsko pogodbo gredo tablice z vozilom (kar pa najverjetneje ne bojo želeli)

LP
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

wingwomen
Nov uporabnik

Napisal/-a wingwomen So maj 20, 2006 8:26 pm

imam pogodbo o komisijski prodaji, a potem tablice ostanejo na avtu al ne?

lp

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 So maj 20, 2006 8:55 pm

ja no potem ti nena nic odjavis avto naredi se samo prepis in je to to :P

wingwomen
Nov uporabnik

Napisal/-a wingwomen Ne maj 21, 2006 9:17 am

marko01 je napisal/-a:ja no potem ti nena nic odjavis avto naredi se samo prepis in je to to :P

:atensn avto se bo odjavu iz prometa

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne maj 21, 2006 10:53 am

wingwomen je napisal/-a:
marko01 je napisal/-a:ja no potem ti nena nic odjavis avto naredi se samo prepis in je to to :P

:atensn avto se bo odjavu iz prometa

Potem pa pojdi na upravno enoto in ga odjavi. Pa ne pozabi tablic.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Ne maj 21, 2006 11:35 am

No jest sem z mojim prejsnjim abvtom naredil sledece:
parkiral sem ga na dvoriscu in sele cez kaksen mesec odsel na upravno enoto. Tam izpolnis izjavo, da je avto dejansko na dvoriscu parkiran in placas nekaj malega pristojbine. Tablice ostanejo na avtu. !!! Tako se oni zavarujejo in ti si brez skrbi.
Ko pa avto prevzame /odkupi/odpelje za rezervne dela/ potem pa naredis kupoprodajno pogodbo in se novi lastnik ubada z ostalimi zadevami... Zate se tu postopek zakljuci.

CE pa ze imas kupoprodajno pogodbo, potem je pa stvar tako rekoc resena. Ce zelis lahko neses tablice na upravno enoto in je to to.
Slika

Highspeed
Nov uporabnik

Napisal/-a Highspeed Ne maj 21, 2006 1:49 pm

Jst mam tudi en problem....
Imel sem en motor, ki sem ga odpeljal na smetišče, ko je bil še registriran.Nič ga nisem odjavil iz prometa, včeraj pa sem dobil to pismo:

ZADEVA: OBVESTILO-ODJAVA VOZILA IN IZROČITEV TABLIC
Pri pregledu evidence motornih koles je bilo ugotovljeno, da je vaše vozilo xxx tip xxx z identifikacijsko št. xxx in reg. oznako xxx, potekla veljavnost prometne nalepke/prometnega dovoljenja, št. xxx, dne 28.7.2004

Ker je za predmetno vozilo potekla veljavnost prometne nalepka/prometnega dovoljenja pred več kot letom dni in niste podaljšali veljavnosti prometnega dovoljenja ali odjavili vozila vas pozivamo, da vozilo odjavite pri registracijski organizaciji in hkrai z odjavo izročite tablico.

Vozilo ste dolžni odjaviti iz prometa v roku 15 dni, sicer bo upravni organ vozilo črtal iz evidence registriranih vozil, registrske tablice pa bo odvzela policija z neposredno fizično prisilitvijo na vaše stroške.

Problem pa je to, da jaz nimam niti prometne niti tablice (sem izgubil)
Imate kakšen nasvet :?:

VLEKAR
Novinec

Napisal/-a VLEKAR Ne maj 21, 2006 2:57 pm

Highspeed je napisal/-a:Jst mam tudi en problem....
Imel sem en motor, ki sem ga odpeljal na smetišče, ko je bil še registriran.Nič ga nisem odjavil iz prometa, včeraj pa sem dobil to pismo:

ZADEVA: OBVESTILO-ODJAVA VOZILA IN IZROČITEV TABLIC
Pri pregledu evidence motornih koles je bilo ugotovljeno, da je vaše vozilo xxx tip xxx z identifikacijsko št. xxx in reg. oznako xxx, potekla veljavnost prometne nalepke/prometnega dovoljenja, št. xxx, dne 28.7.2004

Ker je za predmetno vozilo potekla veljavnost prometne nalepka/prometnega dovoljenja pred več kot letom dni in niste podaljšali veljavnosti prometnega dovoljenja ali odjavili vozila vas pozivamo, da vozilo odjavite pri registracijski organizaciji in hkrai z odjavo izročite tablico.

Vozilo ste dolžni odjaviti iz prometa v roku 15 dni, sicer bo upravni organ vozilo črtal iz evidence registriranih vozil, registrske tablice pa bo odvzela policija z neposredno fizično prisilitvijo na vaše stroške.

Problem pa je to, da jaz nimam niti prometne niti tablice (sem izgubil)
Imate kakšen nasvet :?:

na upravni enoti z osebnim dokumentom odjaviš vozilo
podpišeš izjavo o izgubljeni prometni in tablici
ps: bolje zate da se ta tablica ne pojavi več kje v prometu-nastane lahko problem,malo poglej kaj podpisuješ pod izjavo izgubljene tablice :)

mislim da ne bi smel biti problem saj ne gre za osebno vozilo,tam znajo biti malo strožji pogoji

LP

Highspeed
Nov uporabnik

Napisal/-a Highspeed Ne maj 21, 2006 3:07 pm

Kakšni pa so stroški za to :?:

VLEKAR
Novinec

Napisal/-a VLEKAR Ne maj 21, 2006 4:46 pm

kot pri "klasični" odjavi
sit na upravni enoti,
cca 850 sit na upravni enoti

glede na izgubljeno dokumentacijo ne moreš izvesti odjave na amzsju (tehnični pregledi)
samo na upravni enoti

Highspeed
Nov uporabnik

Napisal/-a Highspeed Ne maj 21, 2006 5:09 pm

se pravi na občini :?:
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov