Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Dario
Novinec

Zavarovanje problem

Napisal/-a Dario Ne maj 06, 2007 11:00 am

Živjo
Nekaj časa nazaj sem imel nesrečo, manjšo? Cca 200k škode!
Imel sem 15% popusta na registracijo do sedaj.

Za tem, to se pravi po tej nesreči! Sem šel avtu podaljšat registracijo.
Na zavarovalnici mi pač rečejo da bom sedaj plačal 5% + na registracijo.
Ok
Jaz sem pač zavarovalnico zamenjal z drugo, na drugi očitno niso vedeli o tej nesreči in so mi popust upoštevali normalno naprej. Zmenil sem se pa da bom obročno odplačeval po položnicah. Sedaj je že 2meseca mimo in nisem dobil niti ene položnice???
Zavarovanje pa sklenjeno pri Adriaticu!

Zanima me v tem primeru ali bom, sedaj moral na novo vse skupaj skleniti, poravnati razliko, oz kaj bo z popustom?
Hvala
Lp

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne maj 06, 2007 11:20 am

Ta s položnicami je taka, da najprej probajo na trajnik usekat, ko pa ne gre iz trajnika pa traja nekaj časa, potem pa "preklopijo" na položnice. Tudi moja mati ki ni zaposlena se je zmenila "na položnice", pa je trajalo več kot 2 meseca preden so ji prvo poslali...ona seveda ni klicala vmes da bi jih obvestila da se je zataknilo, kao da "sej bojo pozabli nanjo" :roll:

Priporočam ti da pokličeš pa povprašaš zakaj ne dobiš nobene položnice, ampak po mojem bo kot zgoraj.

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster Ne maj 06, 2007 12:20 pm

Obstaja tudi možnost zavarovanja za odkup prve škode. Tako se ti prva nesreča, ki jo povzročiš nekako spregleda in ti ne zniža bonitete.

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Ne maj 06, 2007 2:40 pm

Trekkster a to velja tudi v mojem primeru, glede na to da je škoda že bila povzročena? Pa če mi malo pojasniš kako to gre?
Hvala
Lp

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne maj 06, 2007 3:38 pm

Trekkster je napisal/-a:Obstaja tudi možnost zavarovanja za odkup prve škode. Tako se ti prva nesreča, ki jo povzročiš nekako spregleda in ti ne zniža bonitete.

kokr jz vem, se da to narediti samo če imaš -50%. Vsaj meni je tako lansko leto razložila ženska na triglav zavarovalnici.
EJ6

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster Po maj 07, 2007 9:29 am

Ne vem kako je pri Triglavu, ampak pri ZM lahko ob sklenitvi zavarovanja doplačaš zavarovanje za odkup prve škode ne glede na to v kateri premijski skupini se znajdeš. Je pa treba to seveda storit prej, ne gre potem ko si že imel nesrečo. ;)

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po maj 07, 2007 10:18 am

in kuk pride to €?

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario To maj 08, 2007 7:13 am

ok

Včeraj sem klical na zavarovalnico zakaj mi položnic nepošiljajo?
In so mi odgovorili, da zato ker sem imel neko škodo na drugi zavarovalnici in oni o tem niso bili obveščeni. Tako da moram sedaj odit na zavarovalnico da mi spremenijo premijski razred iz -15 v +5% in poravnam stroške?

Kaj dosti pa vrjetno nemorem ugovarjat glede na to da so si sami krivi da so spregledali?
Lp

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster To maj 08, 2007 10:54 pm

dnovak24 je napisal/-a:in kuk pride to €?

Mislim, da je odvisno od tega v katerem razredu se trenutno nahajaš. Na njihovi strani so tabele, kjer lahko pogledaš koliko točno te bi prišla ta varianta.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr maj 09, 2007 12:58 am

dnovak24 je napisal/-a:in kuk pride to €?

Dodatno odbitno franšizo plačaš, če pride do škode, za katero si ti kriv.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Sr maj 09, 2007 1:35 am

20% gre gor, če se kam zabiješ? Sem mislil da manj, recimo 5%, da se ti pač eno leto ne prizna ali pa max. 10%. Drugače teh 20% pa spravljaš not potem 4 leta, pa še naprej, ko bi že davno lahko bil na -50%.

Če si recimo na -15% takrat ko povzročiš nesrečo, potem te že prvo leto vržejo na +5%, ko bi moral že biti na -20%, to pomeni -25% prvo leto!! Drugo leto si na 0%, moral bi biti že na -25%, to pomeni spet -25%. In če gre tako naprej, potem avtomatsko nekje vsako leto v teh štirih letih plačaš 25% več, s tem da si po štirih letih spet na prvotnih -15%, plačal pa si že 100% zraven (na pač vedno nižji znesek za 5% na leto, ampak se toliko ne vidi razlika, ker 25% se odbija od celotnega preostanka vrednosti zavarovanja po odbitih 5%). Odstotek, katerega prvo leto plačaš več zaradi prometne nesreče, plačaš tudi vsa naslednja leta, ker vedno plačaš 25% več kot bi, če teh -20% ne bi dobil.

Glede na to da si po štirih letih na -15%, moral pa bi biti že na -35%, spet pomeni da 5. leto plačaš 20% več in potem tako naprej do -50%, to pomeni da komaj 7 let po tem dogodku boš na -50%, spet 7x20%več.

Nap**dijo te za dve zavarovanji, po tem takem, pa čeprav si nekomu samo malo podrsal odbijač in je bilo škode za 20ksit. Zato pa nekateri raje plačajo na mestu kot pa dajo kuponček.

(Mogoče je vse narobe, sem zaspan, grem raje spat.)

Andea
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Andea So maj 19, 2007 11:11 am

uf...ako te dobijo...sicer pa je za podoben namen recimo pri Zavarovalnici Maribor, lahko poleg osnovnega zavarovanja lahko skleneš tudi z nekim malim doplačilom odkup prve škode in pol se lepo izogneš temu... :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster So maj 19, 2007 9:15 pm

Če se lahko na mestu dogovoriš za izplačilo na roke je verjetno še vedno najhitrejša rešitev. Ljudje so po mojih izkušnjah večinoma prezateženi, da bi bilo kaj takšnega možno. Slišal sem že tud zgodbice o manjših nesrečah, kjer je recimo nekdo umirjen in pomudi izplačilo na roke, drug pa popolnoma agresiven, itd...

Doplačilo za odkup prve škode se mi zdi skoraj tako a must have, kot kasko.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So maj 19, 2007 10:50 pm

za odkup prve škode.. začel sem na nuli pa ko sem sklepal zavarovanje mi je to ponudla in rekla da je nekje 80-100 eur več nekak tak.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne maj 20, 2007 12:26 am

glede položnic je tko, mene moja agenta pač upraša, položnice ali trajnik al pa keš. tko da če ji rečem položnice so to položnice itd...

nevem kak lahka pol oni probajo prek trajnika če ti rečeš da bi meu na položnice...
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster Ne maj 20, 2007 11:47 am

snoopek je napisal/-a:glede položnic je tko, mene moja agenta pač upraša, položnice ali trajnik al pa keš. tko da če ji rečem položnice so to položnice itd...

nevem kak lahka pol oni probajo prek trajnika če ti rečeš da bi meu na položnice...

mogoče bi lahko temu rekli administrativna napaka :)

Uporabniški avatar
skrba
Nov uporabnik

Kraj: Traberkcity/Dravograd/Koroska

Napisal/-a skrba To maj 29, 2007 2:03 pm

Ne bom odpiral nove teme bom pa kar vprasal tukaj!

Nazadnje sem imel avto pred 3mi leti... Nato pa danes ponovno zavarujem avto..
Stvar je sledeca:
V domacem kraju (Na Koroškem) imam pri zav. Triglav 5% popusta...
Zakaj ga potem nisem mogel koristiti ko sem avto zavaroval v Mariboru???? (seveda tudi pri Triglav)

Kako je to mogoce da me aganti v MB nimajo v bazi?
Slisal sem da kjub temu da gres iz ene zavarovalnice k drugi.. se ti prenese popust...

Kako zaboga se mi tukaj ne?? Pa sem ostal pri isti zavarovalnici?

Hvala za pomoc!

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi To maj 29, 2007 2:52 pm

Nisem čisto prepričan če to drži, ampak mislim, da te po določenem obdobju brišejo in se ti briše tudi boniteta - če seveda vmes nimaš registriranega avta nase (nekoč sem nekje nekaj takega prebral). Mogooče bo kdo kaj več vedel povedati, ki se bolj spozna na zavarovanje.

LP

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster To maj 29, 2007 7:53 pm

Jap, če nekaj časa avta nimaš registriranega ti boniteta pri zavarovanju preprosto izgine. Problem je predvsem, če se ti je že nabralo dost bonusa...

Uporabniški avatar
skrba
Nov uporabnik

Kraj: Traberkcity/Dravograd/Koroska

Napisal/-a skrba Sr maj 30, 2007 7:53 am

Se vedno mi ni jasno.....

Doma v Dravogradu (Koroškem) mi je agent rekel da mam 5% 3dni za tem pa nisem mogel koristit v Mariboru včeraj*?

:evil: :?:
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost