lost1 je napisal/-a:Kaj ti tle ni logicnega?
A radio tutlahko popravljas pri kolegu ki ima sp vendar ni pooblascen in obdrzis garancijo?
Ne nemores.
Torej.
Ali popravljati avto na poblascenem servisu ali pa izgubiti garancijo.
Pac najdi pooblascenca pri katerem bos zraven in bos stopal cas popravila.
danny je napisal/-a:Res je... če hočeš met garancijo, moraš servisirat na pooblaščenem servisu... ker pa imajo avtomobilski koncerni ti štopanje časa ne pomeni nič.... npr za tak servis je norma dve uri in če dela mehanik 5 minut ali 5 ur, bo na računu izpis za dve uri... žal je tako
danny je napisal/-a:.... na račun garancije prav lepo živijo tile pooblaščeni servisi.... sicer pa če je garancija 1 leto moraš itak samo enkrat peljat na servis.... tako da ni krize....
hladni je napisal/-a:načeloma je zadeva res takšna ja. moj avto je star 2 leti, ampak ga vseeno ne vozim k pooblaščenemu servisu ker se mi zdi bedarija. Že če primerjamo filter zračni stane 4800, kao ista firma ampak pač ni štempla gor pa 2300 in celo td boljši od orginalnega. Olje stane 23tisoč, drugje pa 15tisoč popolnoma isto olje. Tak da meni osebno se ne splača na pooblaščenega hodit. recimo en primer: avto je star 2leti in nekaj mescev in je crknil zadnji amortizer. na servisu mi je rekel da ne morem uveljavljat garancije ker je garancija samo 2 leti oz 50tisoč km. torej je vseeno kje sem ga servisiral. problem pač nastane ko crkne motor in je škode za 2miljona....takrat pa mi oni krijejo mogoče max 20%. Tak da....odvisno ne.
jimbo123 je napisal/-a:lost1 je napisal/-a:Kaj ti tle ni logicnega?
A radio tutlahko popravljas pri kolegu ki ima sp vendar ni pooblascen in obdrzis garancijo?
Ne nemores.
Torej.
Radio popravljaš, zračni in oljni filter ter svečke pa zamenjaš. Tukaj ne gre za popravilo avtomobila.
Zdi se mi tudi nesmiselno, da bi lahko zračni in oljni filter povzročil poškodbo motorja.
Prvič: Imaš določeno kilometrino kdaj moraš menjati filte in svečke.
Drugič: Filtrov in svečk ne moreš vstaviti v atomobil napačno ker jih lahko vstaviš samo na en način.
Tretjič: Sam mehanik mi je povedal da bi si lahko vsaka oseba sama menjala filtre in svečke. Majhen problem a ne nerešljiv bi bil samo bil pri oljnem filtru ker tam pač moraš spustiti še olje in zato moraš najti način da prideš pod avto.
Še vedno menim da je servis pri točno določeni avtohiši samo pretveza, da ti lahko zasolijo na servisu.
Po njihovi logiki bi to pomenilo, da servis za določen tip avta zna opraviti samo točno določena avtohiša in nihče drug, kar pa je popoln nesmisel.
Ne nemores.
Torej.
Radio popravljaš, zračni in oljni filter ter svečke pa zamenjaš. Tukaj ne gre za popravilo avtomobila.
Zdi se mi tudi nesmiselno, da bi lahko zračni in oljni filter povzročil poškodbo motorja.
Drugič: Filtrov in svečk ne moreš vstaviti v atomobil napačno ker jih lahko vstaviš samo na en način.
Tretjič: Sam mehanik mi je povedal da bi si lahko vsaka oseba sama menjala filtre in svečke. Majhen problem a ne nerešljiv bi bil samo bil pri oljnem filtru ker tam pač moraš spustiti še olje in zato moraš najti način da prideš pod avto.
Še vedno menim da je servis pri točno določeni avtohiši samo pretveza, da ti lahko zasolijo na servisu.
Po njihovi logiki bi to pomenilo, da servis za določen tip avta zna opraviti samo točno določena avtohiša in nihče drug, kar pa je popoln nesmisel.
jimbo123 je napisal/-a:Jaz imam 5 let star avto (peugeot 405) in hodim na servis k mehaniku ki ima sp. Sam si kupim material za 15000 SIT, mehanik pa mi računa 2500 SIT za delo.
Ne nemores.
Torej.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost