Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

zlomljene zadnje luči, vgradnja neorginalnih (r clio)

Napisal/-a DaDek Sr maj 30, 2007 6:48 pm

Torej stvar je sledeča:
Deda je mel bližnje srečanje z neko ograjo in je zlomil zadnjo luč (eno je na ograji zlomil, eno pa že ima dalj časa pokjeno), in ker je pač se malo vstrašil , da nebo kr dobil novih preko zavarovalnice, da mu bojo gušli za policijo itd. je iz nemčije naročil druge luči, ki pa so NEORGINALNE. Zdaj glede na to, da ima luči in stekla zavarovane, če mu jaz jutri peljem avto na cenitev, ob predložitvi računa za te luči, ki jih je naročil, bo dobil to vsoto nazaj, ali kako je s tem? Sicer je dal za luči 160eur pa vseeno.. je kr nekaj denarja to.

Ni pogoj, da gre z cenilnim listom npr. na štajerski avto dom da mu jih tam naročijo in vgradijo?

Bo zavarovalnica plačala vgradnjo teh neorginalnih luči pri š avto domu?

z homologacijo, da jo bo moral opravit je seznanjen.

prosim za konkretne odgovore.

najlepša hvala,

lp,

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr maj 30, 2007 7:06 pm

težka bo.
a ni tk da cenilc - zavarovalniški agent pove, če je poškodovan del zavarovan, pol greš serviserju, kjer da predračun, tega daš agentu in ti pol dajo dnar...samo ne me pa držat za besedo...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr maj 30, 2007 7:24 pm

ne ne dnara ti skor 100% ne dajo na roko. Ena opcija ki 100% drži je to, da ti dajo cenilni list, ti daš popravit del, pa avtohiša pol zavarovalnico terja, sem pa nekje tudi slišal za to opcijo o dokazilu in naknadnem izplačilu iz strani zavarovalnice.

lp,

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr maj 30, 2007 9:15 pm

dnar dobiš izplačan za tiste dele ki so polomljeni in ure ki jih oceni cenilec da so potrebne za popravilo.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr maj 30, 2007 9:31 pm

croma_man je napisal/-a:dnar dobiš izplačan za tiste dele ki so polomljeni in ure ki jih oceni cenilec da so potrebne za popravilo.

torej keš? Kako pa oceni ceno luči? Po ceniku koliko stane nova? pa mi izplačajo ceno orginalnih luči?

Cenilac bi znal kaj komplicirat, če rečeva da je bil parkplac?

lp,

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr maj 30, 2007 9:43 pm

oceni, se po ceniku k ga majo na pooblaščenem servisu(itq naj bi proizvajal rezervne dele najmanj 20 let(+-)), pa reč da ti izplača ta dnar...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če maj 31, 2007 8:06 am

bom se šel pozanimat jaz danes pa sporočim :D

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe jun 01, 2007 8:14 am

evo bil tam pri cenilcu: reko naj napišem škodni dogodek za vsako luč posebaj, pa bojo plačali, ni pa mi hotel povedat al bojo plačali ceno orginalnih luči ali po računu teh iz nemčije? :D

kdo seznanjen s tem?

lp,

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jun 01, 2007 11:28 am

Zakaj si mu sploh omenjal te iz nemčije ' :D
Na Renault servisu bi si dobil predračun za luči.....
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe jun 01, 2007 12:08 pm

ponavad je blo tko kokr sm se jst pozanimu pr svoji zavarovalnici : loh bi zahtevu zamenjavo original luči prek servisa (seveda če ugotovijo da si upravičen) in pač mel nove luči ali bi pa reku da boš sam si zrihtu nove luči in bi dubu 70% vrednosti nove original luči na roke.

Lp

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe jun 01, 2007 12:10 pm

Če se ne motim je tako ,da dobiš predračun ,in oni izplačajo 70 ali 75 % te vrednosti in to je to. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe jun 01, 2007 12:11 pm

ja če mi bojo na podlagi predračuna izplačali lahko grem takoj na renault servis po predračun pa k drugemu cenilcu :) ali?

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Napisal/-a M|t3k Pe jun 01, 2007 12:15 pm

V vsakem primeru si upravičen do originalnih zadnjih luči+delo. Oni ti dajo zeleno luč, ko je vse rečeno. Pol pa je na tebi, če greš na servis ali vzameš denar.
Če vzameš denar, ti odštejejo davek, idi pa na zavarovalnico z predračuni za originalne luči in predračunom za delo in na podlagi tega ti nakažejo na račun.

LP

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe jun 01, 2007 2:05 pm

evo sem šel po predračun.. in sicer je 240eur, 8eur pa sem dal za izdelavo predračuna. lol da jaz rečem stranki, da mi more plačat zato da ji naredim ponudbo za programsko opremo, ma v sekundi se obrne pa gre. :roll: sicer jih kao nazaj dobim če bom vgradil tam luči oz. se bojo odšteli ti euri.

trgovec pravi, da je bilo pred časom 70%, zdaj pa ne ve kako je :D

tnx vsem.
lp,

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Napisal/-a M|t3k Pe jun 01, 2007 2:37 pm

240€, pol boš ravno pokril stroške, oziroma še nekaj za sladoled dobil :)

Da pa za predračun kasirajo pa je tudi mene že parkrat šokiralo. Ampak če vedno k istim hodiš na servise je ponavadi 4 free.

Kaj hočeš. 2min in prehojenih kakih 0,5m njihovih prstov po tipkovnici je kr ornk ne.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe jun 01, 2007 2:45 pm

leta 89 se je pri avto pri njih kupil in servisiral do LANI (ja 16let star avto še je hodil na pooblaščenega) od leta 99 pa se tut ta avto servisira tam. tudi kupljen je bil tam.

nevem no malo sem razočaran nad plačilom predračuna, ampak bom šel vgradit luči tja pa bojo odšteli in bom za vgradnjo dal 12e. + štempl za strokovno vgradnjo pa se ne rabim je*at okoli kje bom štempl dobil.

za luči smo dali 140e + homologacija bo tak da bo glih 0 pomoje. :)

lp,

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek To jun 05, 2007 9:08 pm

stvar je taka,.. danes sem malo urejal to ker sem imel čas... ona je nekaj glumla na šalteru na zavarovalnici naj predložim račun od luči iz nemčije in račun za delo.. Pa sem ji pač reko da imam samo predračune, in da kao vem da gre na podlagi tega, če peljem pokazat avto cenilcu, d aje popravlen (kar sem tudi naredil) in se je potem seveda rekla da mi bojo plačali po predračunu znesek 100% :) naj pa jim dam časa 3-4dni da uredijo vse papire...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost