Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Sivic
Nov uporabnik

Kasko vela a ne?

Napisal/-a Sivic Ne jul 01, 2007 9:53 am

Pozdravljeni!

Am zanima me ce bi veljal kasko zavarovane ob tak nesreč:

prpelov sm cez eno grbino k jo nism vidu seveda sm pelov po omejitvi blo je ponoč
pa sm mal skoču pa nasedu s sprednmu delm(samo opraskan je spodi mal nc hujsga)
pa sta se mi oba airbaga sprozila nism nc klicov kapse fotr je sam reku domu ga prpel sam pomoje bi mogu nrdit zapisnik an? nvem a ma kdo ksne ideje kva bi lahka naredu?

Andea
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Andea Ne jul 01, 2007 1:24 pm

poklič asistenco če maš to možnost. ZM ma asistenco pa poklič pa vpraši...po moje odvisno od zavarovalnice...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne jul 01, 2007 1:40 pm

Najprej se nauči po slovensko pisat!

Verjetno nič ne boš mogel uveljavlat, ker nisi klical policajev. Za kakšne manjše poškodbe se še da zmenit z zavarovalnico, za airbage ti pa verjetno ne bo uspelo.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jul 01, 2007 1:52 pm

mislim da ni v tem primeru treba policije... ti samo lepo to poslikaj in cim prej
pelji avto na skodni oddelek... da ti ga ocenijo (ce nisi ze zamudil roka)
ostalo se dogovarjas z zavarovalnico ce tu ne gre pa z odvetnikom
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Sivic
Nov uporabnik

Napisal/-a Sivic Po jul 02, 2007 5:44 pm

se oproscam za neslovensko pisavo sam to sm pisov mal po nesreci tok da sm biv se mal pretresen....
zj sm tko naredu fotr je enga klicov pa je reku daj treba zapisnik naredit pa sm su pol ke pa klicov kapse sam se nism za uro zlagov kj mt rekla nej ne lažem an use sm povedov tko k je blo sm dobu 250€ kazni pa 4 pike :( pa se zavarovalnca pomoje nebo povrnila skode ker je policija opravla to 12ur po nesreci tok da sm zajebov use pomoje

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Po jul 02, 2007 6:30 pm

sivic: Zakaj si dobil kazen in pike?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jul 02, 2007 6:42 pm

Zaradi povzročitve prometne nesreče...

Povrnjeno ne bo dobil (dobro sem 97% prepričan da ne). Kolega je imel nesrečo - zapeljal s ceste, odprlo mu oba airbaga, na zunaj pa avto minimalno razbit. Pa ni dobil nič od kaskota ker ni klical policajev. Pa je bil trezen.

Zavarovalnica ne izplačuje kaska brez policijskega zapisnika, ker lahko smatrajo da je bil povzročitelj pod vplivom alkohola. Ampak ker to ne smejo na glas povedat (ker potem mora zavarovalnica dokazat, da si ti pil in ne obratno), je pri sklenitvi zapisano da je potrebna policija. S tem si zavarovalnica ščiti hrbet...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po jul 02, 2007 7:51 pm

Meni je zavarovalni agent sam povedal, da če je škoda manjša (recimo blatnik, dobijač in luč) policije ni potrebno klicat, če je pa večja, pa je potrebno imet zapisnik policije.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jul 02, 2007 8:15 pm

Petersilj je napisal/-a:sivic: Zakaj si dobil kazen in pike?

če bi mel prilagojeno hitrost, mu sigurno nebi odprlo airbage ;)
zaradi alkohola je pametno klicat policijo
lp

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Po jul 02, 2007 9:36 pm

Seveda velja. Izgubil boš bonus. Na polico poglej, če imaš odbitno franšizo. :)

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Po jul 02, 2007 9:42 pm

Kje za boga pa živiš, da ti je kaps ( za to kar praviš, da se je zgodilo) dal kazen + pike?
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So jul 07, 2007 12:29 pm

če je naredu zapisnik, mu je logično dal kazen- ker nereči vedno sledi kazen
bi pa rad pohvalu policiste, k so dons pršli na kraj nesreče, k smo sesul cliota, in je lepo povedal, da ni potrebe zarad kaska delat zapisnika- lokalna cesta, ni poškodb, tko da ni sledila kazen- sam zapisal si je ime lastnika škarpe ter voznika v svojo beležko- je policaj reku, da mamo že tko dost stroškov z avtom, ne pa da še kazen plačujemo ;)
svaka čast nekaterim
lp

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster So jul 07, 2007 6:37 pm

Se strinjam nekateri policisti znajo prav prijetno presenetiti...mene so naprimer ustavili, ko sem vozil 57 v naselju in sem dobil samo ustni opomin. :)

Glede kaska pa ne vem, kolikor je meni znano potrebuješ zapisnik, sicer bi pa jaz definitivno poklical na zavarovalnico in vprašal, če bi se mi to zgodilo.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jul 15, 2007 3:52 pm

Drugič ne poslušaj ta stare in laži kolikor se da, zavarovalnice imajo itak preveč denarja in jih prav briga za 2 airbaga.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov