Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Christina
Nov uporabnik

Registracija še do konca leta- lahko nove tablice???

Napisal/-a Christina Sr jun 06, 2007 6:58 pm

POzdrav!

No, če sm težila že na "kupovanje avtomobilov" bom pa še tle ;)

V glavnem, avto, ki sem ga kupila (rabljen) je registriran še do decembra 2007. Jutri grem plačat zavarovanje... Mam pa eno vprašanje, pa ne me tepst, ker sem ful iskala odgovor, pa mi še zdej ni jasno :oops:

TOREJ:
Ko prodajalec proda svoj avto ga mu treba odjavit iz prometa....ampak kupec dobi avto z tablicami ... tehnični narejen do...(v mojem primeru do decembra) in do takrat se tudi doplača zavarovanje. Kopijo zavar.police pošljem prodajalcu da lahko uveljavi preostanek zavarovanja... JE TAKO?

Zdej so na avtu stare tablice, a lahko dobim nove in plačam samo tablice, čeprav ne bom plačala cele registracije, ampak samo zavarovanje?? A moram potemtakem nest tablice sabo,ko grem plačat zavarovanje?

Pa še enkrat se pardoniram...če so vpraš. malce kokošja :?

Hvaaaalaaaaa

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr jun 06, 2007 7:17 pm

Tablice po novem gredo z vozilom.
Prodajalec uveljavlja razliko cestnega sklada in zavarovanja, tebi pa sledi doplačilo le tega do preteka tehničnega pregleda.
Če se tablice vrnejo na upravno enoto, prodajalec isto dobi razliko denarja, tebi pa sledi nakup tablic in celoletno zavarovanje in cestni sklad plus tehnični pregled.

Upam da sem bil v pomoč, če sem pa kaj zgrešil pa prosim za popravek.

lp

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr jun 06, 2007 7:54 pm

Tudi če vplačaš zavarovanje le do konca leta, torej do takrat ko je veljaven tehnični, lahko stare tablice vrneš in vzameš nove. Najbolje da greš na kakšen amzs, kjer vse urediš na enem mestu.
Lep dan!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost