Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Benko77
Nov uporabnik

Težave po prodaji osebnega vozila z novim lastnikom

Napisal/-a Benko77 Pe jul 20, 2007 5:48 pm

Pred kratkim sem prodal osebno vozilo.
Kupoprodajna pogodba je bila narejena pri posredniku, nato overjen podpis na občini.
Ko sem hotel od zavarovalnice zahtevat vračilo zavarovalnine, bi jim moral polek kupoprodajne pogodbe predložiti tudi novo zavarovalno polico (od novega lastnika).
Problem je ta da se z novim lastnikom nikakor ne morem dogovoriti za kopijo njegove police.

A se da to rešiti tudi brez te police?
Kakšen nasvet kako se lotiti te težave?

Hvala.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jul 20, 2007 6:42 pm

Zajebxx si že na začetku. Jst sm takoj reku naj kr sabo prinesejo že narejeno novo fotokopijo police. Zdej ne vem. Če je že itak naredu novo zavarovanje njemu to itak nč ne pomaga, drugo pa je če te nateguje, da se na tvoje zavarovanje vozi (kolkr vem če naredi škodo itak ne more it s tvoje police). Te čisto razumem, da bi hotel odjavo in da dobiš tisto kar je ostalo nazaj. Pomoje najboljš vrjanta, da se zmeniš da ti da fotokopijo. Ne vem za kaj ti je ne bi dal?!?!?

fbr

Benko77
Nov uporabnik

Napisal/-a Benko77 Pe jul 20, 2007 6:58 pm

Ja na začetku sem ga že vsekal mimo :(
Ma prvih par dni se je zgovarjal da nima časa, zdaj pa da nebi rad svojih osebnih podatkov kar tako nekemu tujemu človeku dal.

Zato me ravno zanima če je kdo že imel tak problem in kako ga je rešil, oziroma če se da zadeva kako brez te police rešiti.

Uporabniški avatar
Hartkor
Nov uporabnik

Kraj: Ajzoula

Napisal/-a Hartkor Pe jul 20, 2007 8:56 pm

Ja meni je uspelo brez tuje police in še denar ki sem ga več plačal ker mi je teklo še plačilo na obroke so mi na drugo polico prenesli. Ker če prebereš drobni tisk na polici ne piše nič ta tralala s to drugo polico. To je samo zato ker so na zavarovalnicah leni in tečni in probajo te nategnit da jim ni treba vračat ker čes čas marsikdo obupa in tako še dodatno služijo te sirotinje. Samo bodi tečen in vztrajaj na svojem pa ti bojo naredili, res ne jim popustit. Druga možnost je še da imaš kakega agenta pa ti lahko on to lažje reši, plus tega če imaš vse zavarovano na isti zavarovalnici ti da ponavadi še kak popust pol pri zavarovanju avta, ker njemu se gre da te obdrži kot osebno stranko.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe jul 20, 2007 9:03 pm

Razloži jim situacijo na zavarovalnici, pa ti naj potem pokažejo črno na belem, kje to piše, da mora bit nova zavarovalnica za plačilo ostanka... Ti prekinjaš staro polico in ne nove al kakorkoli.. Če prekineš , ti morejo vrnit pomoje... Kr neki je tole...

Če pa ne bo nič od tega jim pa na koncu zagrozi, da boš šel po novinarje in boš poskrbel da bo tole prišlo v javnost... Zahtevaj tudi njegovega šefa ali direktorja al karkol in vstrajaj....

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Pe jul 20, 2007 9:45 pm

Katera zavarovalnica?
Ker to te pa mal je.ejo v glavo. Kaj ma pa tvoje zavarovanje z njegovim.
Ko ne gre zlepa.....pač mal znori v sami zavarovalnici. Boš vidu kako se drugače obnašajo. ;)

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po jul 23, 2007 1:27 pm

Benko77 je napisal/-a:Ja na začetku sem ga že vsekal mimo :(
Ma prvih par dni se je zgovarjal da nima časa, zdaj pa da nebi rad svojih osebnih podatkov kar tako nekemu tujemu človeku dal.

Zato me ravno zanima če je kdo že imel tak problem in kako ga je rešil, oziroma če se da zadeva kako brez te police rešiti.

Sem imel isti problem... Človeka sem lovil skoraj en mesec. Nato sem malce zagalamil na zavarovalnici, pa so oni preverili ter mi izplačali nazaj, kar je še ostalo... Tako da zavarovalnica ne potrebuje nujno kopije police, pojdi tja, pa malce zarozi, da boš šel raje drugam, ponavadi pali...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster Sr jul 25, 2007 7:17 pm

Ljudje so čisto neresni, takšni in drugačni ki se neprestano izmikajo brez razloga... Tudi meni se zdi da se da urediti kar na zavarovalnici, sem že slišal za nekaj takšnih primerov in so vsi lahko (po tem ko so razložili situacijo) vse lepo uredili.

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Sr jul 25, 2007 7:47 pm

Malo si bom sposodil temo... Prodal sem avto, svojo polico imam doma. Polica je veljavna do 29. tega meseca. Se mi sploh splača težit na zavarovalnici za vračilo preostanka.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr jul 25, 2007 11:52 pm

Jackal81 je napisal/-a:Malo si bom sposodil temo... Prodal sem avto, svojo polico imam doma. Polica je veljavna do 29. tega meseca. Se mi sploh splača težit na zavarovalnici za vračilo preostanka.

Nazaj dobiš nekje 2,5€. Mogoče kak euro manj.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jul 26, 2007 12:24 pm

Jackal81 je napisal/-a:Malo si bom sposodil temo... Prodal sem avto, svojo polico imam doma. Polica je veljavna do 29. tega meseca. Se mi sploh splača težit na zavarovalnici za vračilo preostanka.

Ne če ta čas ne misliš zavarovat na te kupone z bonifikacijo.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov