Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Matty
Nov uporabnik

Poskodba brisalca

Napisal/-a Matty Ne sep 09, 2007 9:30 pm

V soboto sem parkiral v LJ v BTCju avto pa sel po nakupih... Ko pridem nazaj je brisalec dvignjen... ko ga hocem spustiti, opazim da ga je nekdo ukrivil...

Zdej... avto imam zavarovan kasko + poskodbe na parkiriscu. Zavarovan je pri Triglavu, sem pa nekje slisal, da poskodba na parkirisicu steje, ce te butne en avto in pobegne, ne pa ce ti en "vandal" polomi brisalec...

Mogoce kdo kaj ve o tem?

ps: koliko pa bi stal cel brisalec (ne samo metlica) za Skodo Octavio Mk1?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne sep 09, 2007 9:57 pm

To je pri zavarovanju rubrika "vandalizem". Preveri pri svoji zavarovalnici, če tvoje zavarovanje šteje to.

Uporabniški avatar
Matty
Nov uporabnik

Napisal/-a Matty Ne sep 09, 2007 10:25 pm

ha... to moram pa videt, ce sem tudi zato posebej zavaroval...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Ne sep 09, 2007 10:26 pm

če imaš polni kasko je vandalizem že v paketu noter.
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne sep 09, 2007 11:55 pm

pa brezveze zj to uvelavljat ce mas poj odbitno fransizo al kar kol ze.sj nou ni tko drag.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po sep 10, 2007 12:09 am

Kupi nov brisalec, ker te bo uveljavljanje kaska prišlo dražje, kot so vredni vsi trije novi brisalci na avtu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Matty
Nov uporabnik

Napisal/-a Matty Po sep 10, 2007 9:25 am

ja, imam polni kasko...

... ki ga pa tocno zaradi zgoraj nastetih razlogov ne bi rad uveljavil... torej, naslednje leto bi placal za zavarovanje kot pa je vreden brisalec... (imam ze maksimalno olajsavo). Moti me predvsem to, da to ne spada med poskodbe na parkiriscu... :evil:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po sep 10, 2007 12:56 pm

mene je prisu nou brisalc za golfa v z metlico pa z roko pa pokrovckom 26 eur-na pooblascenem servisu

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Sr sep 26, 2007 3:28 pm

Matty je napisal/-a:ja, imam polni kasko...

... ki ga pa tocno zaradi zgoraj nastetih razlogov ne bi rad uveljavil... torej, naslednje leto bi placal za zavarovanje kot pa je vreden brisalec... (imam ze maksimalno olajsavo). Moti me predvsem to, da to ne spada med poskodbe na parkiriscu... :evil:

Razlika je med zlonamernim dejanjem tretrih oseb ali pa, če neznano vozilo na parkirišču poškoduje tvoje vozilo. Triglav ima pri zlonamernem dejanju tretjih oseb sicer krito, izgubiš pa 3 premijske razrede.

Jaz sem zavarovanje avta (Avtomobilski kasko) naredil pri

www.invest-on.net

Ne tržijo Troglavovih zavarovanj. Pri zlonamernem dejanju tretjih oseb ne izgubiš bonusa, kar štejem za veliko prednost, sploh pa, ker stanujem v mestu (Ljubljana) ko ti mimgrede kdo avto malo podrsa s kakim predmetom.
popust

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So okt 20, 2007 5:38 pm

Ne razumem, zakaj bi ga uveljavljanje kaska prišlo dražje. Da bi vandalizem pojedel bonus pa mi ni logično, sploh pa 3 razrede ...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So okt 20, 2007 5:50 pm

če maš zavarovan vandalizm ne zgublaš bonusa in tud zavarovanje se ti ne poveča nasledn let...če maš pa osnovni kasko potem pa ja...

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So okt 20, 2007 8:57 pm

čemu pol sploh kasko če pa zgubiš pol bonus :shock:

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani So okt 20, 2007 9:26 pm

pri vandalizmu in parkiriscu nezgubljas bonusa, pa tudi fransize ni za placat

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe okt 26, 2007 8:26 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Ne razumem, zakaj bi ga uveljavljanje kaska prišlo dražje. Da bi vandalizem pojedel bonus pa mi ni logično, sploh pa 3 razrede ...

Triglav nima vandalizma brez da popušiš bonus..
Razn če maš doplačano 8% (morš met 50% na kasko) da ti en škodni zahtevek đabe krijejo brez odbite franšize in izgube bonusa..

Recimo ZM pa krije take zadeve-maš vandalizem posebej itd..

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Ne okt 28, 2007 2:38 am

CupraR je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Ne razumem, zakaj bi ga uveljavljanje kaska prišlo dražje. Da bi vandalizem pojedel bonus pa mi ni logično, sploh pa 3 razrede ...

Triglav nima vandalizma brez da popušiš bonus..
Razn če maš doplačano 8% (morš met 50% na kasko) da ti en škodni zahtevek đabe krijejo brez odbite franšize in izgube bonusa..

Recimo ZM pa krije take zadeve-maš vandalizem posebej itd..

No pol recimo če maš delni kasko ("J" - šipe, ogledala, luči) pa maš razbito šipo in to uveljavlaš pod ta kasko padeš kr 3 razrede nižje pri osnovnem zavarovanju al kak?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne okt 28, 2007 10:43 am

NE, ker imaš dodatno ta J paket.. Lahk uveljavlaš neomejeno, ne plačaš nič in ne izgubiš nobene bonifikacije (kasko seveda)..

Če imaš pa pač le osnovni kasko, pa ali plačaš odbitno ali pa soodeležbo in izgubiš 3razrede pr kasku..

Tako je pr Triglavu :D drugje ne vem kako je..

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Ne okt 28, 2007 3:16 pm

Aha te če koristiš kasko pa si soudeležen pol lahko zgublaš bonuse samo pri kasku nikakor pa ne pri navadnem oz osnovnem zavarovanju?! .. piše pa pri ZM da če 3x koristiš kasko (za delnega sem bral to) ti zavarovanje preneha in ga moreš na novo sklenit.. weird.

Sej to mi ni blo nič jasno ko piše povsod da če škodo prijaviš padeš za 3 razrede nižje, ampak pol če plačaš kasko je to tak al tak dodatno in nima nič s tem osnovnim ne. Nisem mel pojmov razjasnjenih :oops:

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne okt 28, 2007 5:16 pm

Kasko zavarovanje je odvisno od zavarovalnice.

Načeloma pa je tako. Poleg polnega kaska lahko doplačaš še delni kasko proti vandalizmu. V tem primeru se škoda namernih dejanj tretjih oseb krije iz delne kombinacije vandalizma in tako ne vpliva na premijski razred, niti ni treba plačati odbitne franšize. Če dodatne kombinacije proti vandalizmu nimaš, ali ni na voljo, se lahko ta škoda krije iz polnega kaska, a tu pomeni padec v premijskih razredih (večinoma 3 višje) in plačilo odbitne franšize, kakor je določena ob sklenitvi zavarovanja. Morda pa ima kakšna zavarovalnica to škodo krito že v samem polnem kasku, tako da ni padca v premijskem razredu niti se ne plača odbitna franšiza.

Še enkrat, vse je odvisno od zavarovalnice, pri kateri imaš sklenjeno kasko zavarovanje in najbolje je, da pogledaš polico, kaj vse je zavarovano, potem pa si prebereš še pogoje in iz tam ven določiš, kam lahko uvstriš to škodo in kakšne so posledice.
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Ne okt 28, 2007 5:54 pm

To vse razumem. Ampak tega dela ne razumem: če prijaviš kakršnokoli škodo na avtu (ki ni nastala v prometni nesreči) torej je biu dejavnik čisto tretji (npr. padec predmeta na šipo na parkirišču, ki je zlomil šipo) ob tem da maš avto zavarovan osnovno + delni kasko (šipe, luči, ogledala), potemtakem ko prijaviš škodo - koristiš kasko nemoreš past premijski razred kar se tiče osnovnega zavarovanja ne?

Meni je pa jasno da če nardiš prometno nesrečo oz si v njej udeležen da pol pač gre tisti bonus in padeš takoj razred (3?) nižje. Ampak me samo zanima za te zadeve kot so kasko, ker sem prebral vse možne zadeve in mi še vedno ni popolnoma jasno. Zato sem plačal kasko zraven da sam potem nimam stroškov ne, in potemtakem nebi mogo past za tiste premijske razrede nižje. Če vse skupaj poenostavim: ko prijavim škodo in koristim kasko to ne vpliva na osnovno zavarovanje? In kolk razumem iz zgornjih postov potem to pomeni da če koristiš kasko pol samo v kasku lahko zgubiš bonus.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne okt 28, 2007 9:11 pm

AO je čisto nekaj drugega:

Evo 1primer:

Narediš nesrečo in si ti kriv. Daš kupon oškodovanemu in popušiš 3razrede, ker mu častiš popravilo iz svojega AO.

Če nimaš kaska si sam kriješ popravilo.
Če imaš kasko ti zavarovalnica krije popravilo, izgubiš bonus pri kasku!! (tut 3 razrede) in plačaš odbitno franšizo oz plača delež soodeležbe..

2 primer: maš recimo škodo nastalo na na parkirišču.
Če nimaš posebej zavarovano parkirišče (zopet 100% trdim le za Triglav) lahko uveljavlaš le osnovni kasko in zopet: ti zavarovalnica krije popravilo, izgubiš bonus pri kasku!! (tut 3 razrede) in plačaš odbitno franšizo oz plača delež soodeležbe..

Če imaš parkirišče posebej: ti zavarovalnica krije popravilo, ne izgubiš ne bonusa ne plačaš ništa.. Zato ker si kr lepo doplačal pr polici (takoj je je premija 100eur).
Pri ZM zgleda lahkos amo 3krat letno uveljavlaš tak "škodni" primer, pr Triglavu je recimo neomejeno..

Vsaka zavarovalnica pa ima svoje pogoje in finte. Kot celota pa nobena ni best izbira.
Ena te nekje, druga pa drugod nategne..

PA vidm da nisi edini ki mu agent zna samo računat, razloži mu pa nič ne zna in dejasnko plačaš nekaj za kar sploh ne veš kaj imaš in kako lahko uveljavlaš. Tipično za naše zavarovalnice in k. agente (so pa izjeme!!)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov