Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

sasiti
Novinec

Preostanek zavarovanja

Napisal/-a sasiti To jan 16, 2007 4:33 pm

Punca namerava kupiti avto in me zanima naslednje:
prodajalec (ki ima 50% bonus) trdi, da je avto zavarovan do julija in hoče imeti znesek preostanka zavarovanja nazaj izplačan. Zdej pa me zanima, če je to v redu - ker punca namreč nima 50% bonusa in bi ji na zavarovalnici znali kej težiti za doplačilo. Ali je sploh možno, da se preostanek zavarovanja prenese na novega lastnika?

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To jan 16, 2007 5:01 pm

Tole bo nateg pomoje. Do zdaj je bilo tako, da če si kupil avto, ki ima recimo še pol leta zavarovanje, si ti kot kupec plačal samo to razliko za 6 mesecev.Prodajalec pa dobi od zavarovalnice nazaj preostanek zavarovanja, ko kupec avto registrira. Edino kar bi lahko prodajalec zahteval je sorazmermi delež za cestnino...pa še to govorimo o drobižu, če pogledaš da je najdražja cestnina okoli 50.000 (nad 2.500 cm3).
Daj ga ti vprasaj a bi on rad preostanek za cestnino al zavarovanje? Ce je slednje, je mozno da je nateg, al pa nima pojma o postopkih.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti To jan 16, 2007 5:21 pm

Mislim da bo drugo - nima pojma o postopkih - ker gre drugač za poštenega soseda. Sam sprešujem, ker tud jst najbolj ne vem...
Se pravi - v vsakem primeru on dobi nazaj povrjeno zavarovanje, punca pa mora plačati (po svojem bonusu) preostanek zavarovanja? Prav razmišljam?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jan 16, 2007 5:35 pm

Da, on dobi nazaj zavarovalnino, če ma vse kupončke, lahko pa dobi tud preostanek cestnine, sam mora poslat potrebne papirje v LJ, ti pa narediš svoje zavarovanje in nimaš s sosedovim zavarovanjem nič skupnega.
Zadnjič spremenil Cash, dne To jan 16, 2007 5:37 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To jan 16, 2007 5:36 pm

Ja, v primeru ce ga on ne odjavi iz prometa, ce ga bo, te cakata ponoven tehnicni pregled in pa zavarovanje in sicer za celo leto. To ti ne svetujem, ker se ne izplaca.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jan 16, 2007 5:38 pm

Tudi če ga odjavi, te NE čaka ponoven tehnični pregled. Tehnični pregled velja 1 leto, ti samo plačaš preostanek cestnine do tehničnega in zavarovanje do tehničnega, potem pa naprej za 1 leto. Recimo če je imel avto tehničnega avgusta prejšnje leto, plačaš zavarovanje in cestnino do avgusta 2007, tehničnega ti ni potrebno delati, ker velja do avgusta 2007, narediš ga šele takrat. Preverjeno iz prve roke!!!

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To jan 16, 2007 6:16 pm

jap ma Cash prav...tko je blo prej k so ble se nalepke...my bad :P

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jan 16, 2007 6:43 pm

Da je pa bilo treba prej ponovno na tehničnega pa nisem vedu :roll: Kaj je res blo tko??
To, kar je zdej, vem, ker sem pred 1 mescom kupu en rabljen avto, pa ni blo treba nč tehničnega delat, pa zavarovanje in cestnino sm plaču sam do datuma, ko poteče tehnični.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To jan 16, 2007 9:22 pm

vcasih ce si hotel dobit cestnino nazaj, si moral dat nalepko dol z avta. Ce si dal pa to dol, ti je pa šu tud tehnični v maloro.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jan 16, 2007 9:37 pm

Jap, to pa je res, sm mau pozabu :oops:

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Ziggy Pe feb 02, 2007 5:51 pm

Še mene nekaj zanima. Imam podoben problem, meni poteče registracija v sredo in bom avto najbrž že v pon. odjavu iz prometa. Pol pa kupujem avto, ki je registriran do 1.2008 in kupec normalno želi zavarovanje nazazj. Se pravi jest bom doplačal zavarovanje za praktično celo leto, ampak po kateri ceni: doplačam zavarovanje brez vseh popustov, ali doplačam kot da bi imel 50%bonifikacijo (ki jo ta prodajalec ima) ali doplačam zavarovanje z 20 % popustom, do katerega sem upravičen jaz. Hvala za odgovor

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe feb 02, 2007 5:57 pm

Ziggy je napisal/-a:Še mene nekaj zanima. Imam podoben problem, meni poteče registracija v sredo in bom avto najbrž že v pon. odjavu iz prometa. Pol pa kupujem avto, ki je registriran do 1.2008 in kupec normalno želi zavarovanje nazazj. Se pravi jest bom doplačal zavarovanje za praktično celo leto, ampak po kateri ceni: doplačam zavarovanje brez vseh popustov, ali doplačam kot da bi imel 50%bonifikacijo (ki jo ta prodajalec ima) ali doplačam zavarovanje z 20 % popustom, do katerega sem upravičen jaz. Hvala za odgovor

ti doplačaš zavarovanje do tehničnega pregleda - torej 11 mescov
prodajalčeva bonifikacija nima s tem nič veze, on bo dubu kokr je plaču minus toliko kolikor zavarovanja je že mimo

ti boš plaču zavarovanje za 11 mesecov, z 20% popustom (tvoja bonifikacija)
podpis
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov