Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

lukiluke
Nov uporabnik

adriatic spet "serje"

Napisal/-a lukiluke Pe okt 13, 2006 11:54 am

Zdravo!

Pred kratkim se mi je pripetila skrajno neprijetna zadeva. Ženin novi avto je bil na parkirišču popraskan od zadnjega odbijača vse do prvih vrat. Parkiran je bil lepo na parkirišču na katerem je tudi izvoz iz garaže. Seveda sem takoj poklical policijo, ki je naredila policijski zapisnik (avto je kasko zavarovan, tudi opcija parking). Pelje žena avto k cenilcu, ki ga pregleda ne poda nobenega konkretnega komentarja in le pove da ko bo dobil policijski zapisnik gre avto lahko v popravilo. Po nekaj telefonskih pogovorih sem dobil zagotovilo da je vse urejeno (predvsem smo bili v kontaktu z agentom zavarovalnice) in sva avto peljela na servis. Včeraj sem pri prevzemu avtomobila skoraj doživel šok. Hočejo naprtiti krivdo moji ženi in seveda hočejo zaračunat odbitno franšizo. Po pogovoru s cenilcem sem izvedel, da v policijskem zapisniku nikjer ne piše, da je avto zadel tovornjak. P.....ke zavarovalniške, kaj naj sedaj? 70000 SIT vem da ne bom plačal, najraje bi šel do cenilca in se malo drugače pogovoril z njim.

Na vaši strani kakšen predlog???

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Pe okt 13, 2006 12:14 pm

Verjetno pa piše, da je bil avto parkiran na parkirišču!! Sem mel jst tud pr adriaticu kasko in so blazn težki. Sam ne se jim pustit - kr do nadrejenega pojdi in ne odstopi od svojega stališča

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe okt 13, 2006 12:15 pm

Kako pa veš, da je avto zadel tovornjak? Če imaš dokaz za to, potem ti tudi kasko zavarovanja ni treba koristit.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe okt 13, 2006 12:19 pm

čudn, tut js sm pr adriaticu in nism meu nobenih problemov(trkam) pri cenitvi škode na parkingu.sm jo že dvakrat uporablu in je minil hitr vse skp brez zapletov.res ne vem zakaj pr teb tok komplicirajo...

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Pe okt 13, 2006 12:20 pm

Na triglav pejt. Tm nč ne komplicirajo. Vsaj men ne
lp

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe okt 13, 2006 12:42 pm

MALIJOHN je napisal/-a:Na triglav pejt. Tm nč ne komplicirajo. Vsaj men ne
lp

2x

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe okt 13, 2006 1:31 pm

tako je, čeprav tudi triglav kot komplet zavarovalnica skoz bolj pritiska na cenilce...
(če veste kam merim)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

lukiluke
Nov uporabnik

Napisal/-a lukiluke Pe okt 13, 2006 2:28 pm

izjava cenilcaje, da je poškodba "netipična" za parkirišče, čeprav je lepo vidna poškodba od zadnjega blatnika do sprednjih vrat. Razen s vodjo cenilcev sem praktično govoril že skoraj z direktorjem zavarovalnice. Zaključek; plačam 1% odbitno franšizo in se pritožim na komisijo. ZAnimivo ni bilo nobene komisije, ko sem dodatno plačal dobrih 50000 SIT premije za poškodbe na parkirišču.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe okt 13, 2006 2:56 pm

lukiluke je napisal/-a:izjava cenilcaje, da je poškodba "netipična" za parkirišče, čeprav je lepo vidna poškodba od zadnjega blatnika do sprednjih vrat. Razen s vodjo cenilcev sem praktično govoril že skoraj z direktorjem zavarovalnice. Zaključek; plačam 1% odbitno franšizo in se pritožim na komisijo. ZAnimivo ni bilo nobene komisije, ko sem dodatno plačal dobrih 50000 SIT premije za poškodbe na parkirišču.

ne plačat še.. prej se prtož, ker če ti naujo odobril parking škode, tist 1% odbitne sploh ni pomemben, bol je izguba bonitete, zaradi uveljavljanja kaska
kolk pa je škode oz. za plačat, in ali si dobil avto ali ti stoji- pejt do odvetnika, pa napiš pritožbo
lp

lukiluke
Nov uporabnik

Napisal/-a lukiluke Pe okt 13, 2006 5:12 pm

Kot sem napisal bi moral doplačati 70000 SIT zaradi odbitne franšize. Ker mi je šel servis na roko imam avto, vendar dlje kot 1 teden ne bom moral "zategovati". V tem času pa zavarovalnicaa ne bo nič rešila.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po dec 04, 2006 8:45 pm

lukiluke je napisal/-a:izjava cenilcaje, da je poškodba "netipična" za parkirišče, čeprav je lepo vidna poškodba od zadnjega blatnika do sprednjih vrat. Razen s vodjo cenilcev sem praktično govoril že skoraj z direktorjem zavarovalnice. Zaključek; plačam 1% odbitno franšizo in se pritožim na komisijo. ZAnimivo ni bilo nobene komisije, ko sem dodatno plačal dobrih 50000 SIT premije za poškodbe na parkirišču.

50.000 SIT dodatno za parking? Helooo, is anybody home?! Si se ti malo dosti zatipkal, ali si zavaroval Aston Martina? Tukaj neki res ne štima.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po dec 04, 2006 8:54 pm

Vsekakor menjaj tudi zavarovalnico. Pa to povej tudi cenilcu ali pa direktorju. Jaz sem tako zamenju Triglav ki ni vreden pol k... In sem že veselo pri drugi. Bonus ti ostane tako, da to naj te ne skrbi. Samo podpišeš izjavo in si drge.

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 To dec 05, 2006 10:32 am

Tkole ti bom reku glede izkusnj z adriaticom in slovenico ( pa sem jih imel VELIKO)

1 opcija je da sam nastopas pravilno in odlocno in jim das vedeti da ce te bodo nategovali jim bos naredil stalo , poznati pa moras zakone, pogoje,etc...

2 opcija je da daj odvetniku in naj spise dopis.

V mojem primeru oziroma zadnjem primeru z njimi so mi ponujali deljeno kdivdo 50: 50, seveda sem popizdil namrec kriv nisem bil,prico sem imel , in so potem popustili na 70:30 v mojo korist.
Ampak tkole me pa nebodo nategovali, hop do odvetnika, v 1 mesecu sem imel nakazno 100% odskodnino za popravilo vozila, potem se je pa zacelo se za bolecine.
Idioti kot so,posljejo najprej spet poravnavo z upostevano 50: 50 , odvetnik se drzi za glavo in si misli kaksni kreteni to delajo tam.
Seveda poslje dopis in v 1 tedni je zopet 100% odskodnina na racunu.

Tko da moj nasvet, odvetnika v roke in se stroske naj jim zaracuna.

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola So dec 30, 2006 8:52 am

matr pa kaj sam doplačilo stane 50 čukov za parkirišče. huuu potem mam pa rajši avto za 100 čukov in ni nobenih težav z zavarovalnicami.pa naj ga praskajo.

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jasminko So dec 30, 2006 9:57 am

sej to je logicno da ti bojo to zaracunal, ker praska (npr poteg z kšnim predmetom) se šteje pod vandalizem kar pa ni isto kot parkirišče.
vsaj na triglavu je tko da ne plačaš odbitne, zgubiš pa boniteto.

mal glejte na polico kaj mate zavarovano in si preberte pogoje :)

jst mam slabe iizkušnje z triglavom, tilio in adriaticom.

lp

jasmin
Slika

Morbus|A
Nov uporabnik

Napisal/-a Morbus|A Po jan 22, 2007 9:39 pm

Zelo slabe izkušnje z Mariborsko...tožba še vedno v igri :)

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a škoda Po jan 22, 2007 9:46 pm

Ne menat zavarovalnice kajti lahko zadaneš C4 picasso :P
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Po jan 22, 2007 10:27 pm

Koliko jaz vem, da če imaš zavaravano pri AS parking ti ni potrebno doplačat 1% in tudi bonusa ne zgubiš. (Pa tudi vandalizem je tu notri vštet)

Preverjeno.
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov