Pozdrav,
Sem ze uporabil iskalnik in prebral marsikaj, ampak imam dokaj (vsaj za mene) zakomplicirano situacijo. Stvar je v tem da bom najverjetneje v ponedeljek prodal avtomobil, ki sem ga pred kratkim na novo registriral te ropravil tehnicni pregled (velja dve leti). Imam pa ze drug avto, ki je odjavljen iz prometa (tablice so bile unicene, tehnicni je veljal do aprila 2007). Zanima me kako najugodneje prenesem vse zadeve na drug avto in kako prodam sedanjega? Se enkrat da bo bolj jasno:
Sedaj vozim in ga najverjetneje v ponedeljek prodam:
Proton 315
1500 ccm 64kw
tehnicni do 31.08.2009
Dokumentacija: prometno dovolenje, zavarovalna polica, zelena karta, etc.
Avto ki ga ze imam doma, ampak se ni prepisan na mene.
Bmw e30 318i
1800ccm 76kw
tehnicni potekel aprila 2007
Dokumentacija: prometno dovoljenje (se na starega lastnika), izjava o lokaciji vozila
Zanima me celoten postopek, oziroma kje in kako urejam. Predvidevam , da je najbolje najprej bmw-ja prepisat na mene (pri kaksnem preprodajalcu vozil), tisto pogodbo overovit (pri notarju?). Nato Protona odjavit iz prometa ter dobit vse kar je ostalo od zavarovalnine ter cestnine izplacano? Potem na novo registriram bmw-ja.. najprej zavarujem, potem tehnicni?
Upam da obstaja kaksna krajsa pot, kajti obe vozili padeta v enak razred glede cestnine ter moci motorja?
Najlepsa hvala za odgovor!
Lep pozdrav,
aljaz
PS: v kolikor v ponedeljek protona ne prodama, tukaj se oglas:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1634523