Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

nejkica
Nov uporabnik

Podaljšanje registracije v tujini - Nemčija

Napisal/-a nejkica To okt 17, 2006 12:10 pm

Živjo,

Rabim pomoč. Z avtom sem šel na delo v Nemčijo (Berlin) za 6 mesecev. Ker mi enkrat vmes poteče registracija, me zanima kaj se da storiti? Vrnem se cca 14 dni, tri tedne po poteku registracije. Ne bi se rad samo zato peljal v Slovenijo in nazaj (1000 km v eno stran).

Kaj lahko storim?

Najlepša hvala za info,

LP, nejc

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To okt 17, 2006 1:46 pm

Js bi na tvojem mestu nardil tako, da bi nekdo od domačih v Sloveniji opravu to kar ti trenutno ne moreš. V primeru, da to neb blo izvedljivo, pa bi se usedu v avto, prpelu v SLO in zadeve zrihtal. Vseen raj dam za 3 tanke bencina, kot pa kakšno vratolomno kazn plačujem.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To okt 17, 2006 2:22 pm

Zdaj kot jaz vem, ne more noben tega uredit namesto tebe, razen v primeru ko nekoga uradno pooblastiš (overjeno). Če si pa zdaj že v tujini, bo pa pomoje edina rešitev, da boš vmes prišel domov in to uredil...
Dodge Stealth Twinturbo AWD

danny
Novinec

Napisal/-a danny Sr okt 18, 2006 9:32 am

Da se vse! Problem je le, če je potrebno opraviti tehnični pregled... (to pomeni, da je avto star 3,5,7 let) Drugače pa sploh ni problema. S hitro pošto pošlješ prometno dovoljenje v slovenijo (pač dobremu znancu), ta ti sklene zavarovanje in podaljša registracijo. Težavica je le v tem, ker so ponovno začeli pisati po prometni in je potreben še oseben dokument... tako da če imaš osebno, jo pošlješ zdraven, vendar se da tudi brez. DA SE! Denar radi vzamejo povsod. Če rabiš opravit tehničnega se pa malo bolj zakomplicira... PM pošlji, pa bi mogoče se dalo kej pomagat...

Slabost... če pošiljaš papirje, potem ne moreš uporabljat avtomobila.... Registracijo lahko podaljšaš tudi en mesec pred iztekom (tako da ne rabiš lovit zadnje dneve)

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a So okt 02, 2010 4:32 pm

mogoče kdo ve kako opraviti tehnični pregled če se vozilo "slučajno" nahaja v Indiji? 12.000km v eno smer je nekoliko veliko samo za prit opravit tehnični... :roll:

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ So okt 02, 2010 4:57 pm

Sej je ze danny povedal. Za denar se da urediti vse :)

Pošlji prometno, kakšen osebni dokument in se da za dober denar(doplačilo kakih 50€) zrihtati tehničnega brez avta.

Seveda moraš poznati prave ljudi in se zavedati da to ni legalno :)

P.S. jaz tega ne počnem, ker moj carski hyundai pride čez tehničnega bp, da ne bo slučajn kkšna kapsarija trkala na vrata zjutraj :)

lp AS_
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So okt 02, 2010 11:23 pm

tako ja, smo imeli isto situacijo cca 2 leti nazaj pri očetu, kjer se je avto nahajal v črni gori. Tehničnega nardit tako, kot je zgoraj napisal, drugače pa avto v slo pripeljat, vsaj po nešteto klicih, ko sem jih jaz takrat delal ni bilo druge varjante ;) (pri očetu je bil še problem ta, da je minil 30 dnevni rok za podaljšanje registracije in sploh ni mogel z avtom priti nazaj slo drugače, kot da bi ga dali na avtovleko, ali na vlak)

Če pa nimaš tehničnega se da pa vse brez problema, pošlji mami/očetu/bratu.. kopijo svoje police (če boš ostal pri isti zavarovalnici) ali original polico, če boš menjal, potem pa on zavaruje avto (ti si lastnik/zavarovanec) on pa sklenitelj zavarovanja. Ti sporoči številko police, potem pa narediš online registracijo - po pošti dobiš prometno, katero ti potem nekdo pošlje v nemčijo/indijo, ti moraš pa svojo poslat nazaj, če ne plačaš 200 €.

lp
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov