Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Vandalizem - je treba policijski zapisnik?

Napisal/-a reber Pe apr 06, 2007 1:25 pm

Zanima me, če je pri uveljavljanju zavarovanja kasko-vandalizem, po dogodku treba poklicat policijo, da naredijo zapisnik. Zavarovan imam vandalizem kot dodatno v kasku, zanima pa me, če rabim imet zapisnik, ali grem enostavno do cenilca da oceni škodo in da napotnico ...
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Tiicoo Pe apr 06, 2007 1:56 pm

Po mojem mnenju prvo pokličeš zavarovalnega agenta .. saj maš menda ja pri njemu zavarovan avto ne pri policiji :D potem pa če on zahteva policijo pokličeš policijo .. to je vsaj moje mnenje....

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber So apr 07, 2007 11:50 am

Ja, to je pa tako: če se ti praske zgodijo in to ne opaziš takoj, lahko šele čez nekaj dni, potem je težko narediti zapisnik, če sploh ne veš kje se je zgodilo, saj bi lahko na zavarovalnici trdili, da je bilo to narejeno načrtovano in podobna sranja.
Po drugi strani pa, saj ni zavarovalniški agent Bog, da bom imel njegovo številko s seboj, policija ima pa simpl številko, ane. Očitno se bom moral kar na zavarovalnici pozanimat.
Vprašanje je bilo postavljeno tudi z namenom, da napišete svoje izkušnje kaj ste storili, ko so vam opraskal avto, ste najprej klicali policijo, ali ste mogoče šli samo na zavarovalnico, če ste praske opazili šele nekaj dni po dogodku ...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So apr 07, 2007 12:14 pm

MORAŠ narediti zapisnik če imaš kasko ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 So apr 07, 2007 12:52 pm

INFINITI je napisal/-a:MORAŠ narediti zapisnik če imaš kasko ;)

Tako je.
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber So apr 07, 2007 5:02 pm

Kaj pa v primeru, ko praske vidiš po nekaj dneh? greš še enkrat na parkirišče, pa se narediš butlna :shock:

Lansko leto ko sem imel nekaj opajsan avto sem šel brez zapisnika do cenilca, nobeden ni nič tečnaril pri uveljavljanju kaska.

Andea
Nov uporabnik

Napisal/-a Andea Če jun 14, 2007 12:49 pm

če si prepričan, da je bila škoda storjena isti dan, pokličeš policijo - recimo da ti je na parkingu kdo razbil luč - ker pogledajo še ostanke bla bla, če nisi siguren potem pokliči najprej asistenco zavarovalnice pa ti bodo povedali kako ukrepat naprej. Moja zavarovalnica ZM ima to opcijo, da pokličem kadarkoli, pa mi pomagajo.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če jun 14, 2007 1:39 pm

pri zavarovalnici Adriatic Slovenica sem dvakrat uporablu škodo, krito iz vandalizna:

enkrat je bla ubistvu kraja avtoradia in je poškodoval ključavnico tko da smo policaje klical in je bil narjen zapisnik, drugič je pa šou en s ključem po boku in ni biu narejen zapisnik pa je blo vse uredu ko sm šou na zavarovalnico, sam pač reku kje pa kdaj prbližn je blo. je pa res da mi na polici piše da je ob uveljanju kaska potrebno poklicat policijo, sam večinoma je šlo brez... tut pr primerih iz škode na parkirišču.

Lp

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če jun 14, 2007 1:45 pm

INFINITI je napisal/-a:MORAŠ narediti zapisnik če imaš kasko ;)

sm prašu našga agenta pa je reku da ni treba, ker se polcaji peesdejo da morjo hodt delat zapisnike za nepotrebne stvari...

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Če jun 14, 2007 1:55 pm

NE rabiš delati policijskega zapisnika (vsaj pri ZM ni treba).
Ampak izkušnje kažejo, da je bolje, da ga greš naredit. Policist se nima kaj za pritoževat, zapisnik mora nerediti, ker je to njegova služba. Če mu kaj ni prav, lahko gre jokat mamici.
Povečini policistu kaj perveč ni za pisanje tele stvari in bo napisal skoraj vse kar mu boš povedal, sepravi da mu reči kar da si šel prijavit vandalizem itd. in bo to tudi v zapisniku.
Ker potem se, kot se je meni, zgodi, da ti na zavarovalnici nočejo priznati vandalizma (čeprav je očiten) in se stvar na koncu razreši na podlagi policijskega zapisnika (zato pomemben).

Če poškodbo opaziš kasneje, se tudi zglasiš na policiji in te bo tako ali tako vprašal kdaj si opazil in kdaj veš da še ni bilo nič. Zavarovalnico pa tako ali tako nima kaj za brigat kdaj se je zgodilo.

LP

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če jun 14, 2007 2:00 pm

Kako ni treba? Jaz sem ga moral narediti, pa mam isto pr ZM! Kaj zdaj že vsak agent dela po svoji presoji?

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Če jun 14, 2007 2:22 pm

Za kasko je potreben zapisnik (na zavarovalnici Triglav) vsaj js sm ga rabu tko da zgleda ze vsak dela kar mu paše.

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Če jun 14, 2007 2:24 pm

don't know. Meni piše že na polici pri čem nimam odbitne franšize in pri čem vsem je treba poklicati policijo. Je pa res, da vedno vpračajo če je bil pol. zapisnik narejen.
Kako da prihaja do razlik pa nimam pojma...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če jun 14, 2007 3:20 pm

če vids da ti je bla storjena škoda, gres takoj k cenilcu in nima nc za praskat...kaj zdj bom klicu na 113, ker mi je en špegu oprasku...bi mi blo kr bad klicat zarad tega...

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Če jun 14, 2007 4:21 pm

odvisno od poskodbe, men je enkrat zadnji blatnik nekdo podrsal sem klical policijo pa so mi sami rekli da za male skode ni treba delat zapisnika. Pol na zavarovalnici sm pac to reku i je rekla una agentka ni problema i res nobenih problemov. zavarovalnica pa je adriaticslovenica

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Če jun 14, 2007 5:09 pm

Zdravo!

Malo bom offtopic, se oproščam.

Avto imam zavarovan na zavarovalnici triglav, pa nevem kako je točno z zavarovanjem vzratnih ogledal.. Npr. lahko jaz zahtevam novo ogledalo v primeru, da mi ga sterejo vadalisti? Moram za to imet zapisnik policije? je pomembno kje je avto parkiran? Če ogledala odnesem pri trku z drugim avtomobilom mi je jasno, da ne rabim klicat policije ampak grem samo na zavarovalnico pa rešim...
Slika

halo007
Novinec

a

Napisal/-a halo007 Če jun 14, 2007 6:10 pm

Pr Triglavu, za škode katere krijejo delne kombinacije načeloma ni treba klicat policije. Jst sm jo enkrat klicu, ko mi je nasproti vozeče vozilo odbilo ogledalo, za parking pa nism. Načeloma torej ni treba, je pa res, da se zna kdaj zgodit, da se kej zakomplicira. V tem primeru te reši policjsko poročilo..

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če jun 14, 2007 9:10 pm

Da jaz povem svoje izkušnje.
Predkratkim sem opazil da imam na desnem boku slabega pol metra dolgo črto in da je poknjena letvica na voznikovih vratih, bilo pa je nekaj vdrtin iz parkinga že odprej,

Ker imam kasko in parkirišča, sem šel na zavarovalnico tam izpolnil tisto poročilo o škodnem postopku (nevem kako se točno reče), rekel da se je vse zgodilo na isti dan (tako so mi svetovali na zavarovalnici, ker drugače bi mogel pisat več poročil), potem sem peljal avto k ličarju, tam je prišel cenilec in potem so popravili.

Je pa definitivno kdaj pa kdaj tudi za parkirišča poklicat policijo, da naredi zapisnik, sploh če ste tako občutljivi na praske kot jaz in boste dosti popravljali. Tako za rezervo da na zavarovalnici nimajo kaj sikat.
Slika

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 So jun 16, 2007 1:41 pm

Triglav je ena izmed redkih zavarovalnic, kjer v primeru uveljavljanja škode ob zlonamernem dejanju tretjih oseb izgubiš bonus.
Torej padeš 3 premijske razrede.

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster So jun 16, 2007 7:57 pm

Mare2 je napisal/-a:Triglav je ena izmed redkih zavarovalnic, kjer v primeru uveljavljanja škode ob zlonamernem dejanju tretjih oseb izgubiš bonus.
Torej padeš 3 premijske razrede.

To je res popolni nesmisel. V bistvu je kar malo protislovno...plačuješ zavarovanje pred "zlonamernimi" dejanji, na katere resnično nimaš vpliva. Takšne in drugačne bedarije so me prepričale, da že nekaj časa avto zavarujem pri ZM.

Res neverjetno :)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost